کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۸۱۳
تاریخ خبر:

۴ درصد از ریه‌های اهدایی قابل استفاده هستند

4 درصد از ریه‌های اهدایی قابل استفاده هستند

عدم‌مراقبت کافی از اهداکنندگان مرگ مغزی و عفونت‌های بیمارستانی، امکان پیوند ریه را کاهش داده است.

آمار اهدای ریه در ایران نسبت به استانداردهای جهانی بسیار پایین است. عدم‌مراقبت کافی از اهداکنندگان مرگ مغزی و عفونت‌های بیمارستانی، تنها ۴ درصد از ریه‌های اهداکنندگان را قابل استفاده می‌کند.

 

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به چالش‌های اهدای ریه بیان کرد: ریه‌ها به دلیل ساختار حساس و سطح وسیع خود، بیشتر از سایر اعضا در معرض آسیب و عفونت هستند. عواملی مانند کوفتگی ریه در تصادفات، ورود مواد غذایی به ریه هنگام حادثه، و عفونت‌های شایع در آی‌سی‌یوها باعث می‌شوند تنها درصد کمی از ریه‌ها قابل اهدا باشند.

 

کتایون نجفی‌زاده افزود: در دنیا به طور میانگین ۱۰ تا ۲۰ درصد ریه‌های اهداکنندگان مرگ مغزی قابل استفاده هستند، اما در ایران این میزان تنها ۴ درصد است. علت اصلی این مشکل، عدم مراقبت کافی از اهداکنندگان مرگ مغزی در بخش‌های آی‌سی‌یو و ساکشن نکردن به موقع ترشحات ریه است.

 

به گفته نجفی‌زاده، بالاترین آمار سالانه پیوند ریه در ایران ۱۶ مورد بوده است، در حالی که حداقل ۸۰ تا ۹۰ بیمار در سال نیاز مبرم به پیوند ریه دارند.

 

وی تأکید کرد: تعداد زیادی از بیماران به دلیل نبود ریه مناسب در لیست انتظار فوت می‌کنند. پیش از شیوع کرونا، روزانه ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی جان خود را از دست می‌دادند و اکنون این آمار به بیش از ۱۲ نفر در روز افزایش یافته است.

 

 

منبع: مهر
کدخبر: ۵۷۱۸۱۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر