کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۲۸۹۱
تاریخ خبر:

منصب حساس| ماموریت دشوار آقای گچ‌پززاده

منصب حساس| ماموریت دشوار آقای گچ‌پززاده

از معاون ارزی جدید بانک مرکزی چه می‌دانیم؟

هفت صبح| روز گذشته رئیس‌ کل بانک مرکزی با تقدیر از تلاش‌های محمد آرام در دوران تصدی معاونت ارزی این بانک، در حکمی علیرضا گچ‌پز زاده را به عنوان سرپرست معاونت ارزی بانک مرکزی منصوب کرد. سمتی حساس به ویژه در سال‌های اخیر که قیمت ارز با نوسانات جدی روبرو بوده است تا جایی که احمد عراقچی معاون ارزی ولی‌الله سیف، رئیس‌کل وقت بانک مرکزی و برادرزاده معاون وقت وزیر خارجه بازداشت شد و برای او و نیز شخص سیف به اتهام مداخلاتی غیرقانونی در بازار ارز، پرونده ایجاد شد. 

 

رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین در حکم دیگری آرام را به ریاست هیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلای ایران منصوب کرد.

آرام از آذرماه ۱۴۰۱ معاونت ارزی بانک مرکزی را بر عهده داشت؛ گچ پز زاده که مسئولیت معاونت ارزی را از امروز بر عهده گرفت، پیشتر معاون امور ارزی و بین الملل بانک ملی ایران بود. 

 

گچ‌پززاده کیست؟

آقای گچ‌پززاده پیش از معاونت امور ارزی و بین‌الملل بانک ملی، رئیس صرافی ملی بوده است. او هم‌چنین سابقه عضویت در هیات مدیره بانک سامان را هم دارد. از او مصاحبه‌ای پیدا کردیم در سال 1402 با نشریه تازه‌های اقتصاد که در آن ایده‌های خود در زمینه ارز را گفته است. ایده‌هایی که شاید برای مشخص کردن وضعیت نحوه مدیریت این بازار باید آن را مرور کرد: 

 

سیاست گذاری ارزی بانک مرکزی، مداخله نیست

تمام اختیارات و ابزارهای مرجعیت ارزی در اختیار نهاد حاکمیتی، یعنی بانک مرکزی، نیست

حدود ۲۰ میلیارد دلار منابع ارزی کشور نزد افرادی است که هیچ بهره اقتصادی از آن نمی‌برند

مداخله در بازار ارز باید از جنس سیاست‌گذاری باشد

 

یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن بازار غیر رسمی این است که چون ابزارهای پولی به تعبیری از نرخ ارز گرفته شده و وارد جریانات مالی شده است، مردم ایران از این ابزار و پدیده ارز به شکل مختلف استفاده و... برای حفظ ارزش دارایی‌هایشان به ارز رو آورده‌اند که باعث معضلاتی در حوزه اقتصاد کشور شده و حدود ۲۰ میلیارد دلار منابع ارزی کشور نزد افرادی است که هیچ بهره اقتصادی از آن نمی‌برند و تنها حفظ ارزش می‌کنند. 

اگر ابزارهای لازم را داشتیم، خیلی از افراد به این سمت نمی‌رفتند. 

 

 عملکرد معاونین ارزی

آقای افشین خانی در دی 1400 به سمت معاون ارزی منصوب شده بود و دلار در دوره معاونت او که کمتر از یک سال به طول انجامید از 24 هزار تومان به ۳۹ هزار تومان رسید یعنی ۶۲.۵ درصد. آقای افشین خانی در حال حاضر مدیرعامل بانک توسعه صادرات است. 

بعد از او آقای محمد آرام معاون ارزی بانک مرکزی شد و دلار در دوره او از ۳۹ هزار تومان به ۸۳ هزار تومان رسید یعنی ۱۱۲ درصد افزایش. البته آقای آرام دو سال و دو ماه این سمت را در اختیار داشت و آقای خانی ۱۱ ماه. 

 

کدخبر: ۵۷۲۸۹۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر