خبر خوب خودرویی برای جانبازان| نیسان تیانا به ایران بازمیگردد
باکیفیتترین خودروی سال 1390 برای سامانه جانبازان وارد میشود
هفت صبح| نیسان تیانا (Nissan Teana) خودرویی بود که در سالهای ۲۰۰۳—۲۰۲۰در آمریکا، تایلند و کره جنوبی تولید شد. جدیدترین نسل از این خودرو در ایران وجود داشت که به عنوان باکیفیتترین خودروی ایران در سال ۱۳۹۰ انتخاب شد. بر اساس آمار شرکت پارس خودرو در سال ۱۳۹۰ قریب به ۱۵۰۰ دستگاه، سال ۱۳۹۱ حدود ۱۱۳۰ و سال ۱۳۹۲ نزدیک به ۸۵۰ نیسان تیانا در بازار خودروی ایران به فروش رسید.
تینا یا همان تیانا نامی شناختهشده برای مشتریان ایرانی به شمار میآید، چراکه پارسخودرو بین سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ مونتاژ نسل پیشین این سدان ژاپنی را برعهده داشت. حال رنو پارس، نسخه ارتقا یافته و جدیدتر آن را به کشور آورده است. اگرچه این خودرو برای سامانه جانبازان ارائه شده اما مردم امیدوارند این ژاپنی خوشنام مانند سایر خودروهای باکیفیتی که در سامانه جانبازی عرضه شده است، به دست مردم عادی نیز در بازار خرید و فروش برسد.
تاریخچه نیسان تیانا
حدود 11 سال از عرضه تیانا در ایران میگذرد. تیانا خودروی خوشنامی بود که در زیر سایه ماکسیما محو شد. پارسخودرو در سال ۲۰۰۹، اندکی پس از واردات تینا، مونتاژ آن را آغاز کرد و اولین نسخههای آن را در سال ۱۳۸۹ و با دو تیپ XL و XV به بازار فرستاد. تیپ XV (معروف به هایکلاس) نسخه فول تینا بود و امکانات بیشتری نسبت به تیپ XL یا نیمهفول داشت؛ امکاناتی مانند کنترل کشش، ایربگهای پردهای، اتولایت، تهویه صندلیهای جلو، پانوراما و سانروف.
مونتاژ این لوکس ژاپنی تا زمان تشدید تحریمهای صنعت خودرو در سال 1392 ادامه داشت و هرچند در این مدت فروش خوبی را تجربه کرد اما نتوانست محبوبیت خارقالعاده ماکسیما را در ایران تکرار کند. در این بخش است که میتوان به جمله رقابت با محصول خارجی اعتقاد پیدا کرد. مونتاژ موفق تیانا توسط پارس خودرو در آن زمان نشان داد رقابت با محصول خارجی جوابگو است چراکه از تیانا مونتاژی هم مردم استقبال خوبی کردند.
مشخصات فنی تیانا وارداتی
قوای محرکه تینا شامل یک موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی است که ۱۵۴ اسب بخار قدرت و ۱۹۷ نیوتنمتر گشتاور داشته و از گیربکس ایکسترونیک CVT برای انتقال قدرت کمک میگیرد. به لطف این موتور، تینا در عرض ۸ ثانیه از حالت توقف به مرز 100 کیلومتر بر ساعت میرسد و سرعت خود را تا ۱۹۷ کیلومتر بر ساعت ادامه میدهد.مصرف سوخت ترکیبی 6/41لیتر در هر 100 کیلومتر، باک ۵۶ لیتری، تعلیق جلو مک فرسون، تعلیق عقب مولتی لینک، ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز عقب دیسکی معمولی و فرمان برقی دوپینیون، از دیگر مشخصات فنی تیانا به حساب میآیند. سیستم ترمز ABS بهعلاوه EBD، سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم HSA و سیستمهای کمکی ترمز HBA، HBB و HBC، نقش عمدهای را در کنترل و پایداری تینا ایفا میکنند.
مشخصات ظاهری تیانا
جدیدترین نسل نیسان تینا قرار است با رنو پارت دوباره به ایران برگردد. این خودرو قرار است برای فروش در سامانه جانبازان قرار گیرد. طراحی نسل جدید تینا با ظاهری مدرن و بهروز معرفی شده و همان زبان طراحی حاکم در نیسان را نشان میدهد. این خودرو شباهت زیادی با مدل مشهور ماکسیما دارد. این خودرو با ۴۹۰۶ میلیمتر طول، ۱۸۵۰ میلیمتر عرض و ۱۴۴۷ میلیمتر ارتفاع ساخته شده و یک خودروی دیفرانسیل جلو محسوب میشود.
امکانات رفاهی و ایمنی تیانا
از نظر امکانات، تینا مجهز به نمایشگر اطلاعات سرگرمی 12/3اینچی، نمایشگر هداپ، نورپردازی داخلی، پد شارژ بیسیم، سیستم تهویه مطبوع خودکار دو کاناله، گرمکن صندلی، صندلیهای ارگونومیک چندلایه، سیستم کاهش نویز فعال، کروز کنترل هوشمند تطبیقی، سیستم کمکراننده هوشمند سطح ۲، ترمز هوشمند پیش از برخورد، هشدار خروج از خط، اصلاح هوشمند خط، هشدار نقطه کور تغییر خط، هشدار ممانعت از برخورد، مانیتورینگ هوشمند پانورامیک، هشدار عابر پیاده و هشدار خستگی راننده و غیره است.