کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۵۲۶۰
تاریخ خبر:

همسایه بالایی سر و صدا می‌کند؛ چه کنیم؟| پاسخ به سوالات حقوقی شما

همسایه بالایی سر و صدا می‌کند؛ چه کنیم؟| پاسخ به سوالات حقوقی شما

پاسخ به سوالاتی درباره دانلود محصول کپی رایتی از تلگرام و طلاق بر اساس اذیت‌های شوهر

هفت صبح| این هفته به یک سوال مطرح شده توسط مخاطبان روزنامه و دو سوال مطرح شده در سایت دادراه پاسخ می‌دهیم:

 

سوال یک: راجع به سروصدای زیاد و بی‌موقع طبقه فوقانی چه کاری باید انجام داد؟ تذکرات زیادی داده‌ام ولی ترتیب اثر نمی‌دهند.

 

پاسخ: راه‌حل شما شکایت بابت مزاحمت است. ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی می‌گوید: «هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از‌ کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.»

 

اما برای اینکه بتوانید این موضوع را ثابت کنید نیاز به تامین دلیل دارید. تامین دلیل در این زمینه یا باید با گزارش پلیس ۱۱۰ باشد یا استشهادی که سایر همسایه‌ها نیز آن را پر کنند. گرفتن فیلم هم می‌تواند به این دو کمک کند ولی به تنهایی برای قاضی نمی‌تواند یقین‌آور باشد. 

 

محل شکایت در این زمینه نیز شورای حل اختلاف است. 

 

سوال دو: اگر کسی محصولی داشته باشد که رایگان نباشد و برخی آن را در تلگرام پخش کنند و برخی دیگر با وجود اینکه می‌دانند آن محصول پولی نیست؛ آن را دانلود کنند آیا سازنده می‌تواند از کسانی که دانلود کردند شکایت کند؟

 

پاسخ: اثبات اینکه فردی می‌دانسته این محصول رایگان نیست و آن را دانلود کرده به شدت مشکل است. از سوی دیگر امکان اینکه بفهمیم چه کسانی از این محصول استفاده کردند به شدت دشوار است. ضمنا طبق ماده ۲۳ قانون مولفان، مصنفان و هنرمندان نیز «هر کس تمام یا قسمتی از اثر دیگری را که مورد حمایت این قانون است بنام خود یا بنام پدیدآورنده بدون اجازه او و یا عالماً عامداً بنام شخص دیگری غیر از پدیدآورنده نشر یا پخش یا عرضه کند به حبس تأدیبی از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.»

 

بنابراین اگر اثر شما از زمره محصولاتی است که تحت حمایت این قانون است مثل فیلم یا کتاب امکان شکایت از دانلودکننده نیست چون او نشر یا پخش یا عرضه نکرده ولی اگر محصول شما نرم‌افزار رایانه‌ای باشد و طبق قانون ثبت شده و تحت حمایت باشد، امکان شکایت از فردی که «بهره برداری مادی یا معنوی» کرده وجود دارد. ولی باز هم دانلود به معنای بهره‌برداری نیست. 

 

سوال سه: من می‌خواستم بدانم اگر این‌ها دلایل مکفی برای طلاق من از شوهرم است به دادگاه مراجعه کنم: پول نمی‌دهد، الکی گیر می‌دهد، با مادر و زن عموهایم نمی‌گذارد بروم بیرون، همیشه هم مشروب می‌خورد و یک سری که مشروب خورده بود به خاطر بیرون رفتن من دست خودش را با تیغ خط انداخت. در مقابل اعتراضات من هم می‌گوید برو و درخواست طلاق بده. 

 

پاسخ: غیر از مورد آخر، بقیه موارد نمی‌تواند عسر و حرج یا سختی بسیار را ثابت کند و موجب طلاق شود. مورد آخر اما طبق قانون مدنی و قانون حمایت خانواده ممکن است ولی در صورتی که همسر شما بعد از درخواست طلاق، اعتیاد به الکل را ترک کند یا به نوعی خوردن مشروبات الکلی را کنار بگذارد که امکان اثبات آن وجود نداشته باشد؛ مستوجب طلاق نیست. در مورد پول ندادن هم می‌توانید مطالبه نفقه کنید اما در صورتی می‌تواند موجب طلاق شود که ثابت کنید به این دلیل در سختی شدید افتاده‌اید. 

 

‌دوشنبه هر هفته ‌ به پرسش‌های حقوقی شهروندان پاسخ می‌دهیم. شما هم می‌توانید سوالات خود را به دو نشانی الکترونیکی زیر یا پیامک ۰۹۲۰۲۰۰۱۷۰۷ ارسال کنید:

PR@7sobh.com

Mo.masjedi@gmail.com

 

کدخبر: ۵۶۵۲۶۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر