کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۴۱۴۷
تاریخ خبر:

شبهات درباره حکم شورای رقابت برای واگذاری ایران‌خودرو

شبهات درباره حکم شورای رقابت برای واگذاری ایران‌خودرو

هنوز حکم رسمی شورای رقابت منتشر نشده اما پشت پرده خبر از غیرقانونی بودن این موضوع دارد

هفت صبح| ‌ در گزارش روز یکشنبه در هفت‌صبح درباره برگزاری جلسه هیات نظارت شورای رقابت در خصوص رسیدگی به شکایت ایران خودرو از کروز نوشتیم. طبق اسناد، ایران‌خودرو حضور کروز به عنوان قطعه‌ساز را در هیات مدیره ایران خودرو غیرقانونی می‌دانست. در جلسه شورای رقابت در سال گذشته حضور کروز در هیات مدیره ایران‌خودرو غیرقانونی تشخیص داده شده ‌ و این حکم به هیات نظارت شورای رقابت رفته بود.

 

روز دوشنبه جلسه هیات نظارت برگزار شد. به طور رسمی تا لحظه تنظیم این یادداشت، شورای رقابت جزئیات این جلسه را عنوان نکرده است. اما طبق گفته نماینده مردم تهران در مجلس، هیات تجدیدنظر شورای رقابت، موضوع غیرقانونی بودن حضور شرکت کروز در هیات مدیره ایران خودرو را تأیید کرد.

 

علی خضریان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به مهر اعلام کرد: هیات تجدیدنظر شورای رقابت امروز (دوشنبه 15 بهمن ماه) برگزار شد و الحمدالله دغدغه قاطبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم اهلیت شرکت کروز لحاظ و غیرقانونی بودن حضور شرکت کروز در هیات مدیره ایران خودرو تأیید شد.

 

اگرچه نماینده مجلس بهتر بود تا اعلام رسمی این موضوع توسط هیات نظارت شورای رقابت منتظر می‌ماند تا خبر به صورت رسمی اعلام شود و به این شکل شک و شبهه‌ای باقی نماند.اگر فرض بر درست بودن این خبر و غیرقانونی بودن حضور کروز در هیات مدیره ایران‌خودرو بگیریم؛ این ماجرا روی جلسه روز چهارشنبه نیز تاثیر خواهد گذاشت.

 

چهارشنبه هفته جاری؛ مجمع فوق‌العاده سهامداران ایران‌خودرو برگزار می‌شود، جایی که سهامدار عمده می‌تواند با استفاده از سهم خود کنترل ایران ‌خودرو را به دست گیرد. این در حالی است که لازم است قبل از برگزاری این مجمع هیات تجدید نظر شورای رقابت به شکایت ایران‌خودرو از کروز رسیدگی کند.

 

حالا باید دید نتیجه دقیق و رسمی اتفاق جلسه روز دوشنبه چه بوده و چه تاثیری بر جلسه و انتخاب هیات مدیره ایران‌خودرو خواهد گذاشت.اما نتیجه هرچه باشد واقعیت را نمی‌توان تغییر داد و آن هم این است که باید اصل 44 قانون اساسی و خصوصی‌سازی بالاخره اجرا شود. اگر واقعا گزینه بهتر و دارای اهلیت در کار است خب آقایان اعلام کنند اگرنه که باید شاهد همین پلتفرم‌های قدیمی، مدیریتی که فعلا فقط ضرر و زیان داشته یکی از بزرگترین خودروسازان دولتی ادامه دهد.

 

باز هم باید تاکید کرد از آنجا که مدت زمان دوساله هیأت مدیره فعلی ایران‌خودرو در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ به پایان می‌رسد، این مجمع در این روز برگزار خواهد شد و اعضای جدید هیأت مدیره تعیین خواهند شد. سهامداران با بیشترین سهم در این مجمع، می‌توانند سه نفر از اعضای هیأت مدیره را انتخاب کنند و در نهایت، مدیرعامل جدید ایران‌خودرو را نیز مشخص کنند.

 

حالا سوال بزرگ اینجاست، چگونه سهامداری که بیشترین میزان سهام را از ایران‌خودرو دارد حق تعیین مدیرعامل ندارد یا جایی در هیات مدیره ندارد. ابهامات در نهایت باید مشخص شود. اگر کروز اهلیت ندارد پس دقیقا اصل 44 قانون اساسی و خصوصی‌سازی به چه شکل قرار است اجرا شود؟!

 

 

کدخبر: ۵۷۴۱۴۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر