در راستای تنویر افکار عمومی و توسعه فرهنگی که مقدمه آن پایبندی به ارزشهای اخلاقی و اسلامی است، روزنامه نگاران روزنامه « هفت صبح » به منظور ارج نهادن به مخاطبان و ارزش های اسلامی و انسانی، خود را مقید به رعایت اصول منشور اخلاقی می دانند و به منظور نیل به این اهداف متعهد و هم قسم می شوند :
اصل اول: حق جامعه مخاطبان
مردم و افراد جامعه حق دارند از طریق دسترسی به اطلاعات دقیق ، جامع و صحیح به تصویری عینی از واقعیت دست یابند و آرای خود را آزادانه از طریق رسانههای ارتباطی مجاز بیان کنند، مشروط بر آن که موجب تشویش اذهان عمومی و یا توهین و افترا به اشخاص حقیقی یا حقوقی نشود . در این راستا روزنامه « هفت صبح » به اصل حفظ آبروی اشخاص حقیقی و حقوقی و اصلاح سریع هرگونه خطا و اشتباه در انعکاس حقایق به عنوان یکی از حقوق اساسی جامعه پایبند است . حق تصحیح ، اصلاح و پاسخگویی برای اشخاص یادشده محفوظ است .
رعایت احترام به حقوق افراد ، حفظ حریم و اسرار خصوصی و شؤون انسانی ، پرهیز از افترا، تهمت، توهین و مخدوش کردن شهرت افراد، بخشی از حقوق جامعه مخاطبان در قبال رسانه محسوب می شود. ما نمیتوانیم خبر غیرواقعی را منتشر کنیم و از نظر اخلاقی نیز این حق را نداریم. خبرباید درست ، امیدآفرین و امیدبخش باشد .
اصل دوم: حق روزنامه نگار
حق روزنامهنگار برای خودداری از کار برخلاف اعتقاد شخصی و همچنین حق شرکت در روند تصمیمگیری در رسانهای که برای آن کار می کند ، محفوظ است. روزنامه نگار می تواند از افشای منبع اطلاعات خودداری کند، مگر در مواردی که حسب نص صریح قانون و دستور مقام قضایی معرفی منبع ضروری شود .
اصل سوم: مسؤولیت اجتماعی
روزنامهنگار در انتقال اطلاعات سهیم است و از این رو نه تنها در برابر کسانی که رسانهها را کنترل میکنند، بلکه نهایتاً در برابر مردم (به طور عام و مخاطبان به طور خاص) باید پاسخگو باشد. مسؤولیت اجتماعی روزنامهنگار« هفت صبح »؛ وی را مکلف میسازد که تحت هر شرایطی همسو با وجدان اخلاقی خود عمل کرده و اصل انصاف را به عنوان یکی از اصول اولیه این حرفه در فرآیند تولید خبر رعایت کند .
اصل چهارم: مسوولیت حرفه ای
مسؤولیت حرفه ای روزنامهنگار؛ اقتضا می کند وی در برابرتبعات خبر و مطالبی که به قلم وی در رسانه منتشر می شود ، پاسخگو باشد . این مسوولیت وی را مکلف میسازد که رویدادها را بدون تحریف و با دقت انعکاس دهد؛ از این رو روزنامه نگار هرگز نباید درپیگیری رخدادهای خبری سوگیری کند .
بر همین اساس روزنامه نگار باید خبر و گزارش از رویدادها و وقایع را درست و برگرفته از منابع موثق و قابل اطمینان خبری و دقیقا به همان شکلی که اتفاق افتاده اند ، فراهم آورد تا اشخاص و سازمان ها قادر به تصمیم گیری مبتنی بر واقعیات باشند .
همچنین روزنامه نگارتحت هر شرایطی باید از بکارگیری واژگان احساسی در فرآیند کسب و تولید خبر پرهیز کند، مگر در مواردی که از اشخاص به صورت مستقیم یا غیر مستقیم نقل قول می کند .روزنامه نگار به هیچ وجه حق ندارد نظرات و دیدگاه های شخصی اش را درفرایند تولید مطالب دخالت دهد . او می تواند نظرات شخصی اش را در قالب تفسیر و با امضای خود ارایه کند .
اصل پنجم : اخلاق حرفه ای
اصول اخلاق حرفهای به روزنامهنگار اجازه نمیدهد که رشوه بپذیرد( به هر شکل ) و یا برخلاف مصالح رسانه به ارتقای منافع شخصی بپردازد. همچنین پرهیز از سرقت ادبی، اجتناب از انجام کار غیر اداری در وقت فعالیت اداری ، افشا نکردن هرگونه اطلاعات طبقه بندی شده حرفه ای مرتبط با رسانه ، همکاری نکردن با رسانه های مشابه یا حوزه های خبری مرتبط ، وابستگی نداشتن به گروه های خاص سیاسی یا جانبداری از آنان ، موضعگیری های سیاسی به گونه ای که به منافع روزنامه و همکاران لطمه وارد سازد- اعم از فضای حقیقی و یا مجازی. جزواصول اخلاق حرفهای روزنامه نگاران « هفت صبح » محسوب می شود .
اصل ششم: پایبندی به قانون ، حقوق مردم و منافع ملی کشور
روزنامه نگاران « هفت صبح » متعهد می شوند همواره در چارچوب قانون اساسی به اصول دینی و اعتقادات مذهبی و آداب و سنن قومیت های مختلف ایرانی، اخلاقیات جامعه و منافع ملی احترام بگذارند و در حوزه های کاری و محیط روزنامه شئونات اسلامی و عرفی جامعه را رعایت کنند.
اصل هفتم: تعهد روزنامه نگاران
روزنامه نگاران شاغل در روزنامه « هفت صبح » متعهد می شوند با آگاهی کامل از خطمشی و سیاستهای کلی روزنامه، متعهدانه و وفادارانه در جهت پیشبرد این اهداف گام بردارند و براساس منشور حرفه ای فعالیت کنند و التزام به این منشوربه عنوان یکی از شرایط اولیه حضور در روزنامه است .