کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۱۴۷۴۵
تاریخ خبر:

در اوین چه می‌گذرد؛ روایتی متفاوت از فیلم‌های جنجالی اخیر

خبرگزاری تسنیم بعد از ماجرای افشای فیلم‌ بدرفتاری با بعضی زندانیان اوین، گزارشی متفاوت از وضعیت این زندان و محبوسان آن تهیه کرده است. روایت قابل‌توجهی است که به‌سختی توانستیم آن را خلاصه کنیم:

۱- بازداشت در اوین
دست‌بند و پابند به او بسته‌اند. مأمور بدرقه منتظر است اسمش را نگهبان تأیید کند تا مددجو برای گذراندن دوران قرنطینه ۱۴ روزه تحویل بند قرنطینه شود. پزشک زندان او را معالجه می‌کند. اگر بیماری خاصی داشته باشد، مجوز مصرف و نگهداری دارو را به او می‌دهد. حتی اگر نیاز به جراحی داشته باشد، مددکاری بیمارستان را مکلف به تعیین وقت برای جراحی یا دیگر خدمات بیمارستانی می‌کند و در نهایت اینکه، مددجو وارد محیط زندان اوین می‌شود. من هم پشت سر این زندانی، وارد زندان می‌شوم و برای هماهنگی‌های لازم به دفتر رئیس‌ می‌روم.

۲- دفتر رئیس در اوین
تقریباً اولین ساختمان، متعلق به دفتر رئیس است. رئیسی که در عین اقتدار، با زندانیان رفاقت دارد و می‌گوید زندانی، میهمان ماست تا اصلاح و بازاجتماعی‌ شود. مشکلات خاص خودش را دارد. نامه خانم «سپیده قلیان» خطاب به رئیس زندان روی میزش بود؛ درخواست مواد اولیه برای پختن کیک جهت تولد یکی از اعضای خانواده، که در ذیل آن پاراف کرده "مساعدت شود". نامه جوان دیگری که درخواست اتوی مو کرده بود، آن هم در زندان!‌ به مراقبین هم تذکر داده که عصبانیت و ناراحتی‌های مددجویان را درک کرده و هیچ‌گاه از کوره در نروند؛ چون زندانی آمده تا اصلاح شود نه تنبیه. و در پشتِ این دیوارهای‌ بلند، کسی را برای گفتن‌ درد دل‌ها و ملاطفت‌ ندارد، جز زندانبانش‌.

۳- ماجرای فیلم‌های منتشره از اوین
رئیس زندان در پاسخ به سؤالم‌ این‌طور توضیح می‌دهد: از سال ۹۵ تا ۹۹ هر چه در زندان بوده را گشتند و چند فیلم تقطیع شده ساخته‌اند که در اکثر آنها، زندان و مأمورین زندان بی‌تقصیرند و در مقصرها نیز، عاملین در اختیار واحدهای نظارتی و قضایی‌ دستگاه قضا هستند. فیلم کندن در نگهبانی و ضرب و شتم زندانی توسط مأمور را هم پرسیدم که گفت فیلم تقطیع شده است؛ چون آن زندانی از صبح که به دادگاه رفته با سرباز ما درگیر بوده و هنگام ورود به زندان درب نگهبانی را از جا می‌کنَد تا به صورت سرباز بزند اما سرباز به جای خویشتن‌داری، ناپختگی کرده و به زندانی ضربه می‌زند… که همانند دیگر موارد اکنون در حال برخورد قضائی است.

۴- در بند ۴ اوین
وارد سالن که شدم، هر چند نفر در یک اتاق نشسته‌ یا خوابیده‌ بودند. افراد مشهوری در این بند حضور دارند از آقای "الف.ط" گرفته تا متهمان یا محکومان پرونده پتروشیمی، محیط زیست و "و"، "خ" که می‌گویند شاخ اینستاگرام بوده‌اند. همه اتاق‌ها تلویزیون و یخچال دارد. آشپزخانه ۳۵ شعله‌ای هم در ابتدای سالن است برای آنها که نمی‌خواهند غذای زندان را بخورند. فروشگاه هم وسط بند. البته برخی ناراضی بودند اما نه از زندان، از اینکه چرا رسیدگی به پرونده‌شان طولانی شده یا برخی از این دست موارد که ارتباط مستقیمی با زندان ندارد. غیر زندانی را که می‌بینند دعوت می‌کنند به اتاقشان. گپ و گفت یک‌ساعته در بند همراه با پذیرایی چای و میوه. (میوه و موارد اضافی خوراکی را خودشان تهیه کرده‌اند) در محوطه‌ هواخوری هم یکی دیگر از زندانیان مشهور امنیتی را دیدم. از او درباره‌ وضعیت زندان پرسیدم. گفت: "من از سال ۸۷ تا به امروز به اوین می‌آیم و می‌روم. واقعاً در مجموع رضایت دارم."

۵- آموزش در اوین
از آموزش زبان انگلیسی ـ فرانسوی گرفته تا کارگاه منبّت‌کاری و مکانیکی. در طبقه اول، اندرزگاه ۴ و در جنب‌ کتابخانه مجلل و بزرگش که بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب دارد. کلاس‌های روزانه برای مددجویان برقرار است؛ از کلاس زبان انگلیسی و اسپانیولی گرفته تا آموزش‌های تخصصی مثل مکانیکی! "می‌گفت ۶ ماه است که در اوین زبان انگلیسی را شروع کرده و به سطح قابل قبولی رسانده است." اساتید زبان، از اساتید زبان دانشگاه بودند. البته برخی مددجویانی که به زبان آشنایی دارند نیز همراهی می‌کردند.

۶- اشتغال در اوین
به سالن بزرگی رفتم که در آن، حدود ۵۰۰ مددجو در حال خیاطی بودند؛ هر کدام‌ از مددجویانی که صبح‌ها تا ساعت ۱۴ برای اشتغال به این بخش می‌آمدند، به کاری مشغول بودند که من فقط به بخش خیاطی آن رفتم. حقوقشان هم به موقع به حسابشان واریز می‌شد. گفته می‌شد شهید لاجوردی این بخش را با چهار چرخ خیاطی کلید زده و با کمک خیرین توسعه داده است و حالا در همین بخش حدود ۵۰۰ مددجو شاغل هستند. به نظر می‌رسد این اقدام ارزشمند اقتصادی، دارای یک اشکال بزرگ باشد و آن هم‌ ترکیب شدن همه زندانی‌ها با یکدیگر است؛ زندانی ۲۰ ساله بدون سابقه، با زندانی ۷۰ ساله پرسابقه و…

۷- ملاقات در اوین
همه امکان ملاقات دارند مگر کسانی که قاضی‌ آن‌ها را بر اساس مصالح‌ و با استناد به قانون ممنوع‌ الملاقات کرده است. روی دیوارش ریز نوشته بود: "اشتیاقی که به دیدار تو دارد دل من ـ دل من داند و من دانم و دل داند و من". سالن ملاقات حضوری و تلفنی برقرار است و هر زندانی می‌تواند در هفته یک وقت ملاقات داشته باشد اما سالن و اتاق‌های ملاقات شرعی سوت و کور است، به بهانه شیوع بیماری کرونا تعطیل شده بود که اکثر زندانی‌ها به آن معترض بودند و می‌گفتند که کرونا عذرِ قابل قبولی برای کنسل شدن این ملاقات‌ها نیست و به گفته آن‌ها، مجموعه سازمان زندان‌ها می‌تواند با برخی اقدامات پیشگیرانه همچون تست سریع، این امکان شرعی را فراهم کند.

۹- ورزش در اوین
سالن ورزشی مجهزی در اوین برای ورزش‌هایی چون بدنسازی فراهم بود. سالن استخر به دلیل کرونا بسته شده بود اما والیبال و فوتبال (گل کوچیک) تقریباً در همه بندها برقرار بود. صبح‌ها، ورزش‌ها و نرمش‌های صبحگاهی با شرکت مسئولین اندرزگاه‌ها و مراقبین برگزار می‌شد؛ حداقل ۵ میز مخصوص بازی شطرنج در اندرزگاه ۴ وجود داشت که از صبح تا زمانی که گفته‌ می‌شود، خاموشی می‌زنند، برای مددجویان قابل استفاده است.

کدخبر: ۴۱۴۷۴۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • _user_1568532767

    یعنی منم بدم نیومد یه شش ماهی برم اون تو ریکاوری کنم برگردم.