قاتل خاموش موتور؛ چرا نباید تسمه تایم را دستکم گرفت؟

یکی از معایب خطرناک تسمه تایم، نبود علائم هشداردهنده پیش از خرابی است
هفت صبح| تسمه تایم یکی از قطعات کلیدی در عملکرد هماهنگ موتور خودرو بهشمار میرود که نقش آن در همزمانسازی میللنگ و میلسوپاپ، حیاتی است. باوجود ظاهر سادهاش، خرابی یا پارگی این قطعه میتواند صدماتی جدی به موتور وارد کند و هزینههای سنگینی برای مالک خودرو در پی داشته باشد. یکی از معایب خطرناک تسمه تایم، نبود علائم هشداردهنده پیش از خرابی است.
در بسیاری از موارد، پارگی تسمه بهصورت ناگهانی رخ میدهد و بلافاصله موجب برخورد سوپاپها با پیستونها و در نهایت، توقف کامل عملکرد موتور میشود. چنین آسیبی میتواند به بازسازی کامل سیلندر یا حتی تعویض موتور منتهی شود. برای جلوگیری از این وضعیت، توصیه میشود تسمه تایم مطابق با بازه پیشنهادی سازنده (معمولاً بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر) تعویض شود.
البته طی چند سال اخیر و باتوجه به افت محسوس کیفیت قطعات و لوازم یدکی خودرو، رعایت دو نکته الزامی است: یکی استفاده از قطعات اصلی و باکیفیت در فرآیند تعویض تسمه تایم که اهمیت بالایی دارد؛ چراکه قطعات متفرقه هرچند ارزانترند اما میتوانند ریسک خرابی را افزایش دهند و نکته دیگر این است که تمامی سرویسها و بازدیدهای خودروی خود را زودتر از کیلومترهای اعلامی و استاندارد انجام دهید، چراکه بارها دیده شده که برای مثال تسمه تایم به جای 60 هزار کیلومتر روی ( 35 یا 45 هزار) کیلومتر کارایی خود را از دست داده و هزینههای گزافی را روی دست مالک خودرو گذاشته است.
از سوی دیگر در خودروهای کارکرده که سابقه تعمیرات مشخص نیست، بررسی وضعیت تسمه و تعویض پیشگیرانه آن، تصمیمی منطقی و الزامی است که در صورت عدم پیگیری و پارگی تسمه، قطعا جیب و حساب بانکی شما را خالی خواهد کرد. توجه به این جزئیات ساده، میتواند از هزینههای غیرمنتظره جلوگیری کند و عمر مفید پیشرانه خودرو را بهطور چشمگیری افزایش دهد.