کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۰۳۴۹
تاریخ خبر:

افزایش قیمت بدون ارتقای کیفیت نسخه تکراری ایران‌خودرو برای مردم

افزایش قیمت بدون ارتقای کیفیت نسخه تکراری ایران‌خودرو برای مردم

مدیران جدید ایران‌خودرو بی‌آنکه تغییری در کیفیت محصولات ایجاد کنند، از مدیران دولتی پیروی کرده نسخه قدیمی افزایش قیمت بدون ارتقا کیفیت را عیناً تکرار کرده‌اند

هفت صبح، علی دولتی| چهار ماه از واگذاری جنجالی و پرحاشیه ایران‌خودرو به شرکت کروز می‌گذرد؛ واگذاری که اگرچه به دلیل سبقه منفی کروز در صنعت خودرو با شگون نبود اما پس از وعده و وعیدهای مدیران جدید بخش خصوصی امید می‌رفت که با خارج شدن ایران‌خودرو از ید دولت و قطع شدن برخی رانت‌های دولتی، تحولات مثبتی را در آبی‌پوشان جاده مخصوص شاهد باشیم؛ تحولاتی که نه فقط در صندلی‌های هیئت مدیره بلکه در کیفیت محصولات ایران‌خودرو مشهود باشد.

 

در ابتدای کار نیز تعطیل شدن برخی شرکت‌های زیرمجموعه ایران‌خودرو که عملاً کاربردی نداشتند نوید روزهای بهتری در بزرگ‌ترین خودروساز کشور را می‌دانند اما پس از چندین بار تحویل محصول بدون هیچگونه تغییر مثبت مشهودی،‌ این کورسوی امید خیلی زود خاموش شد.

 

مدیران جدید ایران‌خودرو نیز همانند قبلی‌ها بدون اینکه صحبتی از پلتفرم جدید، ارتقا ایمنی محصول و افزایش کیفیت فنی داشته باشند به یکباره به سراغ افزایش قیمت رفته‌اند و دولت و مردم را تهدید کردند که یا خودرو را گران می‌کنید یا خودرو نمی‌فروشیم!

 

این تهدید آشکار ایران‌خودرو درحالی مطرح می‌شود که در آبان ماه مجوز افزایش 20 تا 30 درصدی محصولات این شرکت صادر شده بود و از آن زمان خودروها با افزایش قیمت فروخته شدند اما اکنون این خودروساز به دنبال افزایش مجدد قیمت‌هاست بدون اینکه تغییری در کیفیت خودروها ایجاد شده باشد.پافشاری ایران خودرو برای افزایش قیمت به اینجا ختم نشده و این شرکت اعلام کرده است در صورتی که شورای رقابت قیمت‌های جدید را ابلاغ نکند، خودمان قیمت‌ها را بالا می‌بریم!

 

این در حالی است که سایپا که دولتی اداره می‌شود، اصرار به افزایش قیمت ندارد. ایران‌خودرو خصوصی شد که بهتر شود؛ اما اصرار به افزایش قیمت دارد. مگرنه اینکه تیم جدید مدعی اداره بهتر ایران‌خودرو بود؟

درحال حاضر سخنگوی شورای رقابت اعلام کرده است که ایران خودرو نمی‌تواند برای محصولات خود قیمت اعلام کند اما مشخص نیست که این مقاومت شورای رقابت تا کجا دوام داشته باشد. تجربه نشان داده که در کشمش‌های شورای رقابت و ایران خودرو نهایتاً ایران خودرو پیروز است و این مردم هستند که در فضایی که انتخاب آنها محدود است، به ناچار مبلغ بیشتری را برای محصولات بی‌کیفیت خودروساز داخلی می‌پردازند.

 

ایران خودرو دلیل درخواست افزایش قیمت را زیان‌ده بودن خود اعلام کرده است. این درحالی است که شرایط کشور به نحوی است که ایران‌خودرو و سایپا در فضایی کاملاً غیر رقابتی خودروهای خود را می‌فروشند اما حتی در همین بازار نیز زیان‌ده هستند و سوال این است که چرا در فضایی که نه ایران خودرو سود می‌دهد، نه دولت راضی به صدور مجوز افزایش قیمت است و نه مردم از کیفیت خودروهای تحمیلی راضی هستند، چه اصراری است که خودروسازان داخلی به فعالیت خود ادامه دهند؟

 

آخرین تحولاتخودرورا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۰۰۳۴۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر