مهدی صداقتی  با بیان اینکه همزمان با آغاز جنگ تحمیلی دوم در ابتدای سال گذشته، موضوع تخلیه تهران به‌عنوان یکی از مسائل مهم مطرح شد، اظهار کرد: در همین راستا پروژه بزرگراه شهید شوشتری در شرق تهران با جدیت بیشتری دنبال شد،چراکه این پروژه‌ عملاً بخشی از بار ترافیکی را از داخل شهر خارج می‌کند و به‌عنوان محور کمکی بزرگراه بسیج عمل خواهد کرد.

وی افزود: بزرگراه شهید شوشتری به طول تقریبی 16 کیلومتر طراحی شده و به‌صورت آزادراهی اجرا می‌شود. این پروژه نخستین آزادراه شهری تهران خواهد بود که در این دوره مدیریت شهری به مرحله اجرا و بهره‌برداری می‌رسد.

صداقتی تصریح کرد: این پروژه در دوره‌های گذشته مدیریت شهری به دلیل مشکلات سنگین تملکی، تنها بخشی از مسیرش تملک و اجرایی شده بود و پس از آن روند اجرای پروژه متوقف مانده بود، اما در این دوره مدیریت شهری، نگاه ویژه‌ای به بزرگراه شهید شوشتری به‌عنوان کمربند شرقی تهران شکل گرفت.

وی گفت: زاکانی، شهردار تهران، تأکید ویژه‌ای بر اجرای این پروژه داشتند؛ چراکه شرق تهران به دلایل مختلف، سال‌ها از داشتن یک کمربندی مناسب محروم بود و عمده بار ترافیکی این محدوده از طریق بزرگراه بسیج مدیریت می‌شد.

وی افزود: بزرگراه آزادگان را به‌عنوان کمربندی غربی تهران می‌شناسند امادر منتهی‌الیه غرب تهران محورهای دیگری نیز وجود دارد، اما در شرق تهران چنین ظرفیتی وجود نداشت و همین موضوع ضرورت تکمیل بزرگراه شهید شوشتری را دوچندان می‌کرد.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران ادامه داد: در این دوره، موضوع تملکات باقی‌مانده پروژه اعم از تملکات شخصی و نهادی به‌صورت ویژه پیگیری شد. در بخشی از مسیر نیز حدود 3 کیلومتر تداخل با اراضی ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود داشت که خوشبختانه این موضوعات در این دوره مورد توجه ویژه قرار گرفت و بخش عمده مشکلات آن برطرف شد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر حدود 9 کیلومتر ابتدایی این آزادراه تقریباً تکمیل شده و یکی از باندهای آن آماده بهره‌برداری است و اکنون در حال هماهنگی برای تعیین زمان بازگشایی مسیر هستیم. باند جنوب به شمال این آزادراه نیز نهایتاً 20 روز تا یک ماه پس از افتتاح فاز نخست به بهره‌برداری خواهد رسید و شهروندان می‌توانند از هر دو مسیر استفاده کنند.

صداقتی تصریح کرد: آنچه در فاز نخست این پروژه محقق می‌شود، اتصال محدوده بزرگراه امام رضا(ع) در جنوب شرق تهران به شمال استادیوم تختی، بلوار هجرت و بزرگراه بسیج است که ضمن کوتاه‌تر کردن مسیرهای تردد، بخشی از بار ترافیکی بزرگراه بسیج را نیز کاهش خواهد داد.

وی گفت: با بهره‌برداری از این مسیر، افرادی که از شرق تهران قصد عزیمت به شمال شرق پایتخت و ورود به بزرگراه یاسینی، بسیج و سایر محورهای شمال‌شرقی را دارند، دیگر نیازی به عبور از سه‌راه افسریه و میدان بسیج نخواهند داشت و همین موضوع می‌تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش ترافیک این محدوده داشته باشد.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران افزود: در فاز نخست بهره‌برداری، مسیر تا محدوده میدان شهید کلاهدوز فعال خواهد شد و شهروندان به‌ویژه ساکنان منطقه 14 تهران می‌توانند از مسیر آزادراه شهید شوشتری برای تردد استفاده کنند. این پروژه یکی از خبرهای خوب عمرانی برای شهروندان تهرانی است و برنامه‌ریزی شده تا نهایتاً ظرف یک ماه آینده هر دو باند آزادراه در اختیار شهروندان قرار گیرد.

وی ادامه داد: باند شمال به جنوب آزادراه شهید شوشتری ظرف هفته جاری یا حداکثر ابتدای هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد و باند جنوب به شمال نیز حدود یک ماه بعد افتتاح خواهد شد.