کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۰۶۸۴
تاریخ خبر:

در روز‌های سرد و آلوده تهران چه خودروهایی بخریم؟

در روز‌های سرد و آلوده تهران چه خودروهایی بخریم؟

بررسی 6 خودروی برقی؛ واردات از مشرق تا مغرب

هفت صبح، متین شیری| پس از رواج خودروهای برقی در دنیا و از سوی دیگر مصرف سرسا‌م‌‌آور بنزین در داخل کشور و آلودگی هوا، مسئولان ایرانی نیز تصمیم گرفتند تا به این قطار ملحق شوند و واردات  و مونتاژ خودروهای برقی را جدی بگیرند.اکنون در نیمه دوم سال 1403 ما شاهد آن هستیم که پس از ملحق شدن 170 تاکسی برقی به ناوگان تاکسیرانی تهران، برقی شدن خودروها چه مزایا، معایب و چالش‌هایی را با خود در پی دارد. در حقیقت بزرگ‌ترین مزیت این خودروها، کاهش آلودگی هوا و عدم یا کاهش مصرف حجم عمده‌ای از سوخت‌های فسیلی است‌.

 

اما در سوی مقابل بزرگ‌ترین چالش این خودروها در ایران کمبود انرژی برق و جایگاه‌های مخصوص به شارژ این خودروهاست. در تهران میزان جایگاه‌های شارژ این خودروها به قدری کم است که حتی رانندگان تاکسی‌های درون‌شهری که مسافت چندانی را طی نمی‌کنند، به شکل روزانه و مستمر با این موضوع مشکل دارند، چراکه پیمایش باتری این خودروها هنوز مطلوب نیست. در همین راستا ما در این گزارش به بررسی 6 خودروی برقی موجود در کشور می‌پردازیم:

 

آئودی Q5 e-tron / قیمت :55هزار دلار ( 6 الی 7 میلیارد تومان)

 آئودی Q5 e-tron، کراس‌اوور تمام الکتریکی و پیشرفته آلمانی، سرانجام به ایران رسید و گامی جدید در جهت توسعه خودروهای برقی در کشور برداشته شد. این خودرو توسط شرکت «معین خودرو ایرانیان» وارد بازار ایران شده است، شرکتی که پیش‌تر نیز در عرضه خودروهای وارداتی لوکس و نیمه‌لوکس فعالیت داشته و حالا یکی از محصولات الکتریکی برجسته آئودی را به لوکس‌پسندان ایرانی معرفی کرده است. 

اصلی 1

در بخش فنی، این کراس‌اوور الکتریکی با باتری 48/3 کیلووات‌ساعتی، بُرد پیمایشی معادل ۵۶۰ کیلومتر دارد و شتاب صفر تا 100 آن تنها 9/3 ثانیه است. اگرچه بازار خودروهای برقی در ایران در حال گام گذاشتن ‌روی نخستین پله‌هاست، اما ورود چنین خودروهایی نشان‌دهنده آغاز دورانی جدید است که می‌تواند نویدبخش حضور خودروهای پاک و مدرن در جاده‌های ایران باشد. با توجه به کلاس قیمتی آئودی می‌توان انتظار دیده شدن این آلمانی زیبا را در خودروهای تشریفات داشت.از نظر طراحی، این خودرو نمایی مدرن و آیرودینامیک دارد که با جلوپنجره بسته و چراغ‌های LED ماتریکسی ترکیبی از زیبایی و فناوری را به نمایش می‌گذارد. فضای داخلی نیز با نمایشگرهای بزرگ دیجیتال، متریال ممتاز و طراحی مینیمال، حس یک خودروی آینده‌نگر را به سرنشینان القا می‌کند. 

 

فولکس‌واگن ID4 crozz / قیمت : 40هزار دلار ( 3 الی 4 میلیارد تومان)

فولکس‌واگن ID.4 Crozz، کراس‌اوور تمام الکتریکی آلمانی، با یک طراحی مدرن و آپشن‌های به‌روز، چند مدتی است که در جاده‌های ایران پرسه می‌زند. این خودرو توسط شرکت کهنه‌کار «ماموت خودرو» به کشور وارد می‌شود.این آلمانی اقتصادی به یک موتور الکتریکی با قدرت ۱۶۸ اسب بخار (۱۲۵ کیلووات) و گشتاور ۳۱۰ نیوتن‌متر مجهز است که نیروی خود را از طریق گیربکس تک‌سرعته به محور عقب منتقل می‌کند. باتری 55/7 کیلووات‌ ساعتی این خودرو امکان پیمایش تا ۴۴۲ کیلومتر را فراهم می‌کند. شتاب صفر تا 100 این آلمانی مینیمال حدود ۹ ثانیه و حداکثر سرعت آن ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است.

2

از نظر طراحی نیز فولکس‌واگن برای این محصول خود از خطوط دینامیک و جلوپنجره بسته، چراغ‌های LED ماتریکس و رینگ‌های آلومینیومی بهره برده است. فضای داخلی با نمایشگرهای دیجیتال و استفاده از مواد باکیفیت، تجربه‌ای مدرن و راحت برای سرنشینان فراهم می‌کند.ورود ID.4 Crozz به ایران را می‌توان نماد  توسعه بازار خودروهای الکتریکی کشور دانست. با این حال، به دلیل قیمت بالا و محدودیت‌های زیرساختی، این خودرو در حال حاضر بیشتر مورد توجه علاقه‌مندان به فناوری‌های نوین و دوستداران محیط‌زیستی است که از وضعیت مالی خوبی برخوردار هستند.

 

هوندا Ens1 / قیمت : 35هزار دلار ( 2 میلیارد و 500 میلیون تومان)

هوندا e:NS1، کراس‌اوور الکتریکی ژاپنی، با طراحی مدرن و مشخصات فنی قابل‌توجه، به‌تازگی وارد بازار ایران شده ‌ تا یکی دیگر از نمایندگان شرکت «معین خودرو ایرانیان» در کشورمان باشد.این چهارچرخ ژاپنی  به یک موتور الکتریکی با قدرت ۲۰۱ اسب بخار و گشتاور ۳۱۰ نیوتن‌متر مجهز است که نیروی خود را به محور جلو منتقل می‌کند. باتری 68/8 کیلووات‌ساعتی این خودرو امکان پیمایش تا ۵۱۰ کیلومتر را با هر بار شارژ فراهم می‌کند. شتاب صفر تا 100 این سامورایی حدود 7/6 ثانیه و حداکثر سرعت آن ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است.

3

از نظر طراحی، این سامورایی برقی با خطوط دینامیک و جلوپنجره بسته، نمایی آینده‌نگر را به چشمان شما ارائه می‌دهد. چراغ‌های LED و رینگ‌های آلومینیومی به جذابیت ظاهری آن افزوده‌اند. فضای داخلی این خودروی هوندا با استفاده از نمایشگرهای دیجیتال و مواد باکیفیت، تجربه‌ای مدرن و  همراه با آسایش را برای سرنشینان فراهم می‌کند.ورود e:NS1 به ایران می‌تواند نشانه خوبی از وجود خودروهای برقی در کلاس‌های مختلف قیمتی و کیفیتی در بازار باشد. با توجه به محدود بودن همیشگی بازار خودروی ایران شاید بتوان امید داشت که این گره در مورد  خودروهای برقی حل شود.

 

هونگچی EQM5 / قیمت : 17هزار دلار ( 2 میلیارد و 137 میلیون تومان)

هونگچی E-QM5، سدان الکتریکی لوکس ساخت چین، به تازگی توسط شرکت «بی‌ام کارز» به ایران وارد شده است، این خودرو حتی نگاه ناوگان پلیس کشور  را به خود جلب کرده است، چراکه  با شتاب خودروهای برقی احتمال متوقف کردن  متخلفان بسیار بیشتر است.

اصلی 4

هونگچی E-QM5 از یک موتور الکتریکی با توان 188 اسب‌بخار و گشتاور 320 نیوتن‌متر بهره می‌برد که نیروی خود را به محور جلو منتقل می‌کند. این موتور عملکرد روان و قدرتمندی ارائه می‌دهد که برای یک سدان خانوادگی و شهری ایده‌آل به نظر می‌رسد. باتری لیتیوم‌-یون با ظرفیت 54 کیلووات‌ساعت در این خودرو به‌کار رفته که امکان پیمایش تا 431 کیلومتر را با هر بار شارژ فراهم می‌کند که  این خودرو را برای سفرهای درون‌شهری و حتی بین‌شهری مناسب کرده است.

 

از نظر طراحی، هونگچی E-QM5 ترکیبی جذاب از خطوط مدرن و عناصر لوکس را به نمایش می‌گذارد. جلوپنجره بزرگ که به سبک خودروهای الکتریکی بسته است، همراه با چراغ‌های LED و طراحی عضلانی بدنه، به این خودرو ظاهری متمایز و شیک بخشیده است. کابین خودرو با نمایشگرهای دیجیتال، مواد باکیفیت و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته طراحی شده و تجربه‌ای لوکس را به ارمغان می‌آورد.

 

اسکای‌ول ET5 / قیمت : 30 تا 35هزار دلار ( 5/2 الی 3 میلیارد تومان)

 شرکت نبکا که یکی از واردکنندگان برجسته خودروهای برقی در ایران به شمار می‌رود، سال گذشته خودروی برقی برند اسکای‌ول را  با مدلET5   را  وارد بازار ایران کرد.اسکای‌ول ET5 با طراحی شیک و خطوط نرم بدنه، نمایی جذاب و اسپرت به خود گرفته است. این سدان برقی در بخش فنی نیز عملکرد قابل توجهی دارد. موتور الکتریکی ۱۷۴ اسب بخاری (۱۳۰ کیلووات) و گشتاور ۳۰۰ نیوتن‌متر به این خودرو قدرت شتابدهی عالی می‌دهد، به‌طوری که می‌تواند در حدود 8/8  ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.

اصلی5

باتری لیتیوم فسفات آهن (LiFePO4) با ظرفیت 73/2 کیلووات‌ساعت، این امکان را فراهم می‌آورد که اسکای‌ول ET5 با یک بار شارژ، حدود ۵۱۰ کیلومتر پیمایش داشته باشد. این مقدار پیمایش طبق استاندارد WLTP، برای استفاده‌های شهری و مسافرت‌های طولانی‌مدت کاملاً مناسب به نظر می‌رسد.اسکای‌ول ET5 در زمینه راحتی و امکانات داخلی نیز دست کمی از رقبای خود ندارد. کابین این خودرو با چرم‌های باکیفیت و تزئینات مدرن، فضایی دلنشین و لوکس را برای سرنشینان فراهم می‌آورد. سیستم اطلاعاتی و سرگرمی پیشرفته همراه با صفحه‌نمایش بزرگ لمسی و سیستم صوتی حرفه‌ای، تجربه رانندگی را لذت‌بخش‌تر می‌کند.

 

کی‌ام‌سی EJ7 / قیمت : 19هزار دلار ( یک میلیارد و 425 میلیون تومان)

 جک J7 برقی یکی از محصولات شاخص کمپانی جک (JAC) چین است که به واسطه کرمان‌موتور وارد کشور می‌شود. مطابق با آخرین آمار بین 170 تا 200 دستگاه از این خودرو به‌عنوان تاکسی در سطح شهر تهران فعالیت می‌کنند که نشان‌دهنده تمایل برای آینده‌ای پایدار در کلانشهرهاست.در قسمت طراحی با بدنه‌ای دینامیک و خطوطی روان، مواجه هستیم که پس از رسیدن به قسمت جلویی خودرو چراغ‌های LED باریک و شبکه جلوپنجره بدون منافذ، این برقی چینی توجه شما را جلب می‌کند. سقف پانورامیک و چرخ‌های آلیاژی ۱۸ اینچی نیز جلوه‌ای لوکس به این خودرو بخشیده است. 

اصلی6

این سدان برقی به یک موتور الکتریکی با قدرت 150 کیلووات (معادل 201 اسب بخار) و گشتاور 340 نیوتن‌متر مجهز است. باتری لیتیوم-یونی 60/5 کیلووات‌ساعتی آن، با هر بار شارژ کامل، شعاع حرکتی حدود 500 کیلومتر را ارائه می‌دهد. قابلیت شارژ سریع نیز از دیگر مزایای این خودرو است که تنها در ۳۰ دقیقه، ۸۰ درصد ظرفیت باتری را شارژ می‌کند.

داخل کابین این خودرو با یک نمایشگر مرکزی 12/3 اینچی، فرمان چندکاره‌ و صندلی‌های چرمی با تنظیم برقی مواجه هستیم که به همراه یکسیستم تهویه مطبوع دوگانه و فیلتر هوا نیز تجربه‌ای دلپذیر را برای سفرهای طولانی به ارمغان می‌آورد. 

 

 

 

 

 

 

کدخبر: ۵۷۰۶۸۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر