کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۲۵۳۷
تاریخ خبر:

تمام آنچه باید درباره بیماری نقرس بدانید: کدام افراد بیشتر در معرض خطر هستند؟

تمام آنچه باید درباره بیماری نقرس بدانید: کدام افراد بیشتر در معرض خطر هستند؟

فوق تخصص روماتولوژی توضیح داد که بیماری نقرس ممکن است در افراد مبتلا جنبه ژنتیکی داشته باشد و به دلیل تولید زیاد اسید اوریک در بدن، کلیه‌ها قادر به دفع آن نباشند.

به گزارش هفت صبح، عبدالرحمان رستمیان، فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره بیماری نقرس و علائم آن گفت: "نقرس یک بیماری متابولیک است که مفاصل را درگیر می‌کند و باعث ورم و التهاب شدید در مفاصل می‌شود."

 

وی افزود: "این التهاب معمولاً پس از یک هفته بهبود می‌یابد، اما به دلیل سطح بالای اسید اوریک در خون، فرد ممکن است حملات مکرر نقرس را تجربه کند. زمانی که اسید در بدن افزایش می‌یابد، بدن قادر به دفع آن نیست و این اسیدها در مفصل‌ها رسوب کرده و باعث التهاب می‌شوند. این روند می‌تواند منجر به ایجاد سنگ کلیه در فرد شود."

 

علائم و علل ایجاد نقرس

 

رستمیان توضیح داد: "یکی از علل ایجاد نقرس ممکن است ژنتیکی باشد، به‌طوری که بدن فرد اسید اوریک زیادی تولید کرده و کلیه‌ها توان دفع آن را ندارند. دیگر علت‌ها می‌تواند تغذیه نامناسب باشد. افرادی که به سندرم متابولیک مبتلا هستند و مصرف زیاد مواد گوشتی دارند، بیشتر در معرض خطر نقرس قرار می‌گیرند. اسید اوریک در فرآورده‌های گوشتی و غذاهای دریایی بیشتر از دیگر مواد غذایی است و این می‌تواند باعث تشدید نقرس شود."

 

وی ادامه داد: "مصرف الکل نیز یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند موجب افزایش اسید اوریک در بدن، حملات مفصلی یا حتی سنگ کلیه شود. این افراد نیاز به داروهایی دارند که سطح اسید خون را کاهش داده و همچنین مسکن‌های ضد التهاب برای کاهش درد به آنان توصیه می‌شود."

 

درمان بیماری نقرس

 

رستمیان تصریح کرد: "برای درمان نقرس، دو داروی اصلی در بازار موجود است که معمولاً در مراحل ابتدایی بیماری تجویز می‌شود. این دو دارو آلپرینول و بوستات هستند که در کنترل بیماری بسیار مؤثرند. اگر نقرس به‌موقع درمان شود، بیشتر بیماران بهبود پیدا می‌کنند."

 

چه کسانی بیشتر به نقرس مبتلا می‌شوند؟

 

رستمیان ادامه داد: "برخی افراد زمینه ژنتیکی برای ابتلا به نقرس دارند و ممکن است این بیماری از پدر یا برادرشان منتقل شود. همچنین افرادی که مصرف بالای پروتئین مانند گوشت قرمز و غذاهای دریایی دارند یا افرادی که الکل مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به نقرس هستند."

 

وی افزود: "نکته مهم این است که افرادی که به دلیل مصرف الکل دچار نقرس شده‌اند باید مصرف الکل را به‌طور کامل قطع کنند. اما کسانی که به دلیل مصرف بی‌رویه پروتئین به نقرس مبتلا شده‌اند، می‌توانند پروتئین‌ها را به میزان کنترل‌شده مصرف کنند و نیازی به قطع کامل آن‌ها ندارند."

 

پیشگیری از نقرس

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: "برای پیشگیری از ابتلا به نقرس، باید تغذیه سالم و متعادل داشته باشیم و همچنین ورزش روزانه می‌تواند قدرت عضلات را افزایش دهد و از بروز این بیماری جلوگیری کند."

منبع: مشرق
کدخبر: ۵۷۲۵۳۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر