عامل قرآنسوزی در سوئد زندانی شد + عکس
راسموس پالودان در سال ۲۰۲۲ در سوئد زمانی که به این کشور سفر کرد، به سوزاندن دو نسخه از قرآن کریم اقدام کرد
دادگاه سوئد این هفته، «راسموس پالودان» فعال راست افراطی سوئدی-دانمارکی را به اتهام تحریک نفرت نژادی در جریان دو تظاهرات که در آن به سوزاندن قرآن کریم اقدام کرد، به چهار ماه زندان محکوم کرد.
راسموس پالودان در سال ۲۰۲۲ در سوئد زمانی که به این کشور سفر کرد، ناآرامی ایجاد کرد، به سوزاندن دو نسخه از قرآن کرمی اقدام کرد. در ماه آگوست، دادستانی سوئد او را به تحریک علیه یک گروه قومی در ارتباط با اعتراضی که در شهر مالمو در جنوب این کشور در آوریل ۲۰۲۲ انجام داد، متهم کرد. وی در طول آن به قرآن کریم هتک حرمت کرد و سخنان توهین آمیز علیه مسلمانان سرداد.
همچنین در ماجرای دیگری اظهارات توهین آمیزی به اعراب و آفریقاییها کرده بود که دادگاه دوباره او را به همین اتهام متهم کرد. دادگاه مالمو معتقد است که پالودان در طول این دو اقدام اعتراض به تحقیر مسلمانان و دیگران اقدام کرد و کارهای او را نمی توان به عنوان انتقاد از اسلام یا یک حرکت سیاسی توجیه کرد.
«نیکلاس سودربرگ» قاضی سوئد در بیانیه ای نوشت: مثلاً انتقاد علنی از اسلام و حتی مسلمانان جایز است، اما تحقیر گروهی از مردم نباید از محدوده گفتمان مناسب و مسئولانه فراتر رود. سودربرگ ادامه داد: در این دو مورد چنین سخنانی وجود نداشت، بلکه قصد بیانات تنها افترا و توهین به مسلمانان بوده است.
دادگاه سوئد، پالودان را مجرم شناخته و به ۴ ماه زندان محکوم کرد. پالودان این اتهامات را رد کرد و تاکید کرد که اعتراضات وی بخشی از کمپین حزب کوچکش «استرام کورس» بوده و اظهارات وی تنها انتقادی از اسلام است. او روز سه شنبه به خبرگزاری TT گفت که قصد دارد به این حکم اعتراض کند.
او پس از تور اعتراضی خود در سال ۲۰۲۲، پالودان با سوزاندن قرآن در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم در ژانویه ۲۰۲۳ جنجال بین المللی را برانگیخت. این حادثه در زمانی که ترکیه مانع از درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو شده بود، باعث تنش در روابط دو کشور شد.
پس از آن، سلوان مومیکا، پناهجوی عراقی در سوئد، با سوزاندن چندین بار قرآن در تابستان ۲۰۲۳، تنش بین سوئد و تعدادی از کشورهای خاورمیانه را برانگیخت. مومیکا و همدستش، سلوان نجم، به تحریک به نفرت علیه یک گروه قومی متهم شدند و قرار است در ماه ژانویه محاکمه شوند. دولت سوئد هتک حرمت به قرآن را محکوم و اعلام کرد: قانون سوئد از آزادی بیان و تجمع حمایت می کند.