غیبت کنید تا سالم بمانید

به گفته متخصصان، غیبت کردن به تخلیه و تنظیم عاطفی کمک میکند
هفت صبح| غیبت کردن وجهه بدی پیدا کرده است اما متخصصان روانشناسی میگویند این کار درواقع میتواند برای سلامت روان ما مفید باشد.
به گفته تیا گالاگر، روانشناس و مدیر برنامههای سلامت در مرکز سلامت لانگون دانشگاه نیویورک، این فعالیت میتواند به «معنا بخشیدن به جهان و موقعیتهای ما» کمک کند. گالاگر خاطرنشان کرد غیبت کردن میتواند از نظر افشای رفتارهای خاص دیگران مفید باشد تا افراد بتوانند از خود محافظت کنند. یا اگر کسی با چیزی دست و پنجه نرم میکند، مانند والدین بیمار، در واقع میتواند به ما همدلی بیشتری بدهد تا بتوانیم دلسوزتر باشیم.
از سوی دیگر، غیبت کردن همچنین میتواند به افراد کمک کند تا قبل از واکنش نشان دادن، احساسات خود را پردازش کنند. اگر از دست یک دوست آزرده خاطر هستید و با دوست دیگری در مورد آن صحبت میکنید، ممکن است بعد از اینکه آن را با کسی در میان گذاشتید، بتوانید موقعیت را واضحتر ببینید.
به گفته این متخصص، این فعالیت همچنین حس پیوند و ارتباط با دیگران را القا میکند. ارتباط انسانی از طریق اطلاعات و ارتباطات مشترک، هسته اصلی هویت ماست و ما را به یکدیگر متصل میکند. وقتی بدانیم که آنها اطلاعات خود را به ما میگویند و برعکس، ممکن است به کسی احساس نزدیکی بیشتری کنیم.اما باید در اینباره احتیاط به خرج داد، مراقب باشید که با اطلاعات کم، عجولانه نتیجهگیری نکنید.
جانت بایرامیان، مددکار اجتماعی بالینی دارای مجوز در لسآنجلس، نیز در مورد تأثیر شایعهپراکنی بر سلامت روان اظهار نظر کرد و خاطرنشان کرد که این کار «ذاتاً منفی» تلقی میشود.مطالعه نشان میدهد که استرس و اضطراب را میتوان به مرور زمان به یک روش کلیدی کاهش داد.اما غیبت کردن همچنین میتواند به عنوان نوعی تخلیه یا تنظیم عاطفی عمل کند.
اگر کسی مورد ظلم قرار گرفته یا از یک تعامل اجتماعی احساس سردرگمی میکند، بحث در مورد آن با یک دوست به او کمک میکند تا آنچه را اتفاق افتاده پردازش کند، اعتبار کسب کند و به طور بالقوه تجربه را دوباره شکل دهد.اگر کسی احساس تنهایی، غم، طرد شدن یا بدرفتاری میکند، غیبت کردن با دیگران میتواند نوعی دلسوزی ایجاد کند که به کاهش برخی از این احساسات کمک میکند.
تأثیرات منفی بالقوه
کارشناسان همچنین هشدار دادند که غیبت کردن گاهی اوقات میتواند نتیجه معکوس داشته باشد. ممکن است مردم اعتماد خود را به فردی که غیبت میکند از دست بدهند، زیرا این باور میتواند وجود داشته باشد که اگر این فرد در مورد دیگران غیبت میکند، احتمالا در مورد شما هم غیبت خواهد کرد.این رفتار معمولا میتواند احساساتی مانند خشم و رنجش را تداوم بخشد. هر چه فرد خارج از این احساسات بیشتر درگیر این رفتارها شود، سطح استرس بالاتری را متحمل میشود - و اگر بیش از حد انجام شود، این رفتار در واقع میتواند آنها را از دیگران جدا تا اینکه آنها را به هم نزدیک کند.
غیبت در محل کار
بررسی اخیر شایعات اداری لایو کریر از هزار کارمند آمریکایی نشان داد که بازار غیبت در محل کار داغ است، زیرا ۵۸ درصد از کارمندان گزارش دادهاند که بهطور هفتگی شاهد آن هستند و از هر سه نفر، یک نفر روزانه آن را میشنود.47 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که غیبتهای اداری باعث ایجاد «تنش و بیاعتمادی» میشود. همین درصد گفتند که به هیچ کس در محل کار با اطلاعات محرمانه اعتماد ندارند.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که ۴۳ درصد از پاسخدهندگان موضوع شایعات محل کار بودهاند و ۲۰ درصد به انتشار شایعاتی اعتراف کردند که بعدا معلوم شد دروغ بودهاند. غیبت و شایعهپراکنی تأثیر مستقیمی بر حال و هوای محیط کار دارد، اعتماد بین همکاران را از بین میبرد و میتواند به سرعت منجر به شروع یک محیط کاری سمی شود.
با اینحال عمدتا مهم است که مطمئن شوید پشت سر حرف زدم از روی بدخواهی نباشد. چراکه غیبتها و شایعهپراکنی منفی مزمن میتواند باعث استرس شود و بر سلامت روان تأثیر بگذارد.شایعات در محل کار میتواند مشکلساز و گاهی اوقات تهدیدکننده شغل باشد - بهویژه اگر به عنوان تهمت تلقی شود یا به اعتبار فرد آسیب برساند.