وحشت در اسرائیل پس از فاجعه بزرگ پایگاه بنیامینا
رسانههای اسرائیل آمار کشتهشدگان را تا بیش از ۱۵ نفر اعلام کردهاند
حمله پهپادی حزب الله لبنان به پایگاه بنیامینا تا الان باعث کشتهشدن چهار نظامی صهیونیست و زخمی شدن بیش از ۷۰ تن دیگر شده است. به همین خاطر این حمله را متفاوت و عجیب توصیف میکنند.
فرارو نوشت: فاجعه بزرگ"؛ عنوانی است که تقریبا اغلب نشریات اسرائیلی نظیر یدیعوت آحارونوت و یا معاریو به حمله پهپادی مرگبار اخیر حزب الله لبنان به یک پایگاه نظامیان تیپ گولانی ارتش اسرائیل در بنیامینا واقع در حیفای اشغالی داده اند.
رسانههای اسرائیل آمار کشتهشدگان را تا بیش از ۱۵ نفر اعلام کردهاند. حمله پهپادی حزب الله لبنان به محل استقرار نظامیان اسرائیلی در حیفای اشغالی، شوکی بزرگ را به ساکنان اراضی اشغالی تحمیل کرده و این رویداد، تحلیل و تفسیرهای مختلفی را برانگیخته است. از این رو، در تحلیل این واقعه، توجه به ۴ نکته مهم است.
اول اینکه حمله پهپادی حزب الله لبنان به پایگاه بنیامینا در شرایطی صورت گرفته که هیچگونه صدای آژیر خطر و هشداری بلند نشده است. به بیان ساده تر، سامانههای پدافندی و هشدار رژیم اسرائیل اساسا قادر به کشف پهپاد حزب الله لبنان نبوده اند.
برخی منابع اسرائیلی مدعی شده اند هلی کوپترهای ارتش اسرائیل در ابتدا توانسته اند پهپاد حزب الله لبنان را شناسایی کنند با این حال، این پهپاد به صورت ناگهانی از مدار دید آنها خارج شده و سپس به صورت موفقیت آمیزی به پایگاه نظامیان تیپ گولانی برخورد کرده است.
عملیات اخیر حزب الله لبنان در نوع خود بار دیگر این گزاره را به ساکنان اراضی اشغالی اثبات کرد که در رابطه با سامانههای پدافندی فلسطین اشغالی صرفا با مشتی تبلیغات طرف هستند و این سامانهها در مواجهه با امکانات جریان مقاومت چندان هم از کارآمدی برخوردار نیستند. موضوعی که در نوع خود یک ضربه جدی به اعتبار ادعایی دستگاههای نظامی و اطلاعاتی صهیونیستها است.
نکته دوم اینکه بسیاری از تحلیلگران اسرائیلی و جریانهای رسانهای این رژیم به صراحت اعلام میکنند که هنوز هیچ درک و تصویر روشنی از پهپاد مود استفاده حزب الله لبنان در جریان حمله اخیرش به بنیامینا ندارند. در این میان، آ|نچه واضح و مسلم است این نکته میباشد که حزب الله لبنان از یک پهپاد پیشرفته استفاده کرده و توانسته سامانههای پدافندی صهیونیستها را دور بزند.
برخی از رسانهها و کارشناسان اسرائیلی مدعی شده اند که حزب الله لبنان از پهپادهای مرصاد ایرانی استفاده کرده و برخی دیگر نیز به پهپادهای پیشرفتهترِ کلاس شاهد اشاره داشته اند. آنچه در این میان واضح به نظر میرسد این است که جریان مقاومت توانسته برگهای برنده موثری را در تقابل با دشمن اسرائیلی رو کند. برگهایی که البته بنا بر آنچه حزب الله در بیانیه خود پس از اجرای موفقیت آمیز عملیاتش عنوان کرده، بیشمارند و این تازه آغاز کارِ شگفت زده شدن صهیونیستها است.
مساله سوم اینکه رژیم اسرائیل در دوره زمانی پس از ترور شهید نصرالله کارزار رسانهای و تبلیغاتی گستردهای را با محوریت این موضوع به راه انداخت که این رژیم توانسته با استفاده از به اصطلاح توان اطلاعاتی و جاسوسی خود، بخش قابل توجهی از زرادخانههای تسلیحاتی و مهمات مقاومت لبنان را نابود کند. دستورکاری که هدف اصلی آن تلقین ضعف به نیروهای مقاومت در لبنان و منطقه بوده است.
حمله پهپادی موثر و مرگبار حزب الله به پایگاه نظامیان اسرائیلی در بنیامینا در حیفای اشغالی نشان داد که این گزاره به شدت غیرمعتبر است. البته که شمار زیادی از تحلیلگران اسرائیلی نظیر ژنرال اسحاق بریک از فرماندهان ارتش اسرائیل نیز پیشتر اذعان کرده بودند که اساسا هیچ تصور روشنی از زرادخانههای تسلیحاتی حزب الله لبنان وجود ندارد و اینکه تصور شود اسرائیل توانسته به قابلیتهای تجهیزاتی و تسلیحاتی حزب الله آسیبهای جدی وارد کند، به هیچ عنوان گزاره معتبری نیست.
در نهایت چهارم اینکه عملیات بنیامینا از منظر اطلاعاتی نیز پالسهای معناداری را در مورد توان جریان مقاومت اسلامی لبنان مخابره میکند. این حمله درست در زمانی انجام شده که نیروهای اتش اسرائیل در حال غذا خوردن در سالن غذاخوری بوده اند. این بدان معناست که حزب الله لبنان زمانبندی دقیقی از زمان اجرای عملیات خود داشته و سعی داشته حداکثر تلفات را به دشمن اسرائیلی تحمیل کند. از این رو، حزب الله از رهگذر این عملیات، عملا حفرههای اطلاعاتی قابل توجه صهیونیستها را هم به رخ آنها کشید.
اسرائیل قبلا از همین حوزه سعی در وارد کردن ضربات سنگینی به حزب الله لبنان داشته است. در عین حال، حزب الله با انجام عملیات خود علیه پایگاه نظامیان تیپ گولانی در بنیامینا و تشدید موشکبارانها علیه حیفای اشغالی سعی داشته این پالس معنادار را به اسرائیل مخابره کند که معادله متناسب با بمبارانهای سنگین اسرائیل علیه ضاحیه بیروت، هدف قرار گرفتن مکرر حیفای اشغالی و سایتهای حساس نظامی و اطلاعاتی آن خواهد بود.
اینطور نیست که اسرائیل به ضاحیه حمله کند و آسوده خاطر باشد که از تبعات آن نیز میگریزد. به بیان ساده تر، حز بالله لبنان صرفا معطوف به دفاع در برابر حملات اسرائیل به ویژه در مناطق مرزی نیست بلکه از قابلیتهای تهاجمی قابل توجهی هم برخوردار است که در زمان خود میتواند از آنها به نحوی موثر بهره جوید. موضوعی که با توجه به شرایط امنیتی نه چندان مطلوب اسرائیل در وضعیت کنونی، خود میتواند تغییردهنده بسیاری از روندها باشد.
حزب الله لبنان با عملیات اخیر خود توانست تا حد زیادی نشان دهد که ساختارش را پس از سلسلهای از ترورهای رژیم اشغالگر قدس خیلی زود بازسازی کرده است. معادلاتی که همه و همه در کنار یکدیگر از نقشی قابل توجه در تقویت روحیه نیروهای مقاومت لبنان نیز برخوردار هستند.