کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۴۶۹۱
تاریخ خبر:

راه های مواجهه با استرس در کودکان؛ صحبت کردن مهم‌ترین راهکار

راه های مواجهه با استرس در کودکان؛ صحبت کردن مهم‌ترین راهکار

والدین باید اجازه دهند کودکان در مورد احساسات خود صحبت کنند و نباید احساسات آنها را سرکوب و یا انکار کنند و باید به حرفشان گوش دهند.

به گزارش هفت صبح،  دکتر امین ماهورام مشهدی، بر اهمیت کنترل اثر اخبار جنگ بر کودکان تأکید کرد و گفت: نباید کودکان در معرض اخبار جنگ قرار بگیرند و والدین باید تا حد ممکن از صحبت در خصوص جنگ پرهیز کنند. شنیدن اخبار جنگ در تلویزیون، صحبت‌های روزمره و یا حتی زمانی که والدین مشغول صحبت‌ کردن با تلفن هستند، روی ذهن کودکان اثر منفی می‌گذارد.

وی توضیح داد: اگر فرزند کودک یا نوجوان ما به هر دلیلی در جریان مسایل قرار گرفت و از ما پرسش کرد با توجه‌ به سن و سطح درک آنها به سوال آنها پاسخ دهیم و این پاسخ باید با زبان قابل‌فهم برای آنها باشد. لازم است بر اساس درک کودک خود صحبت کنیم. دروغ نگویید و پاسخ‌هایی روشن به نگرانی‌های فرزندتان ارائه کنید. بگویید شرایط سختی است؛ اما قابل‌ کنترل است.

عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و فوق تخصص روان‌پزشکی کودک و نوجوان در خصوص راهکار کنترل استرس کودکان در دوران اضطراب گفت: بیشتر اضطراب کودکان از اخبار تلویزیونی و تلفن همراه ما منتقل می‌شود. تصاویر بمباران، هشدارها، صحنه‌های دلخراش را اگر بچه‌ها نگاه نکنند، ممکن است بشنود. راهکارهایی مانند عدم پخش اخبار در حضور کودک مؤثر هستند. این عادت که صدای تلویزیون را بلند می‌گذارید یا مدام شبکه‌های خبری را نگاه می‌کنید روی ذهن فرزندتان اثر منفی میگذارد. حتی وقتی مشغول صحبت‌ کردن با تلفن هستید در حضور فرزندتان از مسایل نگران کننده و اضطراب آور صحبت نکنید.

دکتر ماهورام مشهدی با بیان اینکه صحبت‌کردن والدین، نقش مهمی در کاهش استرس کودک دارد، خاطرنشان کرد: والدین باید اجازه دهند کودکان در مورد احساسات خود صحبت کنند و والدین نباید احساسات آنها سرکوب و یا انکار کنند، باید به حرفشان گوش دهند.

وی با تأکید بر داشتن برنامه منظم و ثابت برای افزایش آرامش و کاهش استرس کودکان اظهار کرد: داشتن برنامه ساده روزانه، زمان خواب منظم و انجام فعالیت‌هایی که کودک تا پیش از این بصورت روزانه انجام میداد، به کودک احساس امنیت و پیش‌بینی پذیری می‌دهد.

عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص علائم هشداردهنده استرس در کودکان گفت: در این راستا می‌توان به تغییرات ناگهانی در خلق‌ و خو، مشکلات خواب، اختلال در اشتها، سردرد، شکم درد، تحریک‌پذیری، پرخاشگری، ترس و نگرانی بیش از حد، افت تحصیلی و انزوا اشاره کرد، در صورت مشاهده این علائم لازم است از کمک تخصصی روانپزشکی بهره گرفت.

ماهورام مشهدی گفت: برای داشتن خواب باکیفیت در این دوران لازم است قبل از خواب از مشاهده گوش‌دادن به اخبار اجتناب شود.

 

برای پیگیری اخبارسلامت و زندگیاینجا کلیک کنید.
منبع: ایسنا
کدخبر: ۶۰۴۶۹۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر