کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۲۹۷۹
تاریخ خبر:

نگاهی به آمریکای سال ۲۱۰۰

نگاهی به آمریکای سال ۲۱۰۰

کاهش جمعیت و تخلیه ۱۵هزار شهر آمریکا تا پایان قرن حاضر.

روزنامه هفت صبح| بر اساس بررسی‌ها و پژوهش‌های انجام شده ‌‌روی تغییرات الگوهای جمعیتی ۱۹۵ کشور جهان، جمعیت جهان از اواسط قرن حاضر با آهنگی کاهشی نسبت به پیش‌بینی‌ها روبه‌رو خواهد شد. همچنین همگام با آهنگ کاهشی جمعیت جهان، قدرت اقتصادی هم با کاهش و انقباض مواجه خواهد شد.

برای مثال پژوهش‌ها و پیش‌بینی‌های صورت گرفته در مورد آمریکا به گونه‌ای بود که پیش‌بینی می‌شد تا سال ۲۰۶۲ جمعیت آمریکا به ۳۶۴ میلیون نفر افزایش پیدا کند و از سال ۲۰۶۳ تا ۲۱۰۰ با کاهش ۱۰ درصدی به ۳۳۶ میلیون نفر برسد.


در حال حاضر نرخ زایش در هر زن آمریکایی 1/8 فرزند است و این نرخ در سال ۲۱۰۰ به 1/5 فرزند خواهد رسید اما طبق پیش‌بینی‌ها این نرخ در حال حاضر باید 2/1فرزند می‌بود تا آمریکا بتواند در آینده بدون نیاز به پذیرش مهاجر از پس امور داخلی خود با اتکا به مردم آمریکا بر بیاید.
 

در سال ۲۱۰۰ آمریکا چهارمین نیروی جوان بزرگ جهان را با ۱۸۱ میلیون نفر پس از هند، نیجریه و چین در اختیار خواهد داشت. همچنین اگرچه اکنون آمریکا بزرگترین اقتصاد دنیا به شمار می‌رود اما با توجه به نتایج این مدلسازی در سال ۲۰۳۵ جای آمریکا و چین عوض خواهد شد و چین قدرت اول اقتصادی جهان خواهد بود.


صدرنشینی اقتصادی چین نیز تا سال ۲۰۹۸ به طول خواهد انجامید و از سال ۲۰۹۹ دوباره آمریکا این جایگاه را از چین پس خواهد گرفت. همچنین جهان در قرن حاضر بیشترین میزان جمعیت را تجربه خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۶۴ جهان با 9/7میلیارد نفر جمعیت بالاترین رکورد جمعیتی را در طول تاریخ ثبت کند.


تا پایان قرن این جمعیت با کاهشی چشمگیر به 8/8میلیارد نفر خواهد رسید. البته این مقدار ۲ میلیارد نفر کمتر از پیش‌بینی‌های گذشته بوده ‌‌و این کاهش ممکن است بحران‌زا نیز باشد. یکی از بحران‌های ناشی از این کاهش، تحت فشار قرار گرفتن دولت‌ها برای ساماندهی نیروی کار خواهد بود. 
 

۲۳ کشور از جهان از جمله ژاپن، ایتالیا، تایلند و اسپانیا با کاهش بیش از ۵۰ درصدی جمعیت و به نوعی با بحران کاهش جمعیت روبه‌رو خواهند شد. افزایش جمعیت و بالطبع افزایش نیروی کار در دو کشور چین و هند هم سبب خواهد شد تا این دو کشور همواره در صدر کشورهای ابرقدرت جهان تا پایان قرن باقی بمانند.

در مقابل ۱۸۳ کشور از ۱۹۵ کشور جهان از جمله ایران در نیمه دوم قرن با مشکل جایگزین کردن جمعیت جوان و نیروی کار روبه‌رو خواهند شد. گفتنی است جمعیت در آفریقا به‌رغم کاهش جمعیت جهانی، افزایشی سه برابری خواهد داشت و از حدود یک‌ میلیارد نفر در حال حاضر به سه میلیارد نفر در پایان قرن خواهد رسید. همچنین در پایان قرن حاضر، نیجریه با جمعیت ۸۰۰ میلیون نفری در رتبه دوم پرجمعیت‌ترین کشور جهان پس از هند و پیش از چین خواهد ایستاد.
 

در کنار این تغییرات جمعیتی، مسائلی مانند تغییرات اقلیمی سبب خواهد شد تا ترکیب و چهره شهرها نیز دچار تغییرات بزرگی شود. بر پایه پژوهشی جدید، انتظار می‌رود ‌ ترکیب آمریکا در دهه‌های آتی دستخوش دگرگونی عظیمی شود و جمعیت هزاران شهر کاهش یابد.


به گزارش ایندیپندنت، در مطالعه اخیر دانشگاه ایلینوی شیکاگو پیش‌بینی شده است که حدود ۱۵هزار شهر آمریکا تا سال ۲۱۰۰ تعداد زیادی از سکنه خود را از دست می‌دهند. انتظار می‌رود ‌ این شهرها حدود ۱۲ تا ۲۳درصد کوچک شوند. تمامی ایالت‌ها به‌استثنای ناحیه کلمبیا و هاوایی مقداری کاهش جمعیت خواهند داشت.

پیش‌بینی می‌شود شمال شرق و غرب میانه از‌جمله شهرهای پیتسبورگ، پنسیلوانیا، بوفالو نیویورک و کلیولند در اوهایو بیش از همه تحت تاثیر این کاهش‌ها قرار گیرند. بر پایه پیش‌بینی‌ها، ممکن است مردم سواحل جنوبی کالیفرنیا از آن خارج شوند، درحالی‌که جمعیت سواحل شمالی متراکم‌تر شود. این مطالعه نشان داد با اینکه تگزاس و یوتا اکنون دچار انفجار جمعیت‌اند، تعداد زیادی از مردم در این ایالت‌ها مراکز شهری را ترک می‌کنند.

جمعیت شهرهای بزرگ در آلاباما، جورجیا و تنسی نیز مشابه کلمبوس، جورجیا، بیرمنگام، آلاباما و ممفیس، تنسی به‌تدریج درحال کم‌شدن است. پژوهشگران دریافتند ایالت‌هایی که بیشترین کاهش جمعیت در آنها رخ می‌دهد ورمونت و ویرجینیای غربی خواهند بود که ۸۰ درصد از جمعیت خود را از دست می‌دهند.

 

به گفته این پژوهشگران، «پیامدهای این کاهش گسترده جمعیت، چالش‌های بی‌سابقه‌ای به‌ همراه دارد که به احتمال فراوان به بروز اختلال در خدمات پایه مانند حمل‌و‌نقل، آب پاکیزه، برق و دسترسی به اینترنت منجر می‌شود.»


پژوهشگران به ساینتیفیک امریکن گفتند، در پس این پیش‌بینی‌ها به احتمال فراوان، چندین عامل مانند خانواده‌های کم‌جمعیت‌تر، از بین رفتن صنایع، افزایش قیمت املاک و بحران اقلیمی مطرح است که با یکدیگر همپوشانی دارند.
 

این یافته‌ها براساس سرشماری و داده‌های جمعیتی دو دهه گذشته ۲۴هزار شهر است که به پژوهشگران امکان می‌دهد روندهای آینده بیش از ۳۱ هزار شهر را طراحی کنند. این پژوهشگران پنج سناریوی تغییر اقلیمی در آینده را از جهانی پاک‌تر و سبزتر تا دنیایی که هنوز به‌شدت به سوخت‌های فسیلی وابسته است،


در نظر گرفتند که در نهایت نتایج سناریو «میانه‌رو» را منتشر کردند. این مطالعه ارتباط‌های جالبی را ایجاد کرد. مثلا در شمال شرقی آمریکا، مناطق شهری که افراد وسیله نقلیه کمتری دارند احتمال رشد جمعیت وجود دارد. برعکس، مناطق شهری جنوب و غرب که رشد جمعیت دارند، احتمال وابستگی به خودرو بیشتر است.
 

پژوهشگران تاثیر احتمالی مهاجرت بین‌المللی در توقف کاهش جمعیت را نیز بررسی کردند. براساس این مطالعه، جمعیت اسپانیایی و آسیایی شهرهای اطراف کلانشهرهایی مانند نیویورک و شیکاگو افزایش یافته که به فرصت‌های شغلی مربوط است، بنابراین جمعیت این مناطق ممکن است به دلیل مهاجرت همچنان افزایش یابد.


در این مطالعه توصیه شده است که شهرها برای تغییر جمعیت در دهه‌های آینده برنامه‌ریزی بلندمدتی را آغاز کنند و مشکلات غیرمنتظره را درنظر بگیرند. برای مثال، مطالعه‌ای جداگانه در دانشگاه ایلینوی شیکاگو نشان داد که برای کمک به جوامع رو به پیری در شهرهایی که با کاهش جمعیت مواجه‌اند، ممکن است حمل‌و‌نقل کم‌هزینه لازم باشد.


با کمتر شدن ساکنان نیز ممکن است فروشگاه‌های مواد غذایی در برخی مناطق تعطیل شوند که به برهوت غذایی منجر می‌شود. بنابراین حمل‌و‌نقل برای کمک به ساکنان آسیب‌پذیر به منظور رسیدن به فروشگاه‌های باقی‌مانده لازم خواهد بود.

 

کدخبر: ۵۵۲۹۷۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر