کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۲۳۳۰۷
تاریخ خبر:

وضعیت بحرانی در فقیرترین کشور عربی

جدایی‌طلبان در جنوب یمن با نقض توافقنامه صلحی که سال گذشته با میانجی‌گری عربستان سعودی به‌دست آمده بود، اعلام خودمختاری کرده‌اند.شورای انتقالی جنوبی که در عدن مستقر است، با اعلام وضعیت فوق‌العاده گفته ‌ بر این شهر بندری و همچنین سایر استان‌های جنوبی حکومت خواهد کرد.به گفته خبرنگاران، این شورا نیروهای نظامی‌اش را در خیابان‌های عدن مستقر کرده است.دولت یمن گفته ‌ این اقدام جدایی‌طلبان در جنوب باعث بازگشت درگیری‌های مسلحانه و وقوع فاجعه در این کشور می‌شود که با بحران انسانی روبه‌روست.

شورای انتقالی جنوب یمن شامگاه شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد ‌ بخش جنوبی این کشور از این پس خودمختار خواهد بود.بر اساس این بیانیه نیروهای نظامی تحت امر شورای انتقالی جنوب کنترل عدن را به دست گرفتند. این بیانیه که از نیمه‌ شب شنبه اجرایی شده است، عملا بار دیگر حاکمیت دولت عبد ربه منصور هادی را بلا اثر می‌کند. دولت یمن در سال ۲۰۱۴ و پس از تصرف صنعا پایتخت از سوی حوثی‌ها در عدن مستقر شد.

شورای انتقالی جنوب دولت عبد ربه منصور هادی را به فساد، ناکارآمدی و ناتوانی در مبارزه با گروه‌های اسلام‌گرای افراطی متهم می‌کند. براساس بیانیه این شورا، یک «کمیته خودمختاری» اولویت‌ها را بر اساس وظایف محول شده از سوی ریاست شورا اجرایی خواهد کرد.
هادی از سال ۲۰۱۲ و در پی پیروزی در یک انتخابات بدون رقیب به ریاست جمهوری یمن رسید. برخی از کشورها در جامعه جهانی دولت وی را تنها دولت مشروع یمن می‌داند.

اعلام خودمختاری از سوی استقلال‌طلبان جنوب یمن که از سوی امارات متحده عربی حمایت می‌شوند، سرنوشت ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در یمن و وضعیت دولت عبد ربه منصور هادی را بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد. نیروهای مورد حمایت ریاض و ابوظبی پیش از این چندین بار با یکدیگر درگیر شده اما همواره با پا درمیانی قدرت‌های حامی، به توافق رسیده بودند. شورای انتقالی جنوب آخرین بار در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ با دولت مورد حمایت عربستان سعودی آشتی کرده بود.

باوجود اعلام آتش‌بس از سوی عربستان سعودی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، جنگ میان حوثی‌ها و عربستان سعودی بی‌وقفه ادامه دارد. هواپیماهای ائتلاف تقریبا به‌شکل روزمره مناطق تحت کنترل مخالفان در شهرهای شمالی و مرکزی یمن را بمباران می‌کنند.عربستان سعودی و متحدانش از بهار سال ۲۰۱۵ برای حمایت از دولت عبد ربه منصور هادی و شکست حوثی‌ها وارد میدان جنگ یمن شدند. بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد ده‌ها هزار غیرنظامی در جریان جنگ داخلی یمن کشته شده‌اند و میلیون‌ها نفر از جمله کودکان در خطر مرگ بر اثر گرسنگی و بیماری قرار دارند.

شورای انتقالی جنوبی به دنبال تشکیل کشوری مستقل تحت عنوان یمن جنوبی‌ است.توافق میان دولت عبدربه منصورهادی، رئیس جمهوری یمن و جدایی‌طلبان در نوامبر سال گذشته با هدف پایان دادن به ماه‌ها درگیری نظامی به دست آمد. سازمان ملل این توافق را گامی مهم در خاتمه جنگ داخلی یمن خوانده بود. در اوت سال گذشته میلادی (۲۰۱۹) ، شورای انتقالی جنوب پس از متهم کردن دولت به بی‌کفایتی، کنترل شهر بندری عدن را از نیروی‌های عبدربه منصورهادی به دست گرفت.

کدخبر: ۳۲۳۳۰۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر