همه ناراضی هستند انگار؛ جز آقای میرسلیم!
رئیس مجلس؛ همه از شرایط خودروسازی ناراضی هستند
هفت صبح| چند روز قبل در آیین بزرگداشت سیزدهمین سالگرد شهادت سردار حاجحسن طهرانیمقدم، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس درباره صنعت خودرو سخنانی گفت. مضمون حرفها بر این اساس بود. «خودروسازی هم در کشور ما یک صنعت است که نه تولیدکننده، نه مصرفکننده و نه دولت راضی نیستند؛ بهجز دلالان و فرصتطلبان؛ این دو صنعت، نمادی از کار ماست؛ پس اگر اشکالی وجود دارد باید بازگردیم و مقایسه کنیم ببینیم اشکال کار کجاست. اگر اشکالی وجود دارد در رفتار و تصمیمات است.»
بعد از این گفتهها سوالات زیادی مطرح میشود. مجلس به عنوان بازوی قانونگذار دولت، در طی این سالها برای این صنعت چه تمهیداتی دیده است؟ در تیرماه امسال بعد از کش و قوس فراوان قانون واردات خودروی کارکرده ابلاغ شد، چرا مجلس از وزارت صمت و دولت پیگیری نمیکند چرا این قانونی که مجلس تصویب کرده است اجرایی نمیشود؟!
جدای از اینکه موافق یا مخالف واردات خودروی دستدوم به کشور باشیم، چرا قانونی که مدتها از ابلاغ آن میگذرد، اجرایی نمیشود؟ از سوی دیگر، چند روز قبل فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت از تصویب واردات خودروی دستدوم 5 سال کارکرد برقی و هیبرید خبر داد. چطور هنوز قانون قبلی اجرا نشده، دوباره یک قانون دیگر تصویب میشود؟! وقتی به قول رئیس مجلس همه از شرایط خودرو ناراضی هستند چرا مسئولان امر این موضوع را پیگیری نمیکنند و هر کسی سازی در این حوزه میزند.
مورد بعدی نعمتبخش دبیر انجمن خودروسازان مدعی شده قیمت برخی خودروهای ایرانخودرو باید ۷۰تا۸۰ درصد اضافه شود تا تازه به قیمت تمام شده برسد.با این ادعا مثلا قیمت تمام شده پژو۲۰۷ باید به ۸۲۰ میلون تومان یا دناپلاس اتومات به ۱ میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان برسد. چرا کسی از آقای نعمتبخش که حدود 18 سال است بر مسند ریاست انجمن خودروسازان تکیه زده، نمیپرسد چرا باید برای این خودروهای بیکیفیت که شبیه قوطی حلبی در جادهها حین تصادف جمع میشوند، درخواست افزایش قیمت داشت؟! در این میان سکوت معنادار وزارت صمت نسبت به خبرهای افزایش قیمت خودروهای داخلی چه معنایی دارد؟
تنها راضی میدان؛ جناب میرسلیم
در میان این ناراضیان صنعت خودرو، انگار تنها کسی که از وضع فعلی راضی است، جناب آقای مصطفی میرسلیم است که طی جدیدترین اظهارنظر خود در شبکه ایکس، دوباره به نوعی واردات خودرو را مورد سوال قرار داده است. مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس شورای اسلامی در توئیتی اظهار کرده است که «رفع ممنوعیت از گوشی اپل، تسهیل واردات خودرو و رفع محدودیت از فضای مجازی، چه پیامی برای عامه مردم و مشکلات روزمره معیشتی دارد؟»
البته که گفتههای او با واکنشهای مختلف مواجه شد. اما مهمترین سوال از آقای میرسلیم این است؟ سالهایی که واردات خودرو بسته بود، چه پیامی و حاصلی برای مردم داشت؟ آیا آمار هر روزه تصادفات را ایشان مرور نمیکنند؟ از بیکیفیتی تولید داخل که رقابت هم از بین رفته، خبر دارند؟ این همه اصرار برای اینکه جوانان ایران از خودروهای خوب، باکیفیت و تکنولوژی روز دنیا عقب بمانند، برای چیست؟
کاش یک بار برای همیشه مسئولان به جای این همه اظهار نارضایتی؛ از خودشان بپرسند چه قدمی برای بهبود اوضاع خودرو در ایران برداشتهاند.