«سینماتیکت» گلادیاتور بلیتفروشیها | کدام سینماها برنده شدند؟
نگاهی به سلیقه سینمایی مردم با بررسی کارنامه عملکرد سینما تیکت
هفت صبح| 131 هزار و 500 صندلی را تصور کنید. به طور میانگین روزی یک بار این تعداد صندلی در سینماهای کشور پر و خالی میشوند. در نیمه اول امسال بیشتر از 80 درصد از تماشاچیها برای سینما رفتن از یک مسیر مشابه جلو رفتهاند. آنها وارد سایت سینما تیکت شده، فیلم خود را انتخاب کرده و از بین سالنهایی که به عنوان گزینه پیش روی آنها گذاشته شده نزدیکترین و باکیفیتترین سینما را انتخاب کردهاند.
با این کار دیگر داخل صف نایستادند، استرس تمام شدن بلیت را نداشتند و احتمال زیاد به موقع به اکران رسیدهاند. این یعنی اگر تعداد تماشاچیهای سینما، امسال هم به رقم 28 میلیون نفر برسد، حدود 23 میلیون نفر از آنها بلیت خود را به شکل آنلاین از سینماتیکت خریداری کردهاند. این عدد فقط شامل آثار ایرانی سینمایی میشود ولی برای دیدن فیلمهای سینمایی هنر و تجربه، بعضی از آثار مستند، آثار کودک و نوجوان، بسیاری از فیلمهای خارجی و گاهی بلیت تماشای مسابقات فوتبال هم باز هم راه شما به سمت سینما تیکت ختم میشود.
بعد از اضافه شدن بخش تئاتر و با فروش بسیاری از نمایشهای کمدی و غیر کمدی روی صحنه، مخاطب حرفهای تئاتربین هم به خریدارهای این سایت اضافه شد. به همین خاطر این وبسایت حالا از شکل یک سامانه ساده اینترنتی خارج شده است و جدول فروش آن میتواند آیینهای از وضعیت علائق سینمایی، سرگرمی و فرهنگی مردم باشد. در شش ماه ابتدایی امسال سینماتیکت با فروش هفت میلیون و 500 هزار بلیت سینما در کشور به فروش 450 میلیارد تومانی دست یافته است. مردم در این مدت به دیدن چه آثاری علاقه نشان دادند؟
در حال حاضر بخش اعظم فروش سینمای کشور را فیلمهای کمدی در دست گرفتهاند. «تگزاس 3» بیشترین فروش را در شش ماه اول سال داشته است. در این مدت دو میلیون نفر از سینما تیکت برای دیدن این اثر با بازی پژمان جمشیدی و سام درخشانی بلیت خریدهاند وفروش این فیلم را به 117 میلیارد تومان رساندهاند. مقایسه این عدد با گزارش سینماهای کشور نشان میدهد که بیشتر از 50 درصد از مردم به شکل اینترنتی بلیت «تگزاس 3» را خریداری کرده بودند. طبق گزارش سینماتیکت در همین 40 روز گذشته رقم فروش آن از 246 میلیارد تومان هم عبور کرده است.
دومین فیلم پرفروش کشور در تابستان «تمساح خونی» و باز در ژانر کمدی بوده که تا آخر شهریورماه یک میلیون و 200 هزار بلیت در سینما تیکت فروخته و درآمدی 77 میلیاردی از این طریق داشته است. درآمد کل تمساح خونی نشان میدهد که نیمی از بینندگان آن بلیت خود را اینترنتی خریده بودهاند.
سومین فیلم پرفروش هم «مست عشق» بوده اما اکران «پول پارتی»، «سال گربه»، «قیف»، «مفت بر»، «ملاقات با جادوگر» و تعداد زیاد دیگری از آثار نشان میدهد که همچنان ژانر محبوب سینمای کشور برای مردم کمدی است. «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی که از پنجم اردیبهشت اکران شد و توانست یک میلیون و 140 هزار بیننده را قانع به خرید بلیت از سینما تیکت بکند و درآمد این فیلم را به 67 میلیارد تومان در این وبسایت برساند. البته این رقم تا لحظه نوشتن این گزارش در آبان ماه به 120 میلیارد تومان رسیده است. مقایسه آن با گزارش شش ماهه سینماهای کشور نشان میدهد که نزدیک به 70 درصد از مخاطبان «مست عشق» اینترنتی بلیت خود را برای این فیلم خریده بودند.
فیلمهای پرفروش بعدی، یعنی از رتبه چهارم تا شماره هفتم همگی کمدی بودهاند. «زودپز» به کارگردانی رامبد جوان و «پول و پارتی» سعید سهیلی تا امروز در سینما تیکت به ترتیب بیش از 96 و 88 میلیارد تومان فروش داشتهاند که بخش اعظم آن از مسیر فروش اینترنتی بوده است.
کدام سینماها برنده شدند؟
اگر مقایسه فیلمهای این شش ماه را کنار بگذاریم و سراغ پردیسها و سالنهای سینمایی بیاییم به ترتیب خواهیم دید که پردیس سینمایی ایرانمال توانسته در این مدت تعداد بلیت بیشتری بفروشد. ایرانمال 430 هزار قطعه بلیت در این 6 ماه فروخته است و بعد از آن پردیس سینمایی آزادی قرار دارد که با 241 هزار بلیتی که در سینما تیکت فروخته توانسته به رتبه دوم سینماهای پرفروش تبدیل شود. جایگاه بعدی به سینمای مگامال در شهرک اکباتان تهران رسیده که فروش این پردیس در شش ماه ابتدای سال 227 هزار قطعه بلیت بود است. همچنین در جایگاه چهارم و پنجم سینماهای پرفروش سینما تیکت هدیش مال و بام نیایش قرار داشته که 218 و 182 هزار بلیت به ترتیب فروختهاند.
اگر تهران را از این مقایسه کنار بگذاریم کرج، شیراز و مشهد پرمخاطبترین سینماهای کشور را داشتهاند. پردیس اکومال کرج با فروش 230 هزار قطعه بلیت از مسیر سایت سینما تیکت در این 6 ماه در راس این جدول قرار دارد. مجموعه هنر شیراز با فروش 220 هزار قطعه بلیت و پردیس سینمایی هویزه مشهد هم با 192 هزار بلیت به رتبههای دوم و سوم این رتبهبندی رسیدهاند.