کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۲۳۴۶
تاریخ خبر:

عراقی‌ها ردای میانجی‌ به‌تن می‌کنند

عراقی‌ها ردای میانجی‌ به‌تن می‌کنند

به‌نظر می‌رسد عراق تنها گزینه و بهترین گزینه برای میانجی‌گری میان ایران و ایالات‌متحده نباشد

هفت صبح|  ‌بغداد در پی آن است تا در خاورمیانه تبدیل به کشوری جدید شود. عراقی‌ها از پس سال‌ها جنگ، تحریم، دیکتاتوری و اشغال،‌ آماده فصل جدیدی شده‌اند. این‌ روزها به‌نظر می‌رسد که بغداد در مقایسه با گذشته از تهران فاصله گرفته و مایل است تا دست گروه‌های مقاومت را در این کشور ببندد.

 

خبرهایی که از این کشور بیرون می‌آیند نشان می‌دهد که زیرساخت‌های عراقی که طی بیش از 20 سال گذشته به ندرت ترمیم شده‌اند، نیاز به رسیدگی دارند و دولت این کشور راه‌حل را در ایجاد توازن بین روابط خود با ایران و همسایگان دیگر و همزمان با کشورهای اروپایی می‌بیند. اما بغداد سودای دیگری هم در سر دارد که با میل به میانجی‌گری گره خورده است.

 

دیروز فواد حسین، وزیرخارجه این کشور با ابراز نگرانی نسبت به تشدید تنش میان ایران و آمریکا، ابراز امیدواری کرد که روابط دو طرف برای دستیابی به راه‌حل‌های معین، مبتنی بر گفت‌وگو باشد. پیش از آن هم فواد حسین در لندن گفته بود میانجی‌گری ما میان عربستان و تهران موجب هموار شدن راه در مسیر عادی‌سازی روابط بین دو کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی شد. او تاکید کرد اگر از عراق خواسته شود، این کشور آماده کمک به کاهش تنش‌ها میان واشنگتن و تهران است.

 

اشاره وزیرخارجه عراق به چند دور گفت‌وگوی امنیتی میان مقامات ایرانی و عربستانی در بغداد در سال‌ 2022 است. در آن زمان تهران و ریاض بالاخره قانع شده‌ بودند که برای امنیت در منطقه نیاز به همکاری با یکدیگر دارند. پذیرش این موضوع باعث شد تا عراق از فرصت استفاده کرده و دو طرف را دعوت به گفت‌وگو کند.

 

البته ‌این کشور در نهایت نتوانست امتیاز آشتی نهایی ایران و عربستان را به نام خود بزند و همه ماجرا به اسم چینی‌ها تمام شد. اما ظاهرا عراق دست از رویای میانجی‌گری برنمی‌دارد. در خاورمیانه مهم‌ترین میانجی میان ایران و آمریکا عمان محسوب می‌شود. در زمان سلطان قابوس، عمانی‌ها این وظیفه را با شور و اشتیاق بیشتری انجام می‌دادند اما هنوز هم مسقط بسیاری از روندهای دیپلماتیک را میزبانی‌ می‌کند.

 

قطر در سال‌های اخیر توانسته خودش را تبدیل به یک مهره اساسی در میان منازعات خاورمیانه کند. آنها در مورد افغانستان توانستند بانی خروج آمریکا از این کشور شوند و البته در حاکم کردن طالبان بر افغانستان هم نقش ایفا کردند. موضوع دیگری که قطری‌ها از آنجا نماندند میانجی‌گری برای آتش‌بس در غزه بوده است.

 

اتفاقی که در نهایت به کمک ایالات‌متحده و مصر به ثمر نشسته است. در منطقه‌ای که مناقشات بی‌پایان به‌نظر می‌رسد، میانجی بودن به معنای قابل اعتماد بودن میان شرق و غرب است. این وظیفه آنقدر وسوسه‌انگیز به‌نظر می‌رسد که بغداد به‌هیچ‌وجه مایل نیست تا امتیاز آن را از دست بدهد. با همه اینها به‌نظر می‌رسد عراق تنها گزینه و بهترین گزینه برای میانجی‌گری میان ایران و ایالات‌متحده نباشد.

 

کدخبر: ۵۷۲۳۴۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر