کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۵۱۹۲
تاریخ خبر:

کسی که تهران را تعطیل می‌کند| آنچه باید در مورد استاندار پایتخت بدانیم

کسی که تهران را تعطیل می‌کند| آنچه باید در مورد استاندار پایتخت بدانیم

مدیریت تهران، به دست چه کسی است یا به عبارت ساده‌تر استاندار این روزهای تهران کیست؟

هفت صبح| شامگاه جمعه تهرانی‌ها متوجه شدند روز شنبه ادارات و بانک‌ها تعطیل است و مدارس هم باید به طور غیرحضوری فعالیت کنند. این در حالی است که روز یکشنبه برف نسبتا سنگینی در تهران بارید ولی پایتخت تعطیل نشد. این بود که خیلی‌ها به نحوه مدیریت بحران در مرکز کشور انتقاد وارد کردند. البته برخی‌ها هم بودند که توضیح دادند در صورتی که تهران روز یکشنبه تعطیل می‌شد، اهالی پایتخت به مسافرت می‌رفتند و آن وقت وضعیت برای مدیران استان‌هایی مثل گیلان یا مازندران سخت‌تر می‌شد. 

 

با این مقدمه ببینیم که اساسا مدیریت تهران، به دست چه کسی است یا به عبارت ساده‌تر استاندار این روزهای تهران کیست؟

 

۱. نام استاندار تهران محمد‌صادق معتمدیان است. او متولد سال ۱۳۴۹ در کرمانشاه است. 

 

۲. از سابقه آقای معتمدیان اطلاعات دقیقی در کار نیست. برخی می‌گویند به خاطر اینکه آقای معتمدیان عمر خود را در فعالیت‌های امنیتی گذاشته است. در یک مطلب در خبرگزاری آنا وابسته به دانشگاه آزاد که حالا دیگر در دسترس نیست؛ او را به عنوان مدیرکل اطلاعات استان آذربایجان غربی معرفی کرده است. 

 

3. آنچه از او می‌دانیم این است که در حوزه تحصیلات دانشگاهی مدرک کارشناسی اقتصاد و کارشناس ارشد مدیریت خود را از دانشگاه ارومیه گرفته است.

 

4. پس از آن وارد سیستم اجرایی کشور شده و از سال ۱۳۷۹ در سطح مدیرکل و معاون دستگاه‌های مختلف فعالیت کرده است. کانون فعالیت او در غرب ایران و به طور مشخص استان‌های آذربایجان غربی، کرمانشاه و ایلام بوده است. خبرگزاری ایرنا که معتمدیان را مدرس دانشگاه و کارشناس و پژوهشگر مسائل قومی، منطقه‌ای و توسعه‌ای نیز معرفی کرده است؛ می‌گوید ‌ او عضو شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور و رئیس شورای سیاست‌گذاری موسسات آموزشی ـ پژوهشی در شمال غرب کشور هم بوده است.

 

5. از سال ۱۳۹۷ یعنی در دولت حسن روحانی، آقای معتمدیان توانست خود را به سطح استاندار برساند و برای نخستین بار از آذر ۱۳۹۷ تا مهر ۱۳۹۹ استاندار خراسان جنوبی شد. این مسئولیت از مهر 1399 به مدت یک سال در حوزه استان خراسان رضوی به عهده او گذاشته شد و از سال ۱۴۰۰ و در دولت سید ابراهیم رئیسی به عنوان استاندار آذربایجان غربی انتخاب شد. 

 

6. جالب است بدانید که کمی بعد از انتصاب معتمدیان به عنوان استاندار، او جانشین عیسی کلانتری هم شده و دبیری کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه را به‌عهده می‌گیرد. 

 

7. آقای معتمدیان از آبان سال ۱۴۰۳ به عنوان استاندار تهران انتخاب شده است و در یکی از نخستین برنامه‌هایی که به تلویزیون آمد، در کنار موضوعاتی مثل رفع ناترازی انرژی یا بحش مسکن به مسئله‌ای اشاره کرد که در این سه ماه یکی از دغدغه‌های اساسی او بوده و آن هم کنترل تعداد اتباع غیرمجازی بوده که در استان تهران زندگی می‌کنند. معتمدیان اخیرا در مصاحبه‌ای مجددا در این زمینه صحبت کرده بود و لحن صحبت‌هایش به شدت تندتر بود و مشخص بود که برای اجرای برنامه‌های خود با مشکلاتی روبرو شده است.

 

این بخش از صحبت‌های معتمدیان را برای پایان این پروفایل بخوانید: «در حال حاضر شاهد حضور تعداد زیادی از اتباع غیرمجاز در استان تهران هستیم. این افراد بدون اخذ مجوز و مدارک قانونی از مرزها عبور کرده و در شهرهای کشور حضور دارند. این امر نه‌تنها فرصت‌های شغلی را از جوانان سلب کرده بلکه سرانه تحمیلی برای ما ایجاد می‌کند و از نظر امنیتی نیز قابل قبول نیست.

 

هیچ کشوری در دنیا حاضر نیست شرایط مشابهی را بپذیرد. سایر کشورها نیز در خصوص اتباع غیرمجاز برخوردهای جدی دارند و افرادی که به صورت غیرقانونی در آنها حضور دارند، در زندان‌ها نگهداری می‌شوند. در استان تهران به طور جدی با حضور اتباع غیرمجاز برخورد می‌شود. ضابطین ما، از جمله فراجا، در هر نقطه‌ای که این افراد را شناسایی کنند، آن‌ها را دستگیر کرده و به اردوگاه‌های مخصوص منتقل می‌کنند تا مراحل قانونی برای بازگشت‌شان به کشورشان طی شود.

 

در سال جاری، 251 هزار نفر از اتباع غیرمجاز دستگیر شدند که 110 هزار نفر از آن‌ها به کشورشان بازگردانده شدند. همچنین، 100 هزار نفر به صورت داوطلبانه از طریق مرکز بازگشت اتباع ثبت‌نام کرده و به کشورشان بازگشتند. برخورد قانونی با افرادی که در انتقال این افراد دخیل هستند، در دستور کار قرار دارد و هیچ‌گونه مماشاتی در این زمینه نخواهیم داشت.»

 

کدخبر: ۵۷۵۱۹۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر