رقم عجیب بدهی خودروسازان به قطعهسازان
![رقم عجیب بدهی خودروسازان به قطعهسازان](https://cdn.7sobh.com/thumbnail/MpgfDCe6y0NC/mplrKFaRlbMrw__LR0BO23SAIhAOCfR1Ma8tLslqfPIwVZ9heIcVEiyFd47s988b/%D8%A8%D8%AF%D9%87%DB%8C+%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86+%D8%A8%D9%87+%D9%82%D8%B7%D8%B9%D9%87+%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86.jpg)
بدهی خودروسازان به زنجیره تامین و 250 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دو خودروساز دولتی
هفت صبح| روز گذشته انجمن قطعهسازان خودروی کشور با توجه به مباحث روز که مهمترین بخش آن خصوصیسازی بود، جلسهای با اصحاب رسانه برگزار کرد. به طور مشخص قطعهسازان از خصوصیسازی حمایت کردند اما به شرطها و شروطها که مهمترین آن پرداخت بدهیهای معوقه بود.
رقمی عجیب و غریب. این بدهکاری فقط شامل خودروسازان دولتی نیست و خودروسازان خصوصی را نیز دربرمیگیرد. آرش محبینژاد، دبیر انجمن قطعهسازان در پاسخ به سوال هفتصبح که چه تضمینی وجود دارد بعد از خصوصیسازی بدهیها پرداخت شود؛ گفت:« در واقع تضمینی وجود ندارد و ما هم قرار نیست لابی خاصی انجام دهیم اما به عنوان یک انجمن تاکید میکنیم این اتفاق هم به نفع خودروساز است هم مردم و هم قطعهساز.»
زیان انباشته دو خودروساز بزرگ حدوداً ۲۵۰ هزار میلیارد تومان
آرش محبینژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازی خودروی کشور در تشریح آخرین وضعیت مطالبات قطعهسازان از خودروسازان، گفت: در حال حاضر، زیان انباشته دو خودروساز بزرگ حدوداً ۲۵۰ هزار میلیارد تومان و بدهی جاری این دو خودروساز بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است. از سوی دیگر بدهی کل خودروسازان کشور (شامل خودروسازان خصوصی و دولتی) به زنجیره تامین که بحث معوقه و تعیین تکلیف نشده است، بالای ۴۵ هزار میلیارد تومان است.
علاوه بر این، کل بدهی دو خودروساز بزرگ به زنجیره تامین، ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است. این ١١٠ همت، بدون تعدیلهای قیمت بدهیهاست که اکنون در حال مذاکره برای آن هستیم و بخش زیادی از آن، هنوز به حسابها ننشسته است. فراموش نکنیم که خودروسازان ۹۰ هزار تومان در قالب چکهای خرید دین، اوراق گام و... در حقیقت آیندهفروشی بوده که ۹۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است (آیندهفروشی خودروساز در قالب ابزارهای تامین مالی زنجیرهای) که در واقع بدهی کل معوق و تعیین تکلیف نشده است.
500 هزار میلیارد سوبسید سیاه در بازار
به گفته محبینژاد، این میزان بدهیها درحالیست که حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از شکاف بازار (سوبسید سیاه) در بازار توزیع شده که به جیب هیچ کسی جز آن افراد خوششانس و واسطه که در لاتاریها برنده و از درب کارخانه خودرو خریداری و در بازار آزاد فروخته شد، نرفته است.
این ۵۰۰ هزار میلیارد تومان را عملاً دور ریخته شده است؛ نه به جیب مردم رفته و نه حتی خودروساز و قطعهساز. ما قطعهسازها اینجا صریحاً اعلام میکنیم که خودرو بخواهیم خریداری کنیم باید به قیمت آزاد و بیرون از کارخانه خریداری کنیم؛ حتی حاضر نشدند با مطالبات معوق ما، همان خودروهایی که ما قطعاتش را به قیمت پایین تحویلشان میدهیم، تهاتر کنند.
مردم سالانه هفت میلیون خودرو با یکدیگر معامله میکنند که یک میلیون دستگاه آن، همین خودروهایی است که خودروسازان تولید میکنند و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده، خودروساز را وادار میکند که خودروسازو به یک قیمتی درب کارخانه محصول بفروشد که هیچ آدم عادی به راحتی شانس برنده شدن در لاتاری آن را ندارد.
حمایت از کنسرسیوم خصوصیسازی کرمان موتور و سایپا
برخلاف تصورات که قطعهسازان با خصوصیسازی مشکل داشتند انجمن قطعهسازان حجت را تمام کرد و در این جلسه اعلام شد محکم پشت خصوصیسازی هستیم و از کنسرسیوم تشکیل شده توسط کرمان موتور برای خصوصیسازی سایپا نیز حمایت میکنیم.
معتقدیم خودروساز و قطعهساز برای مدیریت بخش دولتی خودروسازی ورود کنند و حمایت ما در ابتدا با خودروساز و قطعهساز است تا سایر شرکتها و نهادهایی که ربطی به حوزه خودرو ندارند اما برای خرید پیشقدم شدهاند.(زر ماکارون جزو شرکتهایی است که برای خرید سهام و مدیریت سایپا اعلام آمادگی کرده است!)