کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۸۴۷۸۴
تاریخ خبر:

قاب تاریخ | ایرن؛ از کارمند شریف تا آرایشگری

قاب تاریخ | ایرن؛ از کارمند شریف تا آرایشگری

عکس‌هایی از مشاهیر تاریخ معاصر ایران، شهرهای ایران، خودروهای نوستالژیک، عکس‌های فوتبالی و...

هفت صبح‌با قاب تاریخ به ایران قدیم سفر‌ و یادی ‌‌از ‌گذشته می‌کنیم. در تهیه این مجموعه، از تصاویر کمتر دیده ‌شده‌ای استفاده شده که تماشای آنها خالی از لطف نیست.

 

‌ ایرن زازیانس در سال ۱۳۰۶ در بابلسر متولد شد. دختری ۱۶ ساله بود که با محمد عاصمی شاعر و روزنامه‌نگار جوان و چپگرا ازدواج ‌کرد و بعد به تهران مهاجرت کردند ‌.او نخست در سال ۱۳۲۵ با محمدعلی وثیقی، مدیر تئاتر فردوسی در خیابان لاله‌زار، قراردادی امضا کرد. اولین هنرنمایی او در نمایش «کارمند شریف» به کارگردانی استفانیان بود.عبدالحسین نوشین، کارگردان تئاتر، پس از تیراندازی به شاه در ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ به همراه برخی از سران حزب توده ایران دستگیر شد.

زازیانس

‌چندی بعد شاگردان نوشین تئاتر سعدی را در خیابان شاه‌آباد تأسیس کردند. اداره این تئاتر به طور رسمی با لرتا، همسر نوشین و حسین خیرخواه، از همکاران نزدیک او بود‌. زمانی که تئاتر سعدی قصد داشت نمایشنامه «بادبزن خانم وندرمیر» اثر اسکار وایلد را ‌‌روی صحنه بیاورد و یک هنرپیشه زن ‌کم داشت، توجه لرتا به ایرن جذب شد که در تئاتر فردوسی بازی می‌کرد.

 

ایرن ماجرا را چنین شرح داده است:«موفقیت من در تئاتر فردوسی به گوش خانم لرتا رسید که قصد داشت در افتتاحیه ‌تئاتر سعدی‌ نمایشنامه ‌بادبزن خانم وندرمیر‌ را اجرا کند. قرار شد خانم لرتا با راهنمایی همسرش آقای نوشین که در زندان قصر بود، این نمایش را کارگردانی کند. بنابراین به نصرت کریمی و محمدعلی جعفری مأموریت داد که یک شب به تئاتر فردوسی بیایند و بازی مرا ببینند.‌ بعد از اجرا بازی مرا پسندیدند.»

زازیانس ایرن

 ایرن بعد از این ماجرا برای دیدن نوشین به زندان قصر رفت و با او دیدار کرد. ایرن در ۲۰ سال حضور در سینما‌ ‌در ۲۷ فیلم ظاهر شد. او که پس از انقلاب ۱۳۵۷ ممنوع‌الکار شد، در دوره‌های آموزشی زیبایی و پوست شرکت کرد و این کار را برای امرار معاش در پیش گرفت. ‌ایرن ‌ ۷ مرداد ۱۳۹۱ ‌‌در سن ۸۵ سالگی به علت بیماری سرطان ریه در بیمارستان دی تهران درگذشت.

 

کدخبر: ۵۸۴۷۸۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • ناشناس

    اصل زیباها وخوشگلا امثال ایرن بودن

  • ناشناس

    واقعا چه زیباییه طبیعی داشتن خدادادی بود ؛نه مثل الان هزارجورعمل ورنگ ولعاب ؛تازه عمرا به زیباییه امثال ایرن برسن

  • رامین صفایی

    خداوند روان ایشان را شاد کند و
    لعنت ابدی بر حزب خائن توده که دست نشانده روس بود و لعنت بر تمام توده ای های خائن و
    ایران ستیز .

  • رامین صفایی

    لعنت ابدی بر دوزخ مکان عبدالحسین نوشین و تمام توده ای های خائن وطن فروش از کیا نوری
    گرفته تا احسان طبری و سایرین .

  • حسین

    ایرن عزیز روحت همواره شادیادت دردل هنردو ستان جاودان

  • ناشناس

    روحش شاد هنرمند توانایی بود

  • فقط خدا

    سلام خدایی خودمون چرا یه آدم رو از جایگاهی که براش زحمت کشیده وبهش عشق میورزه پایین می‌کشید وگوشه نشینش میکنید...

    لعنت به بی عدالتی

  • ناشناس

    واقعا روحش شاد خانم ایرن زازیانس بازیگر توانایی بودند نمیدونم بعدازپیروزی انقلاب چرا این هنرمندان قدیمی پیشکسوت وزحمتکش راکه باکمترین امکانات ودستمزدهای ناچیزخاطرات خوبی برای ماخلق کردندراخانه نشین ومتنوع الحیات کردندایا بازیگران فعلی که اکثرا دوتابعیتی اندوبچه های خودرادرکاناداوامریکا بدنیا می‌آورند وتعطیلات خودرادرممالک اروپایی می‌گذرانند وفقط برای پول درآوردن به ایران میان ازاونها بهترند بازیگران فعلی سینما بقدری دستمزدهای نجومی میگیرندکه بعدازچندسال براحتی به بهترین کشورهای دنیامهاجرت می‌کنند .بخدا وقتی سرنوشت هنرمندان قدیمی چه بازیگر یاخوتننده یانوازنده اهنگ ساز و....میخونی بقدری دچارم غم وافسردگی میشی که ازدنیاومافیها بیزار میشوی که چرا به چه جرمی یاگناهی ؟



  • پرویز شفیعی افشار

    روحش شاد

  • رضا خاکپور

    خدا رحمت کند و بیامرزد.

  • سام

    ایرن واقعاً زیبا و بی نظیر بوده

  • منتقد

    خداهرکه را در زمان شاه به دنیا آمده والا ن فوت کردن بیامرزه

  • سارا

    شما به چی میگین خوب زنی که حجاب نداره شده خوب ایرن کیلو چنده خانم هایی هستند نجیب باسودد بااعتقاد باحیا