یادداشت | وقت آن است که بدرود کنیم «دیروز» را

آمدهایم تا با نیروهای جدید، رسانهای بسازیم که نه فقط اطلاعرسانی کند، که آگاهی ببخشد؛ نه فقط خوانده شود، که تجربه شود...
هفت صبح| بهار، فصل نو شدن است؛ زمین جامه کهنه از تن میکند و در چمن هر ورقی دفتر حالی دگر است، پس به فرمان حضرت حافظ حیف باشد که ز کار همه غافل باشیم. مجموعه رسانهای هفتصبح نیز در روزهای بهاری چنین حال و هوایی دارد و پس از چهارده سال گام زدن در مسیر پیشین، حالا با نگاهی نو، تیمی پویا و رویکردی همگام با زمانه، فصل جدیدی از حیات خود را آغاز میکند.
اولین شمارۀ بهار 1404 که با همت و توانمندی جوانان خلاق، با تجربه و حرفهای منتشر شده، فقط روزنامه نیست، بلکه از ارادهای سخن میگوید که عزم خود را برای شکستن چارچوبهای کهنه و گام نهادن در مسیری نو جزم کرده است.امروزه اغلب رسانههای سنتی، بهویژه رسانههای مکتوب با چالشی بزرگ مواجهاند و آن، مخاطبی است که دیگر به روایتهای یکسویه و گزارشهای بیجان و تکراری بسنده نمیکند.
روزگاری، رقص قلم بر کاغذ کافی بود تا خواننده را به تماشا وادارد، اما مخاطب امروز که در لحظه با جهان پیوند میخورد، تشنۀ صداقت، آگاهی عمیق و همراهی است. تکرار و سکون انسان را در منطقه امن و دایرۀ راحتی گرفتار میکند و شکستن چنین فضایی، ارادهای آهنین میطلبد و ما در هفتصبح برآنیم از این دایره بیرون آییم. دیگر نمیخواهیم در پیلۀ عادتهای قدیمی بمانیم و سوژههای فضای مجازی را در تکراری بیثمر در هفتصبح منتشر کنیم؛ آمدهایم تا با نیروهای جدید، رسانهای بسازیم که نه فقط اطلاعرسانی کند، که آگاهی ببخشد؛ نه فقط خوانده شود، که تجربه شود.
روزنامهنگاران جدید هفتصبح، آمیزهای از حرفهایها و جوانانیاند که به تکرار راضی نمیشوند و صد البته که فکر نو، نیروی نو میخواهد تا خانهای بنا کنند برای فکرهای بکر و روایتهایی که از دل کوچههای شهر تا فراز سیاست، زنده و پویا باشد. طی این مدت علاوه بر دعوت از روزنامهنگاران حرفهای و خلاق، با فراهم آوردن زیرساختی مجهز به فناوریهای روز، از استودیوی صوتی و تصویری تا فعال کردن پلتفرمهای چندرسانهای کوشیدیم تا خانهای نو بسازیم.
همچنین برای تولید و انتشار بستههای صوتی و تصویری، در کنار ساخت استودیوهای مجهزی که در محل روزنامه دایر است، شبکه تیویپلاس نیز به جمع ما پیوست و «چون جمع شد معانی گوی بیان توان زد». این همه برای آن است تا نیازهای مخاطب امروز را پاسخ گوییم؛ مخاطبی که نمیخواهد فقط بشنود، بلکه میخواهد ببیند، مشارکت کند و همراه شود.
بیتردید خوانندگان فرهیخته و وفادار هفتصبح چراغ راهند. نقدها و نظراتشان راهنمای ما و هفتصبح خانه آنهاست و ما این رسانه را نه برای آنها، که با آنها میسازیم. هفتصبح از امروز، بستری است برای گفتوگو و هماندیشی؛ از صفحات کاغذی روزنامه تا شبکههای اجتماعی، از پادکستهای شنیدنی تا ویدئوهای زنده، همهجا در کنار مخاطبانش میایستد و برای هر مخاطبی به فراخور حال مطلبی دارد چرا که «ناطق کامل چو خوانباشی بُوَد؛ بر سر خوانش ز هر آشی بود»
فناوری برای ما شعار و مایۀ مباهات نیست، مجالی است برای تحقق رسالتی که بر دوش خود احساس میکنیم. هوش مصنوعی در تحلیل دادهها، پخش زنده و تعامل بیواسطه با مخاطبان، بخشی از این تحول است که با فناوریهای جدید ممکن میشود. دیگر زمان آن گذشته است که رسانهها فقط راوی باشند؛ رسانه بستری برای اندیشیدن و کنشگری است و فنآوری این هماندیشی و همزبانی و همدلی را فراهم میکند.
شاید برخی هنوز دلبستۀ گذشته باشند و از تغییر بهراسند. اما معتقدیم که احترام به سنت، به تکرار روشهای کهنه خلاصه نمیشود، بلکه زنده نگاه داشتن سنتها با نگاهی تازه است. رسانهای که با نیاز زمانه همگام نشود، گوشهای از تاریخ جا میماند.
جوانان خلاق و عاشق روزنامهنگاری نوین، هفتصبح را خانۀ خود بدانند. هرآنکه عطش آموختن دارد و نمیخواهد در چنبرۀ قدیم محصور بماند و نگاهی به آینده دارد، به ما سر بزند. هفتصبح با آغوشی باز و روییگشاده دستتان را به گرمی میفشارد. اینجا فضایی خلق کردهایم که هرکه سخنی نو دارد با قلم، تصویر و صدا، روایتهای نو بسازد.
راهی که پیش گرفتهایم، مسیری تازه است و بیتردید با چالشهای جدیدی همراه خواهد بود، ما نیز همچون شما مشتاقیم تا ببینیم این تغییرات چگونه هفتصبح را به رسانهای پویاتر و روزآمدتر تبدیل میکند. مسیر تازه را با امید به خدا، همت نیروهای جوان و خلاق، اشتیاق و همراهی شما آغاز کردهایم؛ «تا یار که را خواهد و میلاش به که باشد».