کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۳۷۷۴
تاریخ خبر:

بوسه جنجالی فوتبالی؛ یک سال بعد

بوسه جنجالی فوتبالی؛ یک سال بعد

محاکمه رئیس سابق فدراسیون فوتبال اسپانیا در دادگاه عالی مادرید آغاز شد

هفت صبح| به گزارش رویترز، جلسات دادگاه لوئیس روبیالس، رئیس سابق فدراسیون فوتبال اسپانیا، از سوم فوریه ۲۰۲۵ در دادگاه عالی مادرید آغاز خواهد شد. بوسه جنجالی او بر لب‌های جنی هرموسو، بازیکن تیم فوتبال زنان اسپانیا در جریان مراسم اهدای مدال پس از پیروزی تیم ملی زنان اسپانیا در جام‌جهانی ۲۰۲۳ در آن زمان موجی از اعتراضات را در داخل و خارج از اسپانیا به همراه داشت.

 

براساس این گزارش، روبیالس و سایر متهمان از دوازدهم فوریه به بعد فرصت خواهند داشت تا دفاعیات خود را در برابر اتهامات مطرح‌شده ارائه دهند. رئیس سابق فدراسیون فوتبال اسپانیا، متهم به تعرض جنسی و اعمال فشار برای گرفتن تأییدیه‌ای مبنی بر رضایت جنی هرموسو، نسبت به این اقدام است. اتهاماتی که او به شدت آنها را رد می‌کند. بر اساس اسناد دادستانی، هرموسو بلافاصله پس از این حادثه به هم‌تیمی‌هایش گفته بود که از این بوسه ناراضی بوده است.

 

همچنین، گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد او در مسیر بازگشت به اسپانیا تحت فشار قرار گرفته تا در حمایت از روبیالس اظهاراتی ارائه دهد، اما او این درخواست را رد کرده است. اکنون، با شروع جلسات دادگاه و حضور هرموسو به عنوان شاهد کلیدی، انتظار می‌رود ‌ این پرونده بار دیگر توجه جامعه فوتبال و فعالان حقوق زنان را به خود جلب کند.  سال گذشته و پس از این اتفاق، دولتمردان اسپانیا از هرموسو حمایت کردند و به‌رغم عذرخواهی دست.

 

  پا شکسته روبیالس به تقبیح او پرداختند‌. پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در مراسم قدردانی از اعضای تیم فوتبال زنان اسپانیا در حالی که از همه به گرمی استقبال کرد، خوش و بش کوتاه و سردی را با روبیالس داشت. همچنین، ایرنه مونترو، وزیر برابری اسپانیا به رفتار روبیالس واکنش منفی نشان داده و خواستار مجازات او شده بود. این واکنش منفی دولت با اظهارنظر یولاندا دیاس، معاون دوم نخست وزیر ادامه پیدا کرد و او درباره روبیالس گفت «عذرخواهی روبیالس فایده‌ای ندارد و تنها یک توجیه است.

 

او به حریم بازیکن زن تجاوز کرده و ما خواستار اخراجش هستیم». البته واکنش‌ها به دولت اسپانیا محدود نشد و پس از عدم کناره‌گیری خودخواسته روبیالس بعد از این رسوایی، وزارت ورزش اسپانیا از او شکایت کرد و کمیته انضباطی فیفا او را به علت ارتکاب این عمل ناپسند ۹۰ روز تعلیق کرد و کار او را آزار جنسی نامید.

 

در ادامه، افکار عمومی که نسبت به این جریان حساس شده بود هم به میدان آمد و به محض اینکه جنیفر هرموسو در اولین حضور عمومی خود پس از این جنجال وارد جایگاه ویژه استادیوم اتلتیکو مادرید شد تا شاهد جدال این تیم با آث‌میلان باشد، حاضران به احترام او به پا خاستند و یک صدا فریاد زدند «ما با تو هستیم جنی هرموسو». پیش از آن نیز هشتگ «تمام شد» در واکنش به تعلیق رئیس‌ فدراسیون اسپانیا راه افتاده بود تا فوتبال اسپانیا هم جنبش «من هم» (me too) را تجربه کند.

 

البته روبیالس در این جریان تنها نبود. آنجلس بژار، مادر روبیالس در تلاشی مذبوحانه برای دفاع از پسرش به میدان آمد و خود را در کلیسای دیوینا پاستورا در موتریل واقع در جنوب اسپانیا حبس و اعلام اعتصاب غذا کرد. او گفت تا زمانی که مقامات راه‌حلی برای حل و فصل اعمال و رفتار غیرانسانی و زننده‌ای که علیه پسرم انجام می‌دهند پیدا کنند، دست از اعتصاب غذای خود برنمی‌داردم اما در نهایت مجبور شد بدون دستیابی به اهدافش از این کلیسا خارج شود.

 

در ادامه، اتحادیه بازیکنان حرفه‌ای فوتبال جهان، فیفپرو نیز با انتشار یک بیانیه که شروع و پایان آن اسپانیایی است، از جنیفر هرموسو حمایت کرد. در ابتدای این متن نوشته شده بود: «با تو هستیم جنی. مبارزه تو مبارزه من است، مبارزه او مبارزه ماست و ما به اندازه کافی آسیب خورده‌ایم. ما بازیکنان، قوی‌تر، متحدتر و مصمم‌تر از همیشه هستیم. ما خواستار تغییر هستیم، ما خواهان بهتر شدن شرایط هستیم.»

 

در بخش دوم این بیانیه هم آمده:«سیستم‌ها و دولت‌ها ما را شکست می‌دهند. تبعیض‌ها عمیق است و در هر سطحی رخ می‌دهد. فوتبال نه‌تنها در اسپانیا، بلکه در سراسر جهان باید به این لحظه حساس واکنش نشان داده و رشد کند. فوتبال بدون ما هیچ است و ما با یکدیگر در حال تماشا هستیم. وقتش رسیده، تمام شد». حالا فرصت برای برقراری عدالت سر رسیده و باید منتطر بمانیم و ببینیم سرنوشت روبیالس چه خواهد شد.

 

کدخبر: ۵۷۳۷۷۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر