کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۶۳۳
تاریخ خبر:

تجربیات کارجویی که هیچ‌کس حاضر نشد استخدامش کند

تجربیات کارجویی که هیچ‌کس حاضر نشد استخدامش کند

کارهایی که باید در مصاحبه کاری انجام دهید

هفت صبح| وقتی وارد حرفه ‌روزنامه‌نگاری شدم که آدم‌ها با عشق راهشان را انتخاب می‌کردند. دقیقا خاطرم هست که به خاطر عشق و علاقه‌ام مجبور شدم تا مدت‌ها با حقوق بی‌نهایت کم، سر کنم. اما خدا جای حق نشسته و خودش بهتر می‌‌داند کجای کار باید دست آدم را بگیرد. وقتی بساط کرونا در حال جمع شدن بود، با خودم گفتم تو هرگز در هیچ مصاحبه شغلی شرکت نکرده‌ای و اگر روزی، روزگاری دوره روزنامه‌نگاری به پایان برسد رسما بدبخت می‌شوی.

 

پس دست به‌کار شدم و رزومه‌ام را برای چند کارفرما ارسال کردم. تمام‌ درخواست‌هایم بلااستثنا رد شدند. افتادم روی دور لج‌بازی، سایت کاریابی را باز کردم و رزومه‌ام را به هرجایی که نیاز به استخدام نیرو داشت، فرستادم. به‌کلی مصاحبه شغلی دعوت شدم. با آدم‌هایی ملاقات کردم که اسمشان HR بود و با اینکه هیچ‌کس حاضر نشد مرا برای شغلی که نیازمند نیروی کار بود استخدام کند، تجربه‌های پرشماری کسب کردم. قصد دارم امروز آنها را با شما در میان بگذارم.

 

کارهایی که باید در مصاحبه کاری انجام دهید

زودتر در محل مصاحبه حاضر شوید؛ تنها کمی زودتر. مثلا اگر نیم‌ساعت پیش از زمان مصاحبه در محل حاضر شوید، می‌توانید با فضای موجود در شرکت آشنا شده و از محیط اطلاعات بیشتری به‌دست بیاورید. همچنین سپری کردن این مدت زمان در محیط شرکت باعث خواهد شد استرس اولیه برطرف شده و با آرامش خاطر بیشتری مصاحبه شغلی را انجام دهید. در این مدت سخن گفتن با یکی از کارمندان شرکت می‌تواند مفید باشد.

 

موفقیت خود را حتمی بدانید. طوری در محل قرار حاضر شوید انگار از قبل می‌دانستید در آن موفق شده‌اید و اکنون در آنجا مشغول به کار هستید. هنگامی که وارد اتاق مصاحبه می‌شوید، صاف ایستادن را فراموش نکنید. شانه‌های خود را عقب بدهید، متوازن و بااطمینان راه بروید. دست‌ها را کنار بدن قرار دهید طوری که به نظر بیاید راحت هستید و البته حتما لبخند به لب داشته باشید. 

 

برای اغلب افراد به‌خصوص افراد خجالتی، خیره شدن به چشم دیگران عملی دشوار است و به همین خاطر آنها معمولا در مصاحبه شغلی استرس دارند؛ اگر شغل را می‌خواهید، مستقیم در چشم مصاحبه‌کننده نگاه کنید و از خیره‌شدن به دیوار یا کف زمین اجتناب کنید.

 

اگر شرایط به گونه‌ای بود که می‌توانستید جای نشستن را خودتان انتخاب کنید، از نشستن روی مبل‌های راحتی اجتناب کنید چون در آنها فرو می‌روید و به نظر می‌آید بیش از حد راحت نشسته‌اید. نشستن روی یک صندلی باعث می‌شود بتوانید صاف بنشینید و احتمال تاثیرگذاری شما بر مصاحبه‌کننده بالا برود. همچنین آزادی عمل بیشتری خواهید داشت و می‌توانید از زبان بدن کمک بگیرید.

 

کارهایی که نباید در مصاحبه کاری انجام دهید

اگر استرس ندارید نیم‌ساعت زودتر به محل مصاحبه نروید. در این‌صورت کارفرما برای سریع به پایان رساندن کاری که به‌آن مشغول است تحت فشار قرار می گیرد. پنج دقیقه زودتر رفتن، کافی است. هنگام مصاحبه، صورت خود را لمس نکنید و دستتان را داخل موهایتان نبرید. شاید این حرکت به نظر کارفرما زننده بیاید. 

 

در مورد اینکه پدرتان چقدر موفق است صحبت نکنید. در این‌صورت احتمالا کارفرما گمان می‌کند خودتان تاکنون به هر موفقیتی دست پیدا کرده‌اید، به خاطر پدرتان بوده است. 

 

به‌کار بردن عباراتی مانند «هنوز نمی‌دانم از زندگی چی می‌خواهم» احتمالا باعث می‌شود در روزهای بعدی نیز دنبال کار بگردید. اگر کارفرما از شما پرسید که چه روزنامه یا مجلاتی می‌خوانید یا به کدام سایت سرمی‌زنید، از به کار بردن نام روزنامه‌های مشهور که همه آنها را می‌خوانند خودداری کنید. بهتر است کمی خلاق باشید و روزنامه‌هایی را نام ببرید که کنجکاوی کارفرما را تحریک کند. در مورد دیگر افرادی که برای مصاحبه شغلی در آنجا حضور دارند، نه سوالی بپرسید و نه اظهارنظر کنید.

 

حداقل 20 دقیقه در مورد شرکت یا کسب‌و‌کاری که برای مصاحبه به آنجا رفته‌اید، تحقیق کنید چرا که به احتمال زیاد از شما خواهند پرسید چرا آنجا را برای اشتغال انتخاب کرده‌اید. در انتهای مصاحبه احتمالا کارفرما از شما خواهد پرسید آیا سوالی دارید یا خیر. در این مواقع سعی کنید حداقل یک سوال بپرسید. البته پرسیدن سوال بی‌ربط به شغل و موقعیت شغلی کمکی به شما نخواهد کرد. از پرسیدن سوال‌هایی مانند میزان راحتی کار پرهیز کنید چون از همان اول این پیام را به کارفرما می‌دهد که به درد روزهای سخت نمی‌خورید.

 

عاقلانه است اگر در مورد کارفرمایان پیشین خود بدگویی نکنید. چنین کاری نه‌تنها به استخدامتان کمکی نمی‌کند بلکه احتمالا زنگ خطر برای کارفرمای جدید است. با دستانتان بازی نکنید. افراد خجالتی معمولا در شرایط پراسترس رفتارهایی انجام می‌دهند که خودشان هم آگاهی چندانی نسبت به آنها ندارند. بیشتر این رفتارهای ناخودآگاه توسط دست انجام می‌شوند پس تلاش کنید دستانتان را مهار کنید. خاراندن سر تقریبا به معنی از دست دادن شغل است. همچنین دست‌هایتان را زیاد تکان ندهید. اگر باید کاغذی همراه داشته باشید، آن را بگذارید روی میز تا تکان دادن مداوم آن که به شکل غیرارادی انجام می‌شود، مصاحبه‌کننده را دیوانه نکند. 

 

کدخبر: ۵۷۱۶۳۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر