کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۷۰۹۶
تاریخ خبر:

شکیبا در شکار گیشه‌ها| بررسی عملکرد هوتن شکیبا در گیشه

شکیبا در شکار گیشه‌ها| بررسی عملکرد هوتن شکیبا در گیشه

«هفتاد سی» به کارگردانی بهرام افشاری در حالی برای شکستن رکورد فروش تاریخی «فسیل» دورخیز کرده که هوتن شکیبا سهم مهمی در توفیق آن داشته‌

‌هفت صبح|  هوتن شکیبا یکی از مصادیق قدم زدن آهسته و پیوسته در مسیر فعالیت حرفه‌ای است. بازیگری که حالا هیچ تردیدی در توانمندی‌هایش برای ایفای نقش‌های متنوع وجود ندارد و همچنان بدون کمترین حاشیه و سروصدایی در حال پیمودن مسیر خود است. هوتن شکیبا که بعد از سال‌ها کسب تجربه بر صحنه تئاتر، آرام‌آرام حضور در مقابل دوربین را هم تجربه کرد و بدون هیچ هیاهویی ردای «ستاره» را به تن کرد.

 

ستاره‌ای که بی‌شک نمی‌توان سهم تلویزیون در شهرت و محبوبیتش را نادیده گرفت اما از زاویه‌ای دیگر می‌توان گفت زمانی تلویزیون اعتبار لازم برای ستاره‌سازی را داشت که هنرمندانی مانند او، رغبت به حضور در قاب آن داشتند و به تعبیر فریدون جیرانی حالا دیگر مدت‌هاست که جای خالی همین ستاره‌ها، تولیدات سیما را «عقب‌مانده» کرده است! شکیبا تنها با یک حضور در قاب تلویزیون مسیر خود در دنیای حرفه‌ای را پیدا کرد و آنقدر پشت‌کار و هنر داشت که در ابعاد پرده نقره‌ای سینما هم قدرت‌نمایی کند و اتفاقا همین قدرت‌نمایی اعتبارش را در عرصه بازیگری مضاعف کرد.

 

او در یک دهه، مسیری را در بازیگری پیموده که از درج نامش در ترکیب سایر بازیگران، حالا تبدیل به ستاره اصلی روی پوستر فیلم‌ها شده و همه این‌ها دستاوردی قابل احترام برای یک بازیگر بی‌حاشیه و محجوب محسوب می‌شود. پرونده حاضر مروری است بر سیر صعودی او در فتح گیشه‌ها و بازخوانی مسیری که با شکیبایی تمام تا به امروز طی شده و ادامه هم خواهد داشت.

 

هفتاد سی/ بهرام افشاری/ 1402

در فیلم سینمایی «هفتاد سی» که بهرام افشاری آن را در فضایی کمدی کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش یکی از دو کاراکتر اصلی فیلم است.

هفتاد سی عکس اصلی

 

* از فیلم چه می‌دانیم؟

بهرام افشاری یکی از درخشان‌ترین دوران فعالیت حرفه‌ای خود را سپری می‌کند. بعد از فتح گیشه در مقام بازیگر با فیلم «فسیل» او سراغ دغدغه اصلی‌اش برای کارگردانی رفت و به‌پشتوانه کارگردانی یک فیلم کوتاه، با حمایت ابراهیم عامریان در مقام تهیه‌کننده اولین فیلم بلند خود را مقابل دوربین برد. «هفتاد سی» فراتر از یک فیلم‌اول در گیشه درخشید و مورد تحسین منتقدان هم قرار گرفت و هنوز هم استقبال از آن ادامه دارد. «هفتاد سی» به همان اندازه که وام‌دار ایده محوری است، تکیه بر شانه ستاره‌هایش هم دارد.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

«هفتاد سی» درباره یک قرعه‌کشی عجیب است. قرعه‌کشی برای تعیین «شهروند خوشبخت» و اهدای یک مبلغ کلان به برگزیده؛ هوتن شکیبا در این فیلم نقش «پرویز» را بازی می‌کند که همراه با «برات» به‌صورت خانوادگی در یک گاراژ مخروبه زندگی می‌کنند. یعقوب یکی از ساکنان تنهای این گاراژ است که نامش از قرعه‌کشی بیرون می‌آید و این شروع پوست‌اندازی زندگی این جماعت است. پرویز در کنار خواهر و مادرش در اقامتگاه مشترک با یعقوب و خانواده برات زندگی می‌کنند و وقتی پای سهم‌خواهی از پول کلان قرعه‌کشی به میان می‌‌آید، تبدیل به رقیب برات می‌شود.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

هر چند هوتن شکیبا حضوری درخشان در «هفتاد سی» دارد اما خیلی سخت است که ستاره اصلی این فیلم را بهرام افشاری ندانیم. افشاری در کنار کارگردانی اولین فیلم بلند سینمایی‌اش ایفای نقش یکی از دو کاراکتر اصلی فیلم را خودش برعهده گرفت. سیاوش طهمورث هم بعد از سال‌ها حضور تحسین‌برانگیز در عرصه بازیگری تئاتر، تلویزیون و سینما، این‌بار هم در نقش یعقوب، قدرت‌نمایی کرده است. مهدی حسینی‌نیا هم از ستاره‌های شبکه خانگی در سال‌های اخیر محسوب می‌شود که با شمایل متفاوتی در این فیلم ایفای نقش کرده است.

 

عملکرد در گیشه؛

زوج بهرام افشاری و هوتن شکیبا به خوبی مخاطبان را به سینما کشاند و بخش عمده‌ای از توفیق این فیلم در گیشه را باید به پای این ترکیب نوشت. البته که هنر ثابت‌شده عامریان در عرضه درست یک فیلم هم در رسیدن این فیلم به مرز فروش 320 میلیارد تومانی موثر بوده است؛ فیلمی که تا همین امروز بیش از 5.5 میلیون مخاطب را به سینما کشانده است.

 

 

صبحانه با زرافه‌ها/ سروش صحت/ 1402

در فیلم سینمایی «صبحانه با زرافه‌ها» که سروش صحت آن را در فضایی کمدی کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش یکی از پنج کاراکتر اصلی فیلم است.

صبحانه با زرافه_ها عکس اصلی

* از فیلم چه می‌دانیم؟

وقتی پای سروش صحت در میان باشد، قطعا با فیلم متعارفی مواجه نیستیم! صحت که حتی در قاب تلویزیون هم هیچ‌گاه به کلیشه‌های مرسوم تن نداد و همواره تلاش کرد تا دنیای دیوانه خود را به تصویر درآورد، پیش از این در فیلم سینمایی «جهان با من برقص» تخصص خود در تعمیم این دنیا به پرده سینما را به رخ کشیده بود و در گام دوم کارگردانی خود در مدیوم سینما «صبحانه با زرافه‌ها» را به سرانجام رساند. فیلمی که رونمایی از آن در ویترین جشنواره فیلم فجر با واکنش بسیار مثبت منتقدان همراه شد.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

یکی از ویژگی‌های خاص دنیای دیوانه‌ای که سروش صحت در آثار خود خلق می‌کند، شخصیت‌های به‌ظاهر ساده اما در واقع چندلایه و پیچیده است. داستان فیلم «صبحانه با زرافه‌ها» درباره سه رفیق است که به مجلس عروسی رفیق چهارم خود دعوت شده‌اند و به‌واسطه مصرف مواد روان‌گردان، همه چیز را به هم می‌ریزند و ناگزیر از فرار چهارنفره از تالار می‌شوند. هوتن شکیبا در فیلم ایفاگر نقش «پویان» است که از همان ابتدا در حال مکالمه تلفنی با دوست دختر خود است و در مسیر مسافرت جمعی مردانه، با حاشیه‌هایی مواجه می‌شود.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

در فرآیند اکران عمومی «صبحانه با زرافه‌ها» یکی از اصلی‌ترین شعارهای مربوط به کمپین‌های تبلیغاتی فیلم، «پرستاره‌ترین کمدی سینمای ایران» بود که چندان هم شعار بی‌ربطی نبود؛ در کنار هوتن شکیبا، پژمان جمشیدی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مهره‌های اقتصادی سینمای ایران در سال‌های اخیر حضور دارد و چهره‌های دیگری همچون بهرام رادان و بیژن بنفشه‌خواه هم در کنار آن‌ها ترکیب چهار کاراکتر اصلی را کامل کرده‌اند. شخصیت دکتر هم هرچند از میانه راه به جمع‌شان اضافه می‌شود اما با بازی هادی حجازی‌فر، حضوری به‌شدت به‌یادماندنی در حافظه مخاطب دارد.

 

عملکرد در گیشه؛

شاید در یک شرایط غیررقابتی‌تر و بدون حضور رقبای گردن‌کلفت در میدان گیشه، فیلم تازه سروش صحت حتی شانس صدرنشینی در گیشه سالانه را هم می‌توانست به‌دست بیاورد. فیلمی که حالا ششمین فیلم پرفروش سال 1403 محسوب می‌شود و تاکنون قریب به 2 میلیون مخاطب را به سینماها کشانده است. مجموع فروش فیلم هم مرز یک میلیارد و 200 میلیون تومان را پشت سر گذاشته است.

 

 

ملاقات خصوصی/ امید شمس/ 1400

در فیلم سینمایی «ملاقات خصوصی» که امید شمس آن را در فضایی ملودرام و دادگاهی کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش جوانی زندانی و عاشق‌پیشه است.

 

* از فیلم چه می‌دانیم؟

در جشنواره چهلم فیلم فجر بود که برای اولین‌بار سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران از ترکیب جوایز اصلی جشنواره حذف شد و این تصمیم در حالی گرفته شد که «ملاقات خصوصی» در چند قدمی شکار این سیمرغ بود اما تهیه‌کنندگان فیلم‌های رقیب مدعی خدشه در صحت آمار شدند! با این همه عملکرد این فیلم در گیشه ثابت کرد که واقعا توان جلب رضایت مخاطب را داشته است. امید شمس از فیلمسازان برخاسته از سینمای کوتاه در اولین دورخیز خود برای کارگردانی در سینمای بلند، این فیلم را به جشنواره فجر رساند.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

پدر پروانه به زندان افتاده و برادرش ایمان هم فراری است. او در عطاری پدرش کار می‌کند و با پدرش به‌طور مخفیانه در ارتباط است. این ارتباط مخفیانه از طریق گوشی یکی از هم‌بندان پدرش یعنی جوانی به نام فرهاد صورت می‌گیرد. فرهاد و پروانه گهگاه به خاطر برخی مسائل با یکدیگر حرف‌های کوتاهی می‌زنند و در نهایت فرهاد عاشق پروانه می‌شود؛ هوتن شکیبا در فیلم بازیگر نقش فرهاد است و انصافا هم به‌گونه‌ای این کاراکتر ساده و در عین‌حال عاشق‌پیشه را جان بخشیده که نمی‌توان با بازیگر دیگری این نقش را تصور کرد.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

نقش مقابل هوتن شکیبا در «ملاقات خصوصی» را پریناز ایزدیار ایفا کرد که بی‌راه نیست اگر بگوییم یکی از موفق‌ترین تجربه‌های بازیگری در کارنامه این بازیگر هم به ثبت رسید. بخش عمده‌‌ای از داستان فیلم متمرکز بر روابط عاشقانه دو کاراکتر اصلی با بازی شکیبا و ایزدیار بود اما بازیگران شاخص دیگری مانند رویا تیموریان، ریما رامین‌فر، نادر فلاح و سیاوش چراغی‌پور هم در فیلم ایفای نقش می‌کردند. از این منظر «ملاقات خصوصی» را نمی‌توان فیلمی پرستاره توصیف کرد و بخش عمده‌ای از جذابیت آن روی دوش دو بازیگر اصلی بود.

 

عملکرد در گیشه؛

«ملاقات خصوصی» از دی‌ماه 1401 روی پرده رفت و طبق قاعده مرسوم در آستانه نوروز باید جای خود را به فیلم‌های تازه می‌داد اما استقبال از این فیلم به حدی بود که در ترکیب فیلم‌های اکران نوروز 1402 باقی‌ماند و اتفاقا یکی از پرفروش‌ها هم شد. فیلم در مجموع با فروش قریب به 34 میلیارد تومانی یکی از بهترین عملکردها را در میان فیلم‌های غیرکمدی داشت.

 

 

تی‌تی/ آیدا پناهنده/ 1399

در فیلم سینمایی «تی‌تی» که آیدا پناهنده آن را در فضایی ملودرام و عاشقانه کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقشی پیچیده و تاحدودی منفی است.

تی_تی عکس اصلی

* از فیلم چه می‌دانیم؟

در میان کارگردانان زن سینمای ایران آیدا پناهنده جایگاه ممتازی دارد و سیر صعودی فعالیت‌هایش در میدان کارگردانی در این سال‌ها کاملا مشهود بوده است. همراهی او با همسرش ارسلان امیری در حوزه  فیلمنامه‌نویسی، باعث شده است که ساخته‌هایش از منظر داستان و شخصیت‌پردازی، همواره آثاری قابل‌تأمل باشند. «تی‌تی» یکی از تجربه‌های شاخص در این زمینه است که همه شخصیت‌های آن دارای وجوهی مختلف و کنجکاوی‌برانگیز هستند. نکته مهم اینکه این فیلم به‌رغم فضای خاص و تاحدودی نامتعارف، با اقبال مخاطبان مواجه شد و در گیشه عملکرد موفقی را به ثبت رساند.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

وقتی هوتن شکیبا در اولین دورخیز جدی خود در سینما با نقش عبدالحمید ریگی در «شبی که ماه کامل شد» توانست سیمرغ بازیگری را شکار کند، طبیعی بود که کارگردانان دیگری سراغ او بروند و پناهنده یکی از همین کارگردانان بود. فیلم سینمایی «تی‌تی» از آن فیلم‌هایی بود که به دلیل شخصیت‌های پیچیده، تنها با حضور بازیگران توانمند به بار می‌نشست و پناهنده با هوشمندی، یکی از این نقش‌های اصلی را به هوتن شکیبا سپرد. کاراکتری که در میانه سیاهی و سفیدی قرار گرفته و شکیبا به زیبایی به آن جان بخشیده است.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

پناهنده در ترکیب بازیگران همواره وسواس داشته و «تی‌تی» در نوع خود یکی از فیلم‌های پرستاره در کارنامه او محسوب می‌شود که هوتن شکیبا در آن ایفای یکی از سه نقش اصلی را برعهده دارد. کاراکتری که تی‌تی را در تملک خود می‌داند و طبیعتا بیشترین چالش و کشمکش را در داستان با این کاراکتر دارد که ایفای نقش آن را هم الناز شاکردوست برعهده دارد. در کنار این شخصیت حضور مهندسی که دل‌بسته تی‌تی شده است، چالش‌ها را مضاعف می‌کند و نقش این مهندس عاشق را هم پارسا پیروزفر ایفا کرده است.

 

عملکرد در گیشه؛

«تی‌تی» از ابتدای تابستان 1401 روانه پرده سینماها شد و در سایه رقابت جدی فیلم‌های کمدی در جذب مخاطب بیشتر، به‌خوبی توانست گلیم خود را از آب گیشه بیرون بکشد. فیلم بیش از 660 هزار مخاطب را به سالن‌های سینما کشاند و در مجموع هم فروش خود را از مرز 21.5 میلیارد تومان فراتر برد تا یکی از فیلم‌های غیرکمدی پرفروش این سال‌ها لقب بگیرد.

 

 

ابلق/ نرگس آبیار/ 1399

در فیلم سینمایی «ابلق» که نرگس آبیار آن را در فضایی ملودرام و اجتماعی کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش مردی حاشیه‌نشین و زخم‌خورده است.

ابلق عکس اصلی (1)

* از فیلم چه می‌دانیم؟

احتمالا هر فیلمساز دیگری هم جای نرگس آبیار بود بعد از شکار دو سیمرغ توسط بازیگران اصلی فیلم قبلی، برای همکاری مجدد با آن‌ها در فیلم جدید وسوسه می‌شد. الناز شاکردوست و هوتن شکیبا بار دیگر مقابل دوربین آبیار قرار گرفتند اما فضای «ابلق» چنان متفاوت از «شبی که ماه کامل شد» بود که رسیدن به این تصمیم برای هر سه نفر چاشنی ریسک هم داشت. با این همه اما نتیجه نهایی این همکاری مجدد، قابل‌توجه بود و نه فقط در فضای جشنواره فجر که بعدتر در اکران عمومی هم مورد اقبال قرار گرفت.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

شخصیت محوری روایت «ابلق»‌ زن جوانی به نام راحله است که به‌واسطه حاشیه‌نشینی، با موقعیتی تراژیک مواجه می‌شود. راحله به همراه همسرش علی و دختر کوچکش در یکی از محله‌های حاشیه‌ای تهران زندگی می‌کنند که هوتن شکیبا ایفای نقش همسر او را برعهده دارد. شوهر خواهر علی، جلال فردی است که یک کسب و کار خانگی را برای خانم‌های محله ایجاد کرده است. او نگاه ناپاکی به راحله دارد. رفتارهای جلال و مزاحمت‌هایش برای راحله باعث می‌شود و حرف‌هایی پشت سر او در محل ایجاد شود و حالا او باید از آبرویش صیانت کند.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

نرگس آبیار از کارگردانانی است که همزمان با وسواس برای رسیدن به ترکیب ایده‌آل از بازیگران، همواره نیم‌نگاهی هم به چهره‌های مطرح دارد و توازن میان همین دو رویکرد باعث شده که اغلب آثارش در این زمینه نمره قبولی بگیرد. در «ابلق» نقش مقابل هوتن شکیبا را الناز شاکردوست ایفا می‌کند که حضور متفاوتی هم در این فیلم دارد. بهرام رادان هم در یک تجربه خاص، نقش جلال را در فیلم ایفا کرده است. گلاره عباسی و مهران احمدی را هم می‌توان دو بازیگر محبوب آبیار دانست که در این فیلم او هم حضور دارند.

 

عملکرد در گیشه؛

«ابلق» در یک فرآیند پرحاشیه، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مردم در جشنواره سی‌ونهم فیلم فجر را به دست آورد و به‌صورت طبیعی می‌توانست در نوروز 1400 روانه پرده سینماها شود اما کابوس کرونا همه سینماها را به تعطیلی کشاند و اکران این فیلم هم تحت‌الشعاع قرار گرفت. با این همه اما «ابلق» با فروش بالای 20 میلیارد تومانی از فیلم‌های غیرکمدی موفق در گیشه است.

 

 

عامه پسند/ سهیلی بیرقی/ 1398

در فیلم سینمایی «عامه‌پسند» که سهیل بیرقی آن را در فضایی ملودرام و عاشقانه کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش جوانی است که در مسیر زندگی یک زن میانسال قرار می‌گیرد.

عامه پسند عکس اصلی

* از فیلم چه می‌دانیم؟

سهیل بیرقی از آن فیلمسازانی است که تا به امروز فیلم بی‌دردسر و بی‌حاشیه نساخته است! کارگردانی که با فیلم «من» شروع کرد و در ادامه «عرق سرد» را ساخت و «عامه‌پسند» سومین فیلم بلندش محسوب می‌شود. فیلمی که داستانی به‌ظاهر ساده درباره تنهایی یک زن میانسال دارد اما برخی خرده‌پیرنگ‌های داستانی آن زمینه‌ساز بروز سوءتفاهم‌هایی درباره محتوای آن شد. رونمایی فیلم در جشنواره فجر البته نتوانست علاقه‌مندان به فیلم‌های قبلی بیرقی را هم راضی کند اما بعدتر و در واکنش به سخت‌گیری‌های ناظران، فیلم طرفدارانی هم پیدا کرد.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

کاراکتر اصلی فیلم فهیمه با بازی فاطمه معتمدآریاست. او به‌وسطه اطلاع از خیانت همسرش به تنهایی به شهر زادگاهش بازگشته تا زندگی متفاوتی را خلاف آنچه عرف جامعه می‌پذیرد، دنبال کند. میلاد بداغی، پسری تنها با گرایش‌های خاص است که در مسیر زندگی فهیمه قرار می‌گیرد. هوتن شکیبا اجرایی تماشایی در نقش این کاراکتر دارد که برخی البته همین کاراکتر را عامل اصلی حواشی فیلم قلمداد کرده‌اند. در فرآیند اکران عمومی و زمانی که اعلام شد بازیگران زن فیلم ممنوع‌التبلیغ هستند، تصویر هوتن شکیبا هم روی پوستر فیلم نرفت.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

ستاره اصلی فیلم قطعا فاطمه معتمدآریا است. این بازیگر محبوب و خوش‌سابقه در ایفای نقش فهیمه به‌‌عنوان کاراکتر اصلی سنگ‌تمام گذاشته و باید اعتراف کنیم که بخشی از سکانس‌های جذاب و تماشایی فیلم مربوط به نقش‌آفرینی‌های دونفره معتمدآریا و شکیباست. باران کوثری هم که پیش‌تر در «عرق سرد» بازیگر نقش اصلی بود، اینجا ایفای نقش مکمل زن را برعهده گرفته و حضور او هم در فیلم با محدودیت‌هایی مواجه شد. فیلم روایت خود را با همین سه بازیگر اصلی پیش می‌برد و از این منظر می‌توان آن‌را فیلمی کم‌پرسوناژ به شمار آورد.

 

عملکرد در گیشه؛

هرچند رونمایی «عامه‌پسند» در جشنواره فجر چندان بازخورد مثبتی به همراه نداشت اما به دلیل ترکیب ستاره‌‌هایش می‌توانست به گیشه امیدوار باشد. فیلم دو سالی در صف انتظار ماند و نهایتا هم با محدودیت تبلیغ چهره بازیگران اصلی زن فرصت اکران به دست آورد. با این شرایط می‌توان فروش قریب به 7 میلیاردی فیلم را موفقیت دانست و هوتن شکیبا هم حتما در آن سهیم بوده است.

 

 

شبی که ماه کامل شد/ نرگس آبیار/ 1397

در فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» که نرگس آبیار آن را در فضایی ملودرام و امنیتی کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش برادر یک تروریست سرشناس است.

شبی که ماه کامل شد عکس اصلی

* از فیلم چه می‌دانیم؟

بعد از درخشش فیلم «شیار143» و تجربه متفاوت ساخت «نفس» کمتر کسی انتظار داشت که نرگس آبیار دست روی چنین سوژه بلندپروازانه‌ای بگذارد. «شبی که ماه کامل شد» پروژه‌ای جسورانه برای یک کارگردان زن محسوب می‌شد که آبیار به‌خوبی از پس آن برآمد و رونمایی فیلم در جشنواره فجر هم با واکنش‌های مثبتی همراه شد. اصلی‌ترین برگ‌برنده فیلم هم دو بازیگر اصلی آن بودند که سیمرغ بازیگری را هم شکار کردند. فارغ از این اما این پروژه به‌دلیل پرداخت به یکی از سوژه‌های امنیتی تاریخ معاصر هم موردتوجه قرار گرفت.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

این فیلم دقیقا اولین فیلم هوتن شکیبا بعد از شهرتی است که با «حبیب» به‌دست آورد. هرچند کاراکتر عبدالحمید ریگی هیچ وجه اشتراکی با دنیای کمدی «لیسانسه‌ها» نداشت اما ترکیب شهرت آن سریال و هنرنمایی هوتن شکیبا در نقش‌‌‌آفرینی در این فیلم، تبدیل به نقطه‌‌ای طلایی در کارنامه‌اش شد. شکیبا در نقش همسر و برادری مسخ‌شده در دنیای انحراف و ترور، حضور درخشان در این فیلم دارد. عبدالحمید، برادر عبدالمالک ریگی در داستان فیلم است که رابطه عاشقانه میان او و فائزه سرنوشتی تلخ و غم‌انگیز را برای هر دو رقم می‌زند.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

الناز شاکردوست که از ابتدای دهه 90 فضای حضور خود در سینما را به‌کل تغییر داد، در یکی از موفق‌ترین تجربه‌هایش در «شبی که ماه کامل شد» نقش اصلی داستان یعنی «فائزه» را ایفا کرد. یکی دیگر از بازیگرانی که در این فیلم حضوری غیرمنتظره و تحسین‌برانگیز داشت فرشته صدرعرفایی بود که سیمرغ فجر را هم به دست آورد. بازی درخشان شبنم مقدمی در نقش مادر فائزه را هم نمی‌توان در این فیلم نادیده گرفت. آرمین رحیمیان هم با ایفای نقش عبدالمالک ریگی در این فیلم به سینما معرفی شد.

 

عملکرد در گیشه؛

وقتی دو ستاره اصلی یک فیلم در عین محبوبیت در میان عامه مردم، سیمرغ فجر را هم شکار می‌کنند، همه چیز برای استقبال از آن در گیشه سینماها فراهم است. «شبی که ماه کامل شد» به پشتوانه تحسین‌های منتقدان و مخاطبان در جشنواره فجر، در خردادماه سال 98 روی پرده رفت و قریب به 20 میلیارد تومان فروش کرد تا یکی از موفق‌ترین فیلم‌های غیرکمدی در گیشه باشد.

 

 

هلن/ علی‌اکبر ثقفی/ 1394

در فیلم سینمایی «هلن» که علی‌اکبر ثقفی آن را در فضایی ملودرام و اجتماعی کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش جوانی عصیانگر از نسل جدید است.

هلن عکس اصلی

* از فیلم چه می‌دانیم؟

امیرحسین ثقفی که همین امسال با فیلم «دست تنها» در جشنواره فجر حضور داشت و بازخوردهای چندان مثبتی را هم از سوی منتقدان و اصحاب رسانه تجربه نکرد، در سال 94 فیلمنامه «هلن» را نوشت و پدرش علی‌اکبر ثقفی آن را کارگردانی کرد. علی‌اکبر ثقفی از تهیه‌کنندگان باسابقه‌ای است که هر از گاهی کارگردانی را هم تجربه کرده است. فیلم «هلن» مرتبط با معضلات اجتماعی و به‌طور خاص مسئله مهاجرت بود که در زمان خودش ترکیب قابل قبولی از بازیگران را هم در اختیار داشت اما تجربه شاخصی برای هیچ‌یک نشد.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

داستان فیلم درباره دختری به نام هلن است که در حوالی 20 سالگی در آستانه خروج از ایران و مهاجرت غیرقانونی به ایتالیا قرار دارد. دوستش اشکان قرار است او را همراهی کند که هوتن شکیبا نقش همین کاراکتر را با شمایل جوانان امروزی ایفا می‌کند. رویا نونهالی نقش مادر هلن را در فیلم ایفا می‌کند که با مردی با بازی امین حیایی وارد رابطه شده و همین مختصات خانوادگی چالش‌های زندگی هلن را پررنگ‌‌تر هم کرده است. ایفای نقش در «هلن» را از منظر شمایل تین‌ایجری‌اش می‌توان تجربه‌ای خاص در کارنامه شکیبا دانست.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

هر چند «هلن» فیلم شاخصی نشد، اما علی‌اکبر ثقفی در مقام تهیه‌کننده و کارگردان، ترکیب قابل‌قبولی از بازیگران را برای این فیلم در اختیار داشت. از روشنک گرامی که در همان گام‌های اولیه ورود به دنیای حرفه‌ای بازیگری ایفای نقش هلن را برعهده داشت تا رویا نونهالی که نقش مادر او را در فیلم ایفا می‌کرد. شاخص‌ترین چهره‌ای که البته نقش‌آفرینی کوتاهی در فیلم دارد، امین حیایی است. ستاره‌ای که در چند دهه گذشته همواره چهره‌ای تأثیرگذار بر گیشه فیلم‌ها بوده است. پژمان بازغی هم از بازیگران اصلی فیلم است.

 

عملکرد در گیشه؛

هوتن شکیبا در سال 94 و یک سال قبل از پخش مجموعه تلویزیونی «لیسانسه‌ها»، به‌رغم فعالیت پررنگ در عرصه تئاتر، هنوز به‌واسطه بازی مقابل دوربین چهره‌ای شناخته‌شده نبود و به همین دلیل هم احتمالا سهمی از ترکیب چهره‌های اصلی روی پوستر «هلن» ندارد. فیلمی که از تولیدات معمولی و متوسط آن سال‌‌های سینما بود و در گیشه هم اتفاق خاصی برایش رقم نخورد.

 

 

طبقه حساس/ کمال تبریزی/ 1392

در فیلم سینمایی «طبقه حساس» که کمال تبریزی آن را در فضایی کمدی کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش داماد یک مرد به‌شدت درگیر باورهای سنتی است.

طبقه حساس عکس اصلی

* از فیلم چه می‌دانیم؟

وقتی پای فیلمنامه‌ای از پیمان قاسم‌خانی در میان باشد، یعنی همه چیز برای تولد یک کمدی جذاب فراهم است. کمال تبریزی که پیش‌تر فیلمنامه «مارمولک» را به قلم قاسم‌خانی کارگردانی کرده بود، در همکاری مجدد با این فیلمنامه‌نویس خوش‌قلم، «طبقه حساس» را ساخت و ایفای نقش اصلی آن را هم به رضا عطاران سپرد. نقشی که عطاران برای آن سیمرغ فجر را دریافت کرد. هرچند «طبقه حساس» در کارنامه کمال تبریزی نتوانست قله تازه‌ای را فتح کند اما در فرآیند رونمایی در فجر و اکران عمومی تبدیل به یک کمدی موفق و محبوب شد.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

کاراکتر اصلی فیلم «طبقه حساس» آقای کمالی نام داشت که مردی متعصب و به‌ظاهر مذهبی بود و بعد از مرگ همسرش متوجه می‌شود در قبر دوطبقه او، مرد غریبه‌ای دفن شده است. عطاران نقش آقای کمالی را ایفا می‌کرد و دامادی به نام حسن داشت. هوتن شکیبا که از نظر زمانی حضوری کوتاه در فیلم داشت، نقش حسن را در فیلم بازی می‌کرد. آن زمان شکیبا هنوز به شهرت نرسیده و به‌نوعی ایفاگر یکی از نقش‌های فرعی فیلم بود اما اگر همین امروز مروری‌بر حضور او داشته باشید، متوجه شیرینی نقش‌آفرینی‌اش می‌شوید!

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

یکی از نکات جالب درباره «طبقه حساس» حضور چهره‌های شناخته‌شده در ترکیب بازیگران نقش‌های فرعی است از محمدرضا فروتن که ایفاگر نقش یک روحانی بود تا پیمان قاسم‌خانی که علاوه‌بر نگارش فیلمنامه ایفای نقش کوتاهی را هم برعهده گرفت و پانته‌‌آ بهرام که تجربه‌‌ای متفاوت را با ایفای نقش همسر مرحوم آقای کمالی در کارنامه‌اش ثبت کرد. با این همه ستاره اصلی فیلم بی‌شک رضا عطاران بود که در ادامه تجربه‌های موفقش در سینمای کمدی، این‌بار هم خوش درخشید. آزاده صمدی، کاظم سیاحی، محمد بحرانی و لیلی فرهادپور از دیگر بازیگران این فیلم بودند.

 

عملکرد در گیشه؛

«طبقه حساس» در نوروز سال 93 روی پرده رفت و قرار گرفتن در ترکیب اکران نوروزی، فرصت ویژه‌ای بود تا بالغ‌بر یک میلیون مخاطب را برای تماشا به سینما بکشاند. اما باید اعتراف کنیم که در کنار سایه سنگین کمال تبریزی، پیمان قاسم‌خانی و رضا عطاران، آن زمان هوتن شکیبا نقشی در ضریب‌ دادن به فروش فیلم نمی‌توانست داشته باشد. فیلم بعدتر در نمایش خانگی مخاطب بیشتری پیدا کرد.

 

 

حق‌‌السکوت/ هادی نائیجی/ 1392

در فیلم سینمایی «حق‌السکوت» که هادی نائیجی آن را در فضایی ملودرام و مذهبی کارگردانی کرده است، هوتن شکیبا ایفاگر نقش متفاوت یک طلبه است.

 

* از فیلم چه می‌دانیم؟

در سال‌های ابتدایی دهه 90 سیدرضا میرکریمی که تازه از کارگردانی «یه حبه قند» فارغ شده بود، با رویکرد حمایت‌گرانه ردای تهیه‌کنندگی به تن کرد و پای فیلم سه کارگردان فیلم‌اولی ایستاد که هر سه بعدتر در ادامه فعالیت سینمایی خود فیلمسازان موفقی شدند. محسن قرایی با همراهی افشین هاشمی «خسته نباشید» را ساخت، دانش‌اقباشاوی هم «تاج محل» را کارگردانی کرد و آخری هادی نائیجی بود که همین فیلم «حق‌السکوت» را مقابل دوربین برد. این فیلم داستان متفاوت طلبه‌ای را روایت می‌کند که باید با قضاوت دیگران مواجه شود.

 

* چه نقشی در آن داشت؟

کاراکتر اصلی فیلم میرهاشم نام دارد که مرحوم حسام محمودی ایفاگر نقش او بود؛ طلبه‌ای جوان که برای خرید خانه از چک بانکی استفاده می‌کند اما این چک دست یک شرخر می‌افتد و همین اتفاق مشکلاتی را برای او به وجود می‌آورد. او حالا در معرض قضاوت اطرافیان قرار می‌گیرد. روحانی جوان دیگری در این موقعیت همراه میرهاشم است که هوتن شکیبا نقش او را بازی می‌کند. ایفای نقش طلبه و روحانی معمولا برای بازیگران مطرح یک چالش جدی است اما هوتن شکیبا این فرصت را داشت تا در گام اول آن را تجربه کند.

 

* فیلم ستاره دیگری داشت؟

برخلاف روال سال‌های اخیر که غالبا فیلمسازان جوان برای کارگردانی اولین فیلم بلند سینمایی خود از حضور پررنگ چهره‌ها بهره می‌گیرند، یک دهه پیش‌تر هنوز قواعد سینما اینگونه تغییر نکرده بود و یک کارگردان فیلم‌اولی به‌سختی می‌توانست بازیگران مطرح را برای حضور در مقابل دوربین خود متقاعد کند. «حق‌السکوت» البته ذاتا هم فیلمی نبود که به چهره‌ها نیاز داشته باشد و حتی هوتن شکیبا هم در دوران گمنامی خود در آن ایفای نقش کرد. در کنار او هم حسام محمودی حضور داشت که او نیز چهره‌ای تلویزیونی محسوب می‌شد.

 

عملکرد در گیشه؛

«حق سکوت» اولین‌بار در سی‌ودومین جشنواره فجر به نمایش درآمد و به دلیل سوژه متفاوتش موردتوجه قرار گرفت. این فیلم علاوه‌بر نامزدی در سه رشته، در بخش نگاه نو برنده سیمرغ بلورین شد. با این همه شکیبا در آن سال‌ها هنوز چهره‌ای گمنام برای مخاطبان بود و نمی‌شد انتظار تأثیرگذاری بر گیشه از او داشت؛ فیلم هم در شرایط مساعدی به اکران درنیامد و شکست خورد.

 

کدخبر: ۵۷۷۰۹۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر