کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۳۹۰۸
تاریخ خبر:

اندر حکایت رگه‌های پنهان علاقه ماسک به پوتین

اندر حکایت رگه‌های پنهان علاقه ماسک به پوتین

آیا ثروتمندترین آمریکایی دل در گروی رئیس‌جمهور روسیه دارد؟

روزنامه هفت صبح| روزنامه وال‌استریت ژورنال در مقاله‌ای با اشاره به برخی شواهد و قرائن و اخبار، ادعا کرد که ایلان ماسک، مالک ثروتمند رسانه اجتماعی ایکس و تسلا و اسپیس‌اکس که همین چند روز پیش با مشارکت ناسا یک فضاپیما برای فرود ‌ روی ماه را راهی خارج از جو زمین کرد، قصد دارد به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که رابطه‌اش با آمریکا و جهان غرب به واسطه حمله و یورش نظامی به اوکراین، تیره و تار شده است، نزدیک شود.

 

به نوشته این روزنامه، ایلان ماسک هفته‌ گذشته از حامیانش خواست با نمایندگان سنای آمریکا لابی‌ کنند تا بسته‌ جدید کمک‌های مالی به اوکراین تصویب نشود. گفتنی است که طی روز گذشته و پس از عجز و لابه‌های ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در نشست امنیتی مونیخ مبنی بر دریافت کمک‌های جدید از کشورهای غربی، جو بایدن به‌رغم علم به اینکه طرح کمک ۶۰ میلیاردی به اوکراین در پشت دیوار مجلس نمایندگان باقی مانده است، به اوکراینی‌ها وعده داد که این کمک هنگفت را دریافت شده بدانند.

 

این روزنامه معتقد است که با وجود برخی انتقادهای ایلان ماسک از پوتین، این میلیاردر علاقه زیادی دارد به روسیه نزدیک‌تر باشد زیرا روسیه پوتین برای ایلان ماسک به‌خصوص در زمینه توسعه اقدام‌های راهبردی او در زمینه فضایی و ارتباطاتی، اهمیتی استراتژیک دارد. برخی سیاستمداران و نمایندگان کنگره آمریکا هفته گذشته از ایلان ماسک در همین زمینه انتقاد کردند.

 

تری ویرتز، فرمانده پیشین ایستگاه فضایی بین‌المللی، گفت: «چگونه است که مالک تسلا‌ که با پنتاگون قراردادهای متعددی دارد، به خود اجازه می‌دهد به نفع دشمن این کشور، روسیه، از سیاست‌های امنیتی ایالات‌ متحده انتقاد کند.»

 

ایلان ماسک هفته گذشته در اظهارنظری بی‌سابقه در یکی از اسپیس‌های [نشست‌های مجازی] شبکه اجتماعی ایکس، اعلام‌ کرد ‌ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، «تحت هیچ شرایطی در جنگ اوکراین شکست نخواهد خورد و دیر یا زود در مقابله با اوکراینی‌ها پیروز خواهد شد». او همچنین از «تمایل زیاد کشورهای غربی برای سرنگونی پوتین» انتقاد کرد.

 

البته اگر صداقت را معیار کار قرار دهیم، باید بگوییم ‌ماسک از جمله افرادی است که اعتقاد داشت با دیپلماسی می‌شد از وقوع این جنگ جلوگیری کرد و کشورهای غربی با لجبازی و عدم تمایل به شنیدن خواسته‌ها و رفع نگرانی‌های روسیه، این جنگ خانمان‌سوز را رقم زدند. جالب است بدانید در این مقوله، آرا و نظرات ماسک و ترامپ تطابق کامل دارد.

 

به نوشته وال‌استریت ژورنال، مالکیت ایلان ماسک بر رسانه اجتماعی ایکس به او کمک زیادی کرده تا در ماه‌های اخیر دیدگاه‌ها و چشم‌اندازهای شخصی‌اش را در فضای مجازی تبلیغ‌ کند و بی‌دلیل نیست که کمیسیون اروپا به منظور بررسی دقیق‌تر انتشار اخبار جعلی و نادرست، تحقیقات رسمی درمورد این پلتفرم را آغاز کرده‌ است. 

 

وال‌استریت ژورنال می‌افزاید که حساب‌های کاربری دولتی و تبلیغاتی روسیه به لطف ایلان ماسک و تغییراتی که او در سیاست‌های ایکس ایجاد کرد، با افزایش تعداد دنبال‌کننده‌ و گسترش دامنه تعاملات مواجه بوده‌اند که به معنی آن است که نتایج فعالیت کارزارهای تولید و انتشار اطلاعات نادرست و جعلی کرملین در اختیار تعداد بیشتری از کاربران قرار می‌گیرد.

 

البته ایلان ماسک معتقد است که اگر قرار باشد رسانه‌ها، به ویژه شبکه‌های اجتماعی را طبق استاندارد و معیارهای خودمان تنظیم کنیم و ترتیبی اتخاذ کنیم که صدای مخالف در آن منعکس نشود، اتفاقی که می‌افتد این است که به اشتباه گمان می‌کنیم همه با ما موافقند و همه با هم عقاید مشترک داریم.

 

از سوی دیگر، آژانس جاسوسی نظامی اوکراین روز سه‌شنبه اعلام کرد ‌ نیروهای روسی در حال خرید پایانه‌های (ترمینال) اینترنت ماهواره‌ای استارلینک از کشورهای عربی برای استفاده در میدان جنگ هستند. سرویس اینترنت ماهواره‌ای متعلق به ایلان ماسک برای ارتباطات میدان نبرد کی‌یف حیاتی بوده ‌ اما مقامات اوکراینی می‌گویند ‌ نیروهای روسیه نیز در طول تهاجم نزدیک به دو ساله خود به‌طور فزاینده‌ای به آن متکی هستند.

 

اداره اصلی اطلاعات وزارت دفاع اوکراین آنچه را که رهگیری ارتباط صوتی بین دو سرباز روس درباره خرید واحدهایی از ارائه‌کنندگان عرب به قیمت حدود ۲۰۰ هزار روبل (۲۲۰۰ دلار) عنوان کرده‌اند، منتشر کرده است. این نهاد در تلگرام اعلام کرد: «کشور متجاوز روسیه تجهیزات ارتباطی از جمله پایانه‌های اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را برای استفاده در جنگ از کشورهای عربی خریداری می‌کند.»

 

آندری یوسف، سخنگوی اداره اصلی اطلاعات وزارت دفاع اوکراین روز دوشنبه به رویترز گفت ‌ نیروهای روس در حال خرید پایانه‌ها از طریق کشورهای ثالث نامشخص هستند. استارلینک گفته است که با روسیه تجارت نمی‌کند و در خاک این کشور فعالیتی ندارد. کرملین نیز از سوی دیگر گفته است که پایانه‌ها نه برای استفاده در روسیه تایید شده‌اند و نه به‌طور رسمی به روسیه عرضه شده‌اند؛

 

بنابراین نمی‌توان از آنها استفاده کرد. ایلان ماسک در واکنش به این اخبار در شبکه ایکس گفت: «هیچ پایانه استارلینکی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به روسیه فروخته نشده است.» اما در ادامه عکس‌هایی از سنگرهای تصرف شده سربازان روس با دستگاه‌های گیرنده اینترنت استارلینک در فضای مجازی و رسانه‌های خبری منتشر شد.

 

از این رو، آمریکایی‌های مخالف روسیه، ماسک را در کنار تاکر کارلسون، دومین آمریکایی خود فروخته به پوتین می‌دانند. البته در این شمارش، دونالد ترامپ به عنوان اولین ستایشگر پوتین از قلم افتاده است. (ایندیپندنت)

 

کدخبر: ۵۵۳۹۰۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر