کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۲۱۹۰۵۶
تاریخ خبر:

خرافه یا اعتقاد؛ ماجرای عریضه‌ انداختن در چاه جمکران

یکی از موضوعاتی که هر چند وقت یک بار دستینه‌ای برای معاندان و شبکه‌های وهابی جهت وهن شیعه می‌شود، مسئله عریضه نویسی برای امام زمان(عج) و انداختن در چاه مسجد مقدس جمکران است.

در صحت و سندیت امر عریضه نویسی شکی نیست که در روایات متعدد و سیره علما و بزرگان مورد اشاره و تاکید بوده است. از روی دیگر موضوع نوشتن احساسات و عرضه آن امریست که باعث کم کردن مشغله فکری فرد و از بعد روانشناسی برای فرد ایجاد آرامش می‌کند.

علی رغم اینکه بارها توسط علما، مراجع و مسئولین مسجد جمکران به موضوعیت نداشتن چاه مسجد جمکران اشاره شده است و بیان شده که این چاه ارتباط خاصی با حضرت حجت(عج) ندارد، بازهم شاهد فرافکنی و شیطنت رسانه‌های وهابی با دست‌مایه قرار دادن این موضوع جهت زیر سوال بردن اعتقادات شیعه هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین نصرت الله آیتی در گفت و گو باخبرنگار ایسنا، در رابطه با عریضه‌نویسی و انداختن در چاه مسجد مقدس جمکران گفت: اصل عریضه‌نویسی در روایات ائمه به معنای عرض حاجت و درخواست از معصومین است و این امر تنها اختصاصی به شخص حضرت حجت(عج) ندارد.

وی ادامه داد: در روایات معصومین(ع) همچنین سفارش شده است هنگامی که نامه و عریضه‌ای جهت عرض حاجت به ائمه نوشته می‌شود، بهتر این است که در آب روان انداخته شود و یاحتی گاهی در روایات آمده است که در لابه لای گِل پیچیده شود و همه این سفارشات تنها به جهت حفظ حرمت و تقدس کلام و نام اهل بیت عصمت و طهارت است که توسط شخص نویسنده در آن عریضه نوشته و درج می‌شود.

این کارشناس مهدویت تاکید کرد: هیچ وجه تفاوتی بین چاه عریضه مسجد مقدس جمکران و دیگر چاه‌های آب روان نیست؛ عریضه یا همان نامه‌ی عرض حاجت در هر آب روانی انداخته شود که حرمت نام‌های مقدس موجود در نامه حفظ شود، کفایت می‌کند.

حجت الاسلام آیتی تصریح کرد: نه تنها حضرت ولی عصر(عج) بلکه تمامی ائمه(ع) از حاجات و نیازهای قلبی ما آگاهی کامل دارند، اما همانطور که سفارش شده است تا حاجات قلبی بندگان با وجود اگاهی حق تعالی به قلب انسان، بازهم به زبان بنده جاری شود، پس مسلما عرض حاجت چه به زبان و چه به صورت مکتوب برای درخواست از ائمه معصومین نیز لازم است.

وی افزود: لزوم این امر هم به این خاطر است که احساسات شخص در هنگام مکتوب کردن درخواست، همگی روی کاغذ جاری می گردد و این امر به تسهیل برقراری این ارتباط بین شخص و امام خویش کمک می کند و چه بسا که سفارش به عریضه نویسی در روایات نیز همین امر باشد.

این کارشناس مهدویت با اشاره به اینکه تا کنون بارها محل حفر و استقرار این چاه عریضه در جمکران تغییر یافته است، تاکید کرد: باتوجه به سفارش به مکتوب کردن درخواست و حاجت بندگان و سپردن عریضه در آب روان جهت حفظ تقدس و حرمت آن، نباید این گونه تصور شود که این گونه عریضه های مردم توسط حضرت مهدی(عج) از این چاه عریضه برداشته و قرائت شده و در پی آن امام زمان(ع) جواب حاجات مدرج در نامه را می‌دهد؛ چرا که حضرت حجت به حاجات و درخواست‌های تمامی شیعیان و محبین خویش آگاه است و به لطف خداوند و درصورت صلاح دید حضرت حق، واسطه نیازهای شیعیان خویش در محضر حق می‌گردد و حاجات حاجتمندان را ادا می‌کند.

کدخبر: ۲۱۹۰۵۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر