کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۸۲۲۷
تاریخ خبر:

تتر و کابوس مسدود شدن کیف پول‌ها

تتر و کابوس مسدود شدن کیف پول‌ها

وقت خداحافظی ایرانی‌ها با ارز دیجیتال محبوب فرا رسیده است؟

هفت صبح|  یک روز صبح از خواب بیدار می‌شوی و می‌بینی کیف پول دیجیتالی‌ات که خیال می‌کردی امن‌ترین مکان برای نگهداری پول‌هایت است، مسدود شده! چیزی که به‌نظر کابوس عجیب و ترسناکی می‌آید، حالا اما ممکن است واقعیتی نگران‌کننده برای صدها سرمایه‌گذار ایرانی باشد‌ اما ماجرای این نگرانی بزرگ چیست و آیا باید از تتر خداحافظی کنیم؟

 

استیبل کوین محبوب تتر (USDT)، یک ارز دیجیتال ویژه با ویژگی خاص است. قیمت آن همیشه با دلار برابر است؛ به همین دلیل انتخاب اول بسیاری از ایرانی‌ها برای حفظ ارزش پول‌شان محسوب می‌شود. ولی حالا ماجرای تازه‌ای در حال شکل گرفتن است که روی تلخ این کوین محبوب را به همه نشان می‌دهد؛ رویی به نام «مسدودسازی».

 

حمله بی‌سابقه تتر به کیف پول ایرانیان

اخیرا گزارش‌های جنجال‌برانگیزی منتشر شده ‌ که نشان می‌دهد شرکت تتر حدود ۱۱۲ کیف‌پول حاوی نزدیک به ۷۰۰ میلیون دلار را مسدود کرده است؛ کیف پول‌هایی که بسیاری از آنها متعلق به کاربران ایرانی بوده‌اند. شبکه‌های ترون و اتریوم دو محل اصلی این مسدودسازی‌ها بوده‌اند؛ اتفاقی که زیر سایه فشارهای سنگین تحریمی آمریکا علیه ایران نمی‌تواند تصادفی باشد.

 

معنای فریز شدن تتر

فریز شدن تتر در صرافی به معنای مسدود شدن دارایی‌های دیجیتال شماست که توسط کمپانی تتر انجام می‌شود. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که آدرس بلاکچین شما در لیست سیاه قرار بگیرد و به‌طور کلی از هرگونه جابه‌جایی، انتقال یا فروش دارایی‌های تتر جلوگیری شود. دلایل مختلفی ازجمله نقض قوانین ضد پولشویی، تحریم‌ها یا فعالیت‌های غیرقانونی می‌تواند باعث فریز شدن تتر شود.

 

به عبارت دیگر، اگر آدرس شما در بلاکچین فریز شود، دیگر قادر به استفاده از دارایی‌های خود نخواهید بود تا زمانی که این محدودیت برداشته شود. این اقدام از سوی کمپانی تتر به عنوان یکی از روش‌های کنترل و جلوگیری از فعالیت‌های غیرقانونی در شبکه ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود اما بسیاری از کاربران و فعالان این حوزه، این اقدام را به دلیل متمرکز بودن و وابستگی آن به تصمیمات شرکتی، نقد می‌کنند.

 

در واقع، فریز شدن تتر نگرانی‌هایی را برای کسانی که به امنیت و عدم تمرکز در ارزهای دیجیتال اهمیت می‌دهند، ایجاد کرده است. با این حال، اگر قوانین و مقررات تتر را رعایت کنید و در فعالیت‌های مشکوک شرکت نداشته باشید، احتمال فریز شدن دارایی‌های شما بسیار کم است و جای نگرانی وجود ندارد.

 

راه‌های شناسایی رد پای کاربران ایرانی

تحریم‌های بین‌المللی باعث شده نهادهای خارجی توجه ویژه‌ای به تبادلات کاربران ایرانی داشته باشند. ابزارهای تحلیل زنجیره‌ای مثل Arkham Intelligence و Dune Analytics توانایی بالایی در شناسایی سرچشمه‌های ایرانی تراکنش‌ها دارند. به زبان ساده‌تر، همین‌که از IP ایران استفاده کنید یا رمزارزهایتان را مستقیماً از طریق صرافی‌های داخلی به کیف پول‌های خارجی انتقال دهید، ممکن است هویت شما شناسایی و کیف‌پول شما برای همیشه بسته شود.

 

همچنین واکنش‌های تکان‌دهنده در فضای مجازی ماجرای اخیر باعث ایجاد موجی از نگرانی در میان کاربران ایرانی شده است. یکی از تحلیلگران شناخته‌شده بازار رمز ارز، برای اولین بار این خبر را در پلتفرم ایکس منتشر کرد و مدعی شد که تعدادی از این آدرس‌ها به صرافی ایرانی نوبیتکس مرتبط هستند. «این هشدار رو جدی بگیرید و به خانواده و دوستاتون هم اطلاع بدید. ایرانی‌ها شاید تا مدت نامعلومی باید با تتر خداحافظی کنن».

 

این هشدار جدی یک کاربر ایرانی در فضای مجازی است. به گفته این کاربر، بنیاد تتر اکنون آدرس‌ کیف پول‌هایی را که از داخل ایران معاملات انجام داده‌اند، به صورت سیستماتیک «فلگ» یا علامت‌گذاری کرده است. مهم نیست چقدر پول داشته باشید یا چند بار پول‌تان را به کیف پول دیگری منتقل کرده‌اید. اگر مبدأ تراکنش‌ها از داخل ایران باشد، رد شما پیدا و کیف پولتان مسدود خواهد شد.

 

تتر گزینه امنی برای سرمایه‌گذاری بلندمدت نیست

محمد غفوری کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با هفت‌صبح معتقد است که با وجود محبوبیت بالای تتر، نباید این ارز دیجیتال را به عنوان گزینه امنی برای سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت تلقی کرد. او می‌گوید: «تتر محبوب و پرطرفدار است اما همواره مخاطراتی ازجمله فریز شدن توسط نهاد صادرکننده دارد. در چند وقت اخیر نیز شاهد افزایش ریسک‌های مرتبط با تحریم بوده‌ایم که کاربران ایرانی را در معرض خطر جدی از دست دادن دارایی‌ها قرار می‌دهد. توصیه قطعی من این است که برای سرمایه‌گذاری بلندمدت هرگز سراغ تتر نروید».

 

گزینه‌های جایگزین؛ آیا باید به دیگر ارزها مهاجرت کنیم؟

کارشناسان حوزه ارزهای دیجیتال معتقدند برای کاهش ریسک، بهتر است کاربران ایرانی به سراغ گزینه‌های امن‌تر و غیرمتمرکزتری بروند. استیبل کوین‌هایی نظیر DAI که غیرمتمرکز بوده و قابل مسدود کردن به صورت متمرکز نیستند، می‌توانند گزینه بهتری باشند. همچنین ارزهای دیجیتال شناخته‌شده غیرمتمرکز نظیر بیت‌کوین و اتریوم نیز این خطرات را کاهش می‌دهند.  اگر همچنان قصد استفاده از تتر دارید، باید اصولی‌ترین اقدام را جدی بگیرید:

 

 استفاده از کیف پول‌های غیرمتمرکز (مثل تراست ولت، متامسک)

 خودداری از انتقال مستقیم تتر از صرافی‌های ایرانی به کیف پول‌ها

 انجام تراکنش‌های واسطه و رعایت نکات امنیتی

 

و در نهایت باید گفت «تتر، شمشیر دولبه‌ای در دستان ایرانیان» است و با ادامه یافتن تحریم‌ها و تشدید فشارهای نهادهای بین‌المللی، خطر مسدود شدن دارایی‌های دیجیتال ایرانیان هر روز جدی‌تر می‌شود. ایرانی‌ها احتمالا به زودی به اجبار، باید به سراغ راه‌های جایگزین بروند؛ چرا‌که در حال حاضر، امنیت دارایی‌های‌شان بیش از هر چیز دیگری در معرض خطر است.

 

کاربران ایرانی تتر را بسیار دوست دارند اما این عشق شاید بیش از اندازه پرخطر باشد. شاید زمان آن رسیده که قبل از گرفتار شدن در دام تحریم‌ها، به راهکارهای امن‌تری در بازار رمزارز فکر کنیم.

 

آخرین تحولاتاقتصادیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۰۸۲۲۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر