لطفا این سریال را ادامه ندهید
چرخ گردون که قرار بود خاطره خوش سریالهای نود شبی را زنده کند تبدیل به یکی از ضعیفترین سریالهای تلویزیون شده
روزنامه هفت صبح| «چرخ گردون» نام سریالی کمدی است که پخش آن از چند وقت پیش شروع شد. این سریال را جواد مزدآبادی کارگردانی کرده و قرار است فصلهای بعدی آن تا نود قسمت نیز ساخته شود. کاش مدیران محترم صدا و سیما در این تصمیم بازنگری کنند و به جای اتلاف سرمایه و وقت سراغ پروژهای دیگر بروند.
مورد اول| ماجرا چیست؟
شبکه دو مدتها بود سریال جدید ایرانی نداشت تا این که نوبت به «چرخ گردون» رسید. داستان این سریال در یک پارک میگذرد و محور اصلی قصه، رقابت کریم آشی و غلام عدسی (حمید لولایی و علیرضا خمسه) است. اتفاقات دیگری هم در قصه وجود دارد و هر بار یک ماجرا پیش میآید. مثل رها شدن عقربهای سمی در پارک و تلاش برای یافتن آنها، دردسر دوربین مخفی و ....
مورد دوم| مثلا کمدی است
«چرخ گردون» ظاهرا کمدی است اما سهل پسندترین سلیقه را هم نمیتواند بخنداند. خنده پیشکش؛ قادر نیست لبخندی به لبها بیاورد. این را فقط ما نمیگوییم و تحلیل و نظرها درباره آن نشان میدهد، سریال در جلب رضایتها ناکام بوده است.
مثلا صفحه اینستاگرامی «تی وی بان» نوشته است: «سریال میخواهد جهانی آرمانی بسازد که در آن آدمهای به ظاهر بد هم طینتی پاک دارند. نتیجه اما یک محصول است با شخصیتهای غیر ملموس و شعارهای گل درشت اخلاقی. در قصه هر بار یک ماجرا پیش میآید و مدیر پارک و آدمهای مختلف درگیرش میشوند. تعلیق و هیجان و گره؟ زهی خیال باطل!»
مورد سوم| بازیها
نقشهای اصلی «چرخ گردون» بر عهده حمید لولایی در نقش کریم آشی و علیرضا خمسه در نقش غلام عدسی است. آنها بر سر این که چه کسی حق فروش محصول خود در پارک را دارد، وارد نزاع شدند. کمی بعد صلح برقرار شد اما همچنان رابطه آنها شکرآب است.
با دیدن «چرخ گردون» این افسوس بهدست میآید که چرا بازیگرانی چون خمسه و لولایی با آن کارنامه درخشان کمدی، به وضع اکنون دچار شدهاند. چرا نباید از ظرفیت و توان آنها در یک اثر خوب استفاده شود. مگر این دو پیشتر خود را ثابت نکرده بودند... «چرخ گردون» متاسفانه خاطرات خوش این دست بازیگران را هم مخدوش میکند.
بازیگران دیگر سریال هم وضعیتی مشابه دارند؛ مثل کمند امیر سلیمانی در قامت مدیر پارک. درام فاقد قدرت برای بروز توانایی او و دیگر بازیگران است؛ نه چالشی و نه موقعیت خاصی پیش میآید تا بتوان بر اساس آنها عملکرد بازیگران را محک زد. نقشها از تیپ فراتر نمیرود و از دست بازیگران کاری ساخته نیست.
مورد چهارم| شکست یک پروژه
«چرخ گردون» سرآغاز ساخت آثار نمایشی مرکز سیمرغ سازمان صداوسیما است که فصل اول آن در سی قسمت تولید شده و قرار است تا نود قسمت ادامه داشته باشد. کارگردان در همین زمینه به خبرگزاری ایسنا گفته:« اکنون دوستان مشغول نوشتن فصل دوم هستند که انشاءالله سریعتر آماده شود و وارد مرحله پیش تولید شویم.
هدف این بوده که تا پایان سال تولید فصل دوم را شروع کنیم اما کمی زمان میبرد.» مرکز سیمرغ تاسیس شد تا کیفیت فیلمنامه و نتیجه نهایی سریالها بالا برود. اگر سطح سلیقه متولیان این مرکز آثاری در اندازه «چرخ گردون» است، باید بیش از پیش نگران بود. هنوز هم دیر نشده و مدیران محترم میتوانند به جای صرف هزینه و انرژی برای فصلهای بعدی «چرخ گردون» سراغ پروژهای دیگر بروند.
از این سریال آبی گرم نخواهد شد. تازه، تلویزیون پیشتر، دست جنباند و جلوی آثار شکست خورده مثل «صفر 21» را گرفت و این درست است.چندی پیش، وحید جلیلی، قائم مقام صداوسیما در امور فرهنگی گفته بود: «در فصلهای بعدی، «چرخ گردون» وارد موضوعات روز اجتماعی و حوزههای مورد دغدغه مردم میشود.» لابد جناب جلیلی، حداقل روی کاغذ به موفقیت سریال امید داشته؛ حالا که نتیجه مشخص است، چه خوب که جلوی ضرر همین حالا گرفته شود.
مورد پنجم|خوشخیالی کارگردان
جواد مزدآبادی در مصاحبهای که روز گذشته روی خروجی خبرگزاری ایسنا قرار گرفت؛ این طور گفته: «به هر حال واقعیت امر این است که تلویزیون در این مدت یک ریزش زیادی در بخش مخاطب داشته و الان با یک رویکرد تحولی جدید دوباره میخواهد مخاطب را با خودش آشتی بدهد با کاری هم که ما کردیم به نظر میآید مردم با سریال ارتباط برقرار کردهاند
و از قسمت به قسمت کار بازخوردهای خوبی بهخصوص از شهرستانها میگیریم. فکر میکنم هر کاری که فضای شاد خانوادگی داشته باشد قطعاً مردم دوست دارند و مطمئن باشید که کار دیده میشود.» بله تلویزیون ریزش مخاطب داشته و قرار است با تحول، آب رفته به جوی بازگردد؛ منتها این ماموریت با سریالهایی از جنس «چرخ گردون» شدنی نیست.