کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۴۷۰۷
تاریخ خبر:

ایران خودرو؛ داستان ادامه دارد‌! | در برنامه ویژه شبکه خبر چه گذشت؟

ایران خودرو؛ داستان ادامه دارد‌! | در برنامه ویژه شبکه خبر چه گذشت؟

مدیرعامل و هیات مدیره جدید دیروز بالاخره در دفترشان‌ مستقر‌شدند اما شورای رقابت و اصولگرایان مجلس‌کوتاه نمی‌آیند

هفت صبح| ‌ بعد از فراز و نشیب بسیار در هفته‌ای که گذشت بر سر واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به کنسرسیوم بخش خصوصی، در نهایت روز جمعه، علیمردان عظیمی نامه خداحافظی خود را نوشت و از ایران‌خودرو رفت. تا مدیرعامل جدید یعنی عادل پیرمحمدی کارش را در ایران‌خودرویی آغاز کند که حالا سه سهام آن متعلق به بخش خصوصی و دو سهام آن برای دولتی‌هاست.

 

در این چند روز، روزشمار اتفاقات این واگذاری را در «هفت‌صبح» نوشتیم. تا پایان روز چهارشنبه خبر این بود که در نهایت برای اولین‌بار مدیریت یک خودروساز دولتی به بخش خصوصی رسید. حالا ادامه ماجرا را بررسی می‌کنیم که این واگذاری چندان هم آسان نبود و مخالفت‌هایی در پی داشت.

 

مخالفانی از بین نمایندگان مجلس، خود مدیرعامل ایران‌خودرو یعنی علیمردان عظیمی و برخی از جریان‌های تندرو. عده‌ای معتقد بودند برگزاری مجمع به این سبک و سیاق قانونی نبوده و برخی دیگر می‌گویند باید تا اعلام رای مجمع هیات نظارت شورای رقابت صبر می‌کردند. از شب چهارشنبه تا غروب جمعه چه اتفاقاتی پیرامون این واگذاری رخ داد؟

 

انتخاب عادل پیرمحمدی به عنوان مدیرعامل

صبح روز پنجشنبه 18 بهمن‌ماه، اولین جلسه رسمی هیات مدیره ایران‌خودرو برگزار و عادل پیرمحمدی به عنوان مدیرعامل جدید ایران خودرو انتخاب شد. در این جلسه، عادل پیرمحمدی به سمت مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌خودرو منصوب شد.

 

همچنین یوسف الهی‌شکیب به عنوان رئیس هیات مدیره و جمشید ایمانی به عنوان نایب رئیس هیات مدیره ایران خودرو انتخاب شدند. عادل پیرمحمدی، دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه تهران و همچنین دوره دکتری مدیریت (DBA) از دانشکده مدیریت همین دانشگاه است.در سوابق کاری او مسئولیت‌هایی چون، معاون مهندسی، تحقیقات و توسعه محصولات جدید ایران‌خودرو، مدیر طراحی و توسعه پروژه ۳۰۱ پس از ترک پژو از ایران، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ساپکو، قائم مقام مدیر عامل شرکت ساپکو در حوزه مهندسی و تضمین کیفیت، عضو هیات مدیره شرکت ایساکو، معاون کیفیت مگاموتور، مدیر تولید شرکت مگاموتور،‌ مدیر پروژه طراحی و خودکفایی قطعات خودروی رانا و دنا، عضو هیات مدیره پژوهشگاه رنگ و پلیمر دانشگاه امیرکبیر، رئیس هیات مدیره شرکت الکتریک خودرو شرق، عضو هیات مدیره شرکت پژوهندگان قطعات خودرو، رئیس هیات مدیره شرکت محور خودرو کوشا،‌ رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان پیشرو موتور و… به چشم می‌خورد.

 

قفل کردن در ساختمان مدیریت ایران‌خودرو!

همان‌طور که بارها اشاره شد، واگذاری مدیریت خودروساز دولتی به بخش خصوصی با حواشی بسیاری همراه بود. یکی از عجیب‌ترین این اتفاقات، راه ندادن هیات مدیره جدید به ساختمان مدیریت بود. صبح پنجشنبه در تمام فضای مجازی عکس نامه‌ای دست به دست می‌شد که می‌گفتند صورت‌جلسه پلیس است! براساس گزارش منتشر شده توسط پلیس که آخرین خودرو در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، عظیمی به اتهام تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، از ورود اعضای جدید هیات مدیره به محل کار خود جلوگیری کرده است. در پی این اقدام، اعضای هیات مدیره جدید ایران‌خودرو تصمیم به شکایت از مدیرعامل سابق این شرکت گرفتند تا حقوق قانونی خود را در این زمینه پیگیری کنند.

 

عده‌ای معتقد بودند لااقل تیم جدید یک روز صبر می‌کردند بعد به آنجا می‌رفتند، دسته دوم هم اعلام کردند ما سال‌ها منتظر این لحظه بودیم و قرارمان هم همین بود که بلافاصله مدیرعامل جدید معرفی کرده و هیات مدیره تشکیل جلسه دهند. 

 

 در برنامه ویژه شبکه خبر چه گذشت؟

حوالی ساعت 10 شب پنجشنبه برنامه گفت‌وگوی ویژه شبکه خبر، درباره واگذاری ایران‌خودرو به بخش خصوصی پخش شد. علیمردان عظیمی(مدیرعامل ایران‌خودرو)، مهدی صادقی شاهدانی(رئیس هیأت تجدیدنظر شورای رقابت)، حسینعلی حاجی‌دلیگانی( نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90)، امیری وکیل بخش خصوصی حضور داشتند. 

 

 هنوز رای شورای رقابت را ابلاغ نکرده‌ایم

در ابتدای برنامه صادقی شاهدانی، رئیس هیأت تجدیدنظر شورای رقابت اعلام کردکه 10 روز وقت برای اعلام رای شورای رقابت وجود دارد. ما اطلاعات رای را اعلام نکرده‌ایم و رای از سوی مسیر قانونی اعلام نشده است. رئیس هیأت تجدیدنظر شورای رقابت با انتقاد از اینکه رای هیات به طور غیرقانونی و غیراخلاقی در فضای مجازی منتشر شد، افزود: این کار درست نبود که رای محرمانه هیات نظارت منتشر شود. صادقی شاهدانی با بیان اینکه مجمع عمومی و شورای رقابت دو وظیفه جداگانه بر عهده دارند، افزود: رای وقتی رسمیت دارد که به طرق قانونی ابلاغ شود.

 

ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به واگذاری ایران‌خودرو

همچنین در این برنامه حسینعلی حاجی دلیگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90گفت: از معاونت قضایی دادستان کل کشور خواست تا به مجمع ایران‌خودرو ورود پیدا کند و مانع ثبت این جلسه غیرقانونی در سامانه ثبت شرکت‌ها شود البته با مقامات دولتی که علی‌رغم دستور قضایی در این جلسه حضور داشته‌اند، برخورد قانونی می‌شود. او در خصوص موضع کمیسیون اصل نود درباره واگذاری ایران‌خودرو به شرکت قطعه‌ساز گفت: مجمع به‌صورت غیرقانونی برگزار شده است و مقامات قضایی باید به آن رسیدگی کنند. البته امیری، وکیل بخش خصوصی گفت که برگزاری مجمع با دستور مقام قضایی بوده است.

 

عظیمی؛ چرا شورای رقابت رای را  ابلاغ نکرد

مدیرعامل ایران‌خودرو در آنتن زنده خطاب به رئیس هیات نظارت شورای رقابت گفت؛ شورای رقابت مکلف بود در عرض دو ماه جلسه را برگزار و نتیجه را اعلام کند این جلسه را پنج ماه به تعویق انداخت و درست دو روز مانده به مجمع برگزار کرد؟ از طرف دیگر به‌جای انتشار سریع نتیجه جلسه، نامه را امضا و شماره کردند و در کشوی میزشان نگه داشتند؟ او گفت: من مخالف خصوصی‌سازی نیستم و می‌توانند ایران خودرو را به هر قطعه‌سازی که می‌خواهند بدهند اما با بررسی کامل و دقیق این اقدام صورت گیرد.

 

در نهایت خداحافظی عظیمی

بعد از کش‌و‌قوس‌های فراوان، برگزاری مجمع ایران‌خودرو به صورت قانونی توسط بورس نیز تایید شد. حوالی ظهر جمعه، نامه خداحافظی علیمردان عظیمی که حدود 2 سال سکاندار ایران‌خودرو بود در رسانه‌ها قرار گرفت. او در این نامه اعلام کرد مخالف خصوصی‌سازی نیست و البته که از دستاوردهای دوساله خود نیز گفت. از حفظ سطح تولیدات علی‌رغم اضافه شدن استانداردها و حذف پژو پارس از سبد محصولات تا معرفی محصولات جدید همچون خودرو ری‌را، به عنوان اولین خودرو کراس‌اوور ملی! البته که کاش ری‌را به عنوان یک محصول مناسب مونتاژی نام می‌بردند و به عنوان محصول ملی نام‌گذاری نمی‌کردند.

 

عصر جمعه تیم جدید وارد ساختمان شد

تیم جدید مدیر عامل و هیات مدیره جدید ایران‌خودرو عصر جمعه ۱۹ بهمن‌ماه وارد این مجموعه صنعتی واقع در جاده مخصوص کرج شده و فعالیت خود را با برگزاری نخستین جلسه رسمی آغاز کرد. عادل پیرمحمدی مدیرعامل جدید، یوسف الهی‌شکیب به عنوان رئیس هیات مدیره و جمشید ایمانی به عنوان نایب رئیس هیات مدیره ایران خودرو، بعد از ظهر جمعه در محل این مجموعه صنعتی حضور یافتند.

 

علت مخالفت‌ها چه بود؟

در فضای مجازی بیشترین سوال پیرامون علت مخالفت‌ها با واگذاری ایران‌خودرو به کروز بود. واقعیت این است با رود بخش خصوصی حتما جلوی برخی رانت‌ها، استخدام‌های توصیه‌ای، حقوق‌هایی که علتش نامشخص بود یا به زبان بهتر جلوی بریز و بپاش‌ها گرفته خواهد شد. شاید شاهد تعدیل نیروهای توصیه‌ای و مازاد نیز باشیم. شاید برخی مخالفان از این مسائل نفعی داشتند که راضی به این ماجرا نیستند. در هر صورت واقعیت این است خصوصی‌سازی آغاز شده و ایستگاه بعدی هم نوبت سایپاست که کرمان‌موتور هم طبق گفته‌ها خواستار این شرکت است.

 

کدخبر: ۵۷۴۷۰۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر