کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۲۶۶
تاریخ خبر:

مانور جبهه متحد ‌رادیکال‌ها | گزارشی از روز پرماجرای بهارستان

مانور جبهه متحد ‌رادیکال‌ها | گزارشی از  روز پرماجرای بهارستان

صحبت از استیضاح چند وزیر ‌در بین گعده‌های مختلف نمایندگان داغ بود

هفت صبح| ‌ امیرحسین ثابتی، نماینده تهران در مجلس که به جریان موسوم به انقلابی تعلق دارد و از نزدیکان جدی سعید جلیلی است کانال تلگرامی‌اش حال و هوای بخشی از مجلس را اینطور توصیف کرده بود: «... صحبت از استیضاح چند وزیر نیز در بین گعده‌های مختلف نمایندگان داغ بود. البته تا روند استیضاح تکمیل و به نتیجه برسد زمان زیادی می‌خواهد اما بعید می‌دانم هیچ دولتی در همان ۵ ماه اولیه آغاز به کارش به خاطر بی‌تدبیری‌ها و ناکارآمدی‌های زیاد اینقدر زود تعدادی از وزرایش در معرض تیغ استیضاح نمایندگان رفته باشد.»

 

این توصیف اگرچه با هدف انتقاد از دولت مطرح شد اما به خوبی وضعیت صحن علنی دیروز را نشان می‌داد صحنی که شاهد فریادهای حسینعلی حاجی دلیگانی،  نماینده شاهین شهر بود که می‌گفت: «امروزه تبعات افزایش قیمت ارز را در جامعه می‌بینیم. افزایش قیمت‌های افسارگسیخته و تبعات روانی افزایش قیمت ارز و گران شدن کالاها که با ارز تهیه می‌شود... ملت ایران بدانید که ما نامه نوشتیم به مسئولان، به تیم اقتصادی دولت تذکر دادیم، بارها سوال از وزیر اقتصاد داشتیم اما اثر نکرد که نکرد. ما چاره‌ای نداشتیم و تنها راه باقی مانده استیضاح وزیر اقتصاد است که بارگذاری شده و تعداد قابل توجهی از همکاران هم آن را امضا کرده‌اند. ما نماینده مردم هستیم. ما باید حرف آنها را بزنیم.»

 

نماینده‌های دیگر که به انتقاد از دولت پزشکیان معروف هستند یکی یکی پشت سر حاجی دلیگانی صف کشیدند و در آتش استیضاح دمیدند. علی خضریان، نماینده تهران و عضو جبهه پایداری در تذکری در رابطه با آنچه «پروژه گران‌سازی ارز و دیگر اقلام ضروری زندگی مردم» خواند، گفت: «گران سازی ارز این روزها فشار اقتصادی را بر سطح اقشار ضعیف و متوسط جامعه فزونی داده است. در چنین شرایطی دولت به جای رفع مشکلات اساسی مردم به دوگانه‌سازی‌های جعلی و دستاورد سازی‌های بی‌ربط رو آورده که حتماً باید این تذکر جدی را از مجلس بشنود.»

 

این نماینده مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: «آقای پزشکیان! شرایطی که فعلاً در دولت حاکم شده برخلاف آن است که اعلام می‌کنید از همه ظرفیت‌های کشور استفاده خواهیم کرد و به سمت سیاست زدگی به جای به‌کارگیری حلقه متخصصان و دلسوزان واقعی کشور است که باید این حلقه بسته، جهت خدمتگزاری و طرح ایده‌های رو به جلو، باز شود.»

 

مالک شریعتی، از دیگر نمایندگان مخالف دولت و از چهره‌های نزدیک به علیرضا زاکانی، شهردار تهران است که از تریبون مجلس رئیس‌جمهور را تهدید کرد و گفت: «تداوم برخورد سیاسی سازمان اداری و استخدامی‌با مدیران انقلابی دولت شهید رئیسی قابل قبول نیست و متاسفانه به تذکر رئیس مجلس نیز توجه نشد و قراردادهای آنها در حال لغو غیرقانونی است و ممکن است این موضوع به سوال از رئیس جمهور منجر شود.»

 

حمید رسایی هم تاکید کرد که خود دولت ارز را گران می‌کند تا جلوی گران شدن آن را بگیرد. او گفت: «نمی‌شود که ما دائم نرخ ارز را بالا ببریم تا نرخ آن بالا نرود! تا کی می‌خواهیم این سیاست را در پیش بگیریم؟ وزیر اقتصاد باید بیاید در مجلس جواب بدهد که چرا این رویه ادامه دارد؟»

 

اشاره او به افزایش نرخ ارز نفتی در برنامه بودجه سال آینده بود که رقمی‌حدود ۳۷ هزار تومان پیش بینی شده است. جالب اینکه یکی از بیشترین افزایش‌ها در نرخ ارز نفتی برای خرید کالای اساسی در دولت رئیسی انجام شده و با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی پای ارز ۲۸هزار و ۵۰۰ تومانی به معادلات باز شد اما به هر حال رسایی از این دریچه به انتقادهای تند علیه دولت اقدام کرد تا وزرای پزشکیان به نظر بیشتر از قبل تحت فشار استیضاح به نظر برسند. 

 

خبرگزاری خبرآنلاین در گزارشی درباره اینکه کدام نماینده‌ها استیضاح وزرای پزشکیان را با جدیت دنبال می‌کنند نوشت:« بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که محمد منان رئیسی نماینده قم، کامران غضنفری نماینده تهران، احسان عظیمی‌راد نماینده مشهد و کلات، رضا حاجی‌پور نماینده آمل، امیرحسین ثابتی نماینده تهران، مالک شریعتی نماینده تهران، علی خضریان نماینده تهران و حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر از جمله نمایندگانی هستند که دولتمردان را تهدید به استیضاح کردند. نمایندگانی که طیف سیاسی بیشتر آنان جبهه پایداری و افراد نزدیک به سعید جلیلی هستند.»

 

دفاع رئیس

بعد از اینکه نطق‌های آتشین نماینده‌های منتقد دولت تمام شد، نوبت به رئیس مجلس رسید که در سخنرانی پرشور استیضاح وزرای دولت را یک کار سیاسی نمایشی اسم بگذارد. جالب اینکه او متن سخنرانی‌اش را کاملا از روی برگه خواند و این یعنی یا او با اطلاع از جو دیروز مجلس از پیش متن را آماده کرده یا به محض اینکه اولین تهدیدها علیه وزرای دولت از تریبون مجلس شروع شده خودش یا افراد دیگری شروع به نوشتن این متن برای او کردند.

 

قالیباف در بخش‌هایی از این متن نسبتا طولانی گفت: «نمایندگان محترم، مخصوصا نیروهای انقلابی توجه داشته باشند که مردم در حال حاضر فقط و فقط به دنبال کنترل قیمت ارز هستند و تا زمانی که جلسات متعدد از جمله جلسات هماهنگی بین قوا به بن بست نرسیده باشد اقداماتی مانند استیضاح آن هم در اوج بحران ارزی خطاست. چنین تصمیمی ‌هرچند ممکن است برای مجلس آورده سیاسی داشته باشد اما آنچه در عمل اتفاق می‌افتد لطمه به زندگی مردم است چرا که با این کار بازار ارز برای چند ماه بی‌متولی می‌ماند و مسئولان اجرایی هم توجیه کافی برای رها کردن بازار ارز پیدا خواهند کرد.

 

‌در شرایطی که دشمن از هر فرصتی برای ضربه زدن به اقتصاد ایران استفاده می‌کند نیاز به تصمیمات شجاعانه، مدبرانه و آگاهانه داریم و طبیعی است وارد شدن به فرآیند استیضاح یک اقدام نمایشی و سیاسی محسوب شده و خلاف مصالح ملی است. بعد از این نطق به نظر می‌رسید که جو رسانه‌های منتقد دولت کمی ‌تلطیف شده و شاید در فرآیند استیضاح وزرا دست کم شاهد وقفه موثری باشیم.

 

چرا ابلاغ نکردید

موضوع استیضاح وزرای دولت تنها موضوع جنجالی دیروز مجلس نبود بلکه درباره مصوبه موسوم به عفاف و حجاب هم یک بگو مگوی جالب بین حمید رسایی و رئیس مجلس شکل گرفت که اینجا هم قالیباف در نقشی مقابل او و جریان سیاسی‌اش و نزدیک به دولت حاضر شد.

 

رسایی در این مورد گفت: «آقای دکتر مصاحبه شما را در اینترنت همه ما دیدیم. شما برای ابلاغ قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج عفاف و حجاب تاریخ تعیین کردید. شما در آن مصاحبه خیلی خوب از این قانون و از شبهاتی که برخی از این کانال‌هایی که معلوم نیست به کجا وصل هستن، مطرح کردند دفاع کردید. با این وجود سوال این است که خب چرا این قانون ابلاغ نشده است. طبق قانون وظیفه حضرتعالی الان این است که قانون عفاف و حجاب را به دولت ابلاغ کنید.

 

متاسفانه این روزها دولت در کنترل ارز و خاموشی‌ها ناموفق بوده و این باعث شده از این عدم ابلاغ شما استفاده کنند و در حال ساخت یک دوقطبی در کشور باشند و یک سری شایعه در جامعه مطرح بکنند، نه چند کانال و گروه تلگرامی‌بلکه خود مسئولان دولتی شایعاتی مطرح می‌کنند مثل اینکه شورای عالی امنیت ملی اجازه ابلاغ قانون را نمی‌دهد در حالی که ما از شورای عالی امنیت ملی سوال کردیم و مشخص شد که این شایعه دروغ کرد. ارسال لایحه کند.»

 

اینجا دوربین پخش زنده مجلس روی صورت قالیباف رفت و ما او را دیدیم که با خنده می‌گفت: «شما هی می‌گویید شایعه شایعه شایعه بعد از ما می‌خواهید توضیح بدهیم. گفته بودم که قانون عفاف و حجاب 23 آذر ابلاغ می‌شود منتها همان مرجعی که این تاریخ را به ما ابلاغ کرده بود، مجددا آن را تمدید کرد پس من این موضوع را تعیین نکردم و ابلاغ را رعایت کردم.» او درباره اینکه آن مرجع کجا بود توضیح نداد. 

 

 

کدخبر: ۵۷۱۲۶۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر