به اضطراب سلام نکن؛ با آن خداحافظی کن

شناسایی محرکهای اضطراب، اولین گام در کنترل آن است
به گزارش هفت صبح، حتماً برای شما هم پیش آمده در یک روز عادی دیرتر از موعد از خواب بیدار میشوید؛ همینکه به ساعت نگاه میکنید یکباره اضطراب به جانتان میافتد، احساس میکنید چیزی روی سینهتان سنگینی میکند، انگار نمیتوانید نفس بکشید. فکر میکنید «اگر اتوبوس دیر شود، اگر مترو را از دست بدهم، چه میشود؟»، «اگر دیر برسم رئیسم چه خواهد گفت؟» و هزار و یک اگر به سمت شما هجوم میآورد. خیلیها این اضطراب بیامان را پنهان کرده و به صورت مخفیانه با آن مبارزه میکنند و کمتر کسی است که جسارت اعتراف به آن را داشته باشد اما هر چقدر هم که بر اضطرابشان لگام بزنند جایی دوباره به آنها هجوم میآورد و کنترل زندگیشان را به دست میگیرد.
اما راههایی هست که میتوان بر این اختلال غلبه کرد. شاید این چند راه کمی به کسانی که اختلال اضطرابی دارند کمک کند: محرکهایتان را بشناسد. وقتی احساس اضطراب میکنید به آن توجه کنید. چه ساعتی از روز بروز میکند؟ چهکار میکنید؟ برای ردیابی وقایعی که بر شما تأثیر میگذارد و باعث ایجاد احساس اضطراب در شما میشود، یک دفتر خاطرات داشته باشید.
افکار غیرمفید را همانطور که ظاهر میشوند (آنهایی که تأثیر منفی روی شما دارند) تشخیص دهید، سپس آگاهانه آنها را کنار بزنید.
زمانی که در تشویش اضطراب هستید، فکرتان را منحرف کنید. برای انجام این کار، به اطراف اتاق نگاه کنید و به چیزهایی که آشنا یا آرامشبخش هستند، توجه کنید تا شما را آرام کند.
اگر دچار حملات پانیک هستید، از تکنیک حواس پنجگانه برای پرت کردن حواس خود استفاده کنید: دست خود را روی قلب یا پشت گردنتان بگذارید و پنج چیزی را که میبینید، چهار چیزی که میتوانید لمس کنید، سه چیزی که میتوانید بشنوید، دو چیزی که میتوانید بو کنید و یک چیزی را که میتوانید بچشید احساس کنید. و آهسته نفس بکشید. اشکالی ندارد که خوب نباشید ـ این زمان عجیبی است. آرام پیش برو و با خودت مهربان باش.