کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۴۷۰۷
تاریخ خبر:

قماربازی به سبک زلنسکی| نگاهی به دستاوردها و خطرات تهاجم اوکراین به روسیه

قماربازی به سبک زلنسکی| نگاهی به دستاوردها و خطرات تهاجم اوکراین به روسیه

کی‌یف یک دفتر فرماندهی نظامی در بخش اشغالی کورسک راه‌اندازی کرده است

هفت صبح| ‌اوکراین از یک هفته پیش با حمله‌ای برق‌آسا به داخل خاک روسیه به ‌رشته پیروزی‌هایی دست یافته است‌ اما تجدید قوای نیروهای روسی و چالش‌های نیروهای اوکراینی برای حفظ اراضی گرفته شده می‌تواند خطر را برای نیروهای اوکراینی افزایش دهد. اوکراین هفته گذشته هزاران نیروی خود را به منطقه کورسک در غرب روسیه فرستاد و پرچم‌های روسیه را در شهرهایی که به تصرف سربازانش درآمده بود، پایین کشید و ابتکار عمل جنگ را برای اولین‌بار در چند ماه گذشته به دست گرفت.

 

به گزارش رویترز، مقامات کی‌یف روز چهارشنبه اعلام کردند ‌ اوکراین از قلمرو اشغالی روسیه به‌عنوان «منطقه حائل» برای محافظت از شمال کشور در برابر حملات روسیه استفاده خواهد کرد. الکساندر سیرسکی، فرمانده نیروهای مسلح اوکراین، روز پنجشنبه گفت ‌ کی‌یف یک دفتر فرماندهی نظامی در بخش اشغالی کورسک راه‌اندازی کرده است.

 

سیرسکی گفت ‌ مساحت منطقه اشغالی بیش از ۱۱۵۰ کیلومتر مربع است. آندری زاگورودنیوک، وزیر دفاع سابق اوکراین، در مصاحبه‌ای گفت: «هدف اوکراین در کورسک عقب راندن نیروهای روسی از منطقه دونباس در شرق اوکراین است؛ جایی که روسیه از ماه‌ها پیش در آن پیشروی کرده و به دنبال این است که آنجا را به تصرف خود درآورد.» با این‌حال، هنوز هیچ نشانه‌ای از این اتفاق دیده نمی‌شود.

 

کنراد موزیکا، تحلیلگر نظامی لهستانی، گفت: «بزرگ‌ترین تهاجم به روسیه از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون، جدا از ضربه‌ای که به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه وارد کرده، به مرگ سربازان روسی و اسیر شدن عده‌ای از آن‌ها منجر شده که می‌توان از آنها برای مبادله اسرا یا زخم زدن به پیکره روسیه استفاده کرد.»

 

مقامات روسیه گفته‌اند ‌ تهاجم اوکراین به خاک روسیه حمله‌ای تروریستی بوده و زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف گرفته ‌اما اوکراین این مسئله را رد می‌کند. پوتین گفت روسیه «پاسخی مناسب» به این حمله خواهد داد اما اقدام عاجل این است که تمام نیروهای اوکراینی را از خاک روسیه بیرون کنند. اوکراین اعلام نکرده چه مدت در خاک روسیه می‌ماند اما سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در هفته جاری گفت ‌ اوکراین تمایلی به اشغال دائم اراضی روسیه ندارد.

 

پوتین گفته ‌ اوکراین مناطق اشغالی را به‌عنوان اهرمی برای مذاکرات نهایی صلح می‌خواهد. سرگی زوگرتس، تحلیلگر نظامی مستقر در کی‌یف، پیش‌بینی کرد ‌ اوکراین به دنبال حفظ کنترل اراضی بین ریلسک، کورینووی و سودا و مرز خواهد بود تا کنترل یک نوار حدود ۲۰ کیلومتری از خاک روسیه را در دست خود نگه‌ دارد. به گفته او، اوکراین می‌تواند با استفاده از سامانه‌های توپخانه‌ای دوربرد و پدافند هوایی به کمک گروهی کوچک از این منطقه دفاع کند.

 

در گزارش رویترز آمده است که پس از واکنش بی‌حساب و کتاب به روزهای نخستِ حمله اوکراین که با حضور تانک‌ها و خودروهای زرهی غربی در کنار ناوگانی که نیروها را به آن‌سوی مرز می‌برد انجام گرفت، به نظر می‌رسد ‌ روسیه سرانجام جلوی پیشروی اوکراین را گرفته باشد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت ‌ نیروهای این کشور روز چهارشنبه چند کیلومتر پیشروی کرده‌اند.

 

یکی از فرماندهان ارشد روسیه روز پنجشنبه گفت ‌ نیروهای اوکراینی از روستایی در منطقه مرزی روسیه بیرون رانده شدند اما نیروهای کی‌یف همچنان در آن خطه گشت‌زنی می‌کردند. تصاویر ماهواره‌ای پلانت لب و مکسار از حفر خندق‌های متعدد و جدید در نقطه‌ای دورتر از مرز کورسک به دست نیروهای روسی حکایت دارند. پاسی پاروینن، تحلیلگر گروه فنلاندی پرنده سیاه‌ که تصاویر ویدئویی عمومی از جنگ روسیه و اوکراین را بررسی می‌کند، گفت: «روسیه تا اینجا برای عقب راندن نیروهای اوکراینی به یگان‌های نظامی نزدیک کورسک متکی بوده است.»

 

زلنسکی با کشاندن جنگ به داخل خاک روسیه با خطر تضعیف نیروی دفاعی کی‌یف در جبهه اوکراین مواجه است، درحالی‌که روسیه هزاران نیروی ذخیره را برای بیرون راندن سربازان اوکراینی به منطقه اعزام کرده است. پاروینن گفت ‌ مسکو باید نیروهای ذخیره کافی داشته باشد تا بتواند بدون بیرون کشیدن نیروهای خود از فعال‌ترین جبهه جنگ در منطقه دونباس به اوکراین پاسخ دهد.

 

زاگورودنیوک، وزیر دفاع سابق اوکراین، گفت ‌ روسیه ماه‌ها است که به آرامی در منطقه در حال پیشروی است و از بمب‌های سُرشی به تعداد زیاد و همچنین از گروه‌های تهاجمی استفاده می‌کند که خسارات سنگینی متحمل می‌شوند اما پیشروی مختصری هم دارند. بدون آنکه خبری از فروکش کردن درگیری‌ها در شرق به گوش برسد، اوکراین روز پنجشنبه از وقوع شدیدترین درگیری هفته‌های اخیر در نزدیکی پوکروفسک خبر داد و گفت هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که فشار نظامی روسیه در جبهه شرقی در داخل مرزهای این کشور فروکش کرده باشد.

 

زلنسکی در تأیید ضمنی افزایش فشارها روز چهارشنبه به فرمانده ارشد خود دستور داد که تسلیحات بیشتری را به پوکروفسک و تورتسک بفرستند که روسیه قصد دارد آنجا را نیز به تصرف خود درآورد. ‌ با تمام آنچه گفته شد، احتمال استفاده از سلاح هسته‌ای تاکتیکی توسط روسیه در سایر جبهه‌‌ها که درون خاک اوکراین هستند نیز افزایش یافته است. اینکه آمریکا هرگونه کمک اطلاعاتی و عملیاتی را رد کرده و گفته از اساس نمی‌دانسته اوکراین چنین قصدی دارد، به این معناست که اوکراین دست به قمار بزرگی زده است. (اپوک تایمز)

 

کدخبر: ۵۶۴۷۰۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر