کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۷۲۴۰
تاریخ خبر:

چشم جهان به سوی بیروت| پوشش زنده این مراسم از سوی ۴۰۰ رسانه جهانی

چشم جهان به سوی بیروت| پوشش زنده این مراسم از سوی ۴۰۰ رسانه جهانی

شیوه برگزاری مراسم امروز، دورنمای آینده منطقه را مشخص می کند

هفت صبح| آیین تشییع پیکر شهیدان سید حسن نصرالله، دبیر کل فقید حزب الله لبنان و شهید شیخ صفی‌الدین، رئیس فقید شورای اجرایی حزب‌الله امروز یکشنبه پنج اسفند با حضور هیات‌های رسمی و مردمی از ۷۹ کشور جهان برگزار می‌شود. به گفته یکی از مسئولان ارشد حزب‌الله، مجموعه ورزشی کمیل شمعون محل گردهمایی اصلی است.

 

به گفته او آیین تشییع در داخل مجموعه ورزشی حدود ۶۵ دقیقه طول می‌کشد و در جریان آن شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله سخنرانی و نماز میت را اقامه خواهد کرد و سپس خودروی مخصوص حامل تابوت سید حسن نصرالله و شیخ صفی‌الدین به سمت محل خاکسپاری پیکر دبیرکل فقید حزب‌الله در جاده فرودگاه به حرکت درخواهد آمد.سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴ (۵ مهر ۱۴۰۳) در حمله‌ای هوایی در بیروت به شهادت رسید. 

 

گفته می‌شود کارشکنی‌های آمریکا و لغو پروازها از مبدا ایران مانع از حضور مردم و برخی از مقامات ایرانی در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله در لبنان شد. بر اساس گزارش فارس اگر چه پزشکیان برای حضور در مراسم اعلام آمادگی کرده بود، اما دولت لبنان دعوتی برای رئیس‌جمهور ایران ارسال نکرد و حضور قالیباف هم پس از پیگیری‌های او و به دعوت نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، انجام خواهد شد.

 

با این حال شب پیش خبری منتشر شد که وزیرخارجه برای شرکت در مراسم تشییع «سید حسن نصرالله» و «سیدهاشم صفی‌الدین» به بیروت خواهد رفت. سید عباس عراقچی، مهر ماه در زمان این حادثه در نیویورک و در حال شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل بود اما پس از دریافت خبر شهادت نصرالله، برنامه‌های خود را تغییر داد و یک روز زودتر به ایران بازگشت.

 

او یک هفته پس ‌از ترور شهید نصرالله و علی‌رغم تهدیدات رژیم صهیونیستی به بیروت سفر کرده بود. به جز عراقچی در برنامه تشییع امروز از ایران رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم حضور دارد. حجت‌الاسلام محمد قمی دیروز در ایکس (توییتر سابق) نوشته بود که تلاش‌ها و پافشاری‌هایی داشته تا این مراسم در ایران برگزار شود اما در نهایت مقدور به این کار نشده است.

 

 تصاویر منتشر شده از بیروت نشان می‌دهد که شهر به‌ویژه بخش جنوبی آن خود را برای خاکسپاری پیکرها آماده کرده است. این محله با پرچم‌های زرد حزب‌الله، تصاویر نصرالله و شعارهایی چون «راهت ادامه دارد» تزئین شده است. این خاکسپاری پنج ماه بعد از ترور سیدحسن نصرالله از سوی اسرائیل صورت می‌گیرد.

 

شب پیش فیلمی از کفن این شهید منتشر شد که روی آن نوشته بود:  «بی‌عشق مهدی هیچ خیری در دنیا نیست» این بخشی از نسخه لبنانی سرود سلام فرمانده است. روز پیش همچنین تصاویری از محل دفن این شهید در «روضه الشهیدین»، گلزار شهدای حزب‌الله در ضاحیه بیروت منتشر شد. پوشش زنده این مراسم از سوی ۴۰۰ رسانه جهانی، آن را به یک رویداد بین‌المللی تبدیل کرده است.

 

کدخبر: ۵۷۷۲۴۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر