کرونا و افزایش خطر حمله قلبی
![کرونا و افزایش خطر حمله قلبی](https://cdn.7sobh.com/thumbnail/HLPKq3xJlUz7/mplrKFaRlbMrw__LR0BO23SAIhAOCfR1Ma8tLslqfPK5XkkHlSGHAiyFd47s988b/1140-covid-heart-damage.jpg)
تحقیقات جدید نشان میدهند ویروس کرونا میتواند به افزایش سریع پلاکهای شریانی و خطر حمله قلبی در بیماران منجر شود.
به گزارش هفت صبح به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید نشان میدهد که عفونت با ویروس کرونا با افزایش سریع پلاک در شریانهای کرونر که خون را به عضله قلب میرسانند، ارتباط دارد. این مطالعه نشان میدهد که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ احتمال بیشتری برای تشکیل پلاکهایی دارند که میتواند منجر به حمله قلبی یا نیاز به روشهای درمانی برای باز کردن مجدد شریانها شود.
جالب توجه است که این عوارض در بیمارانی مشاهده شده است که وضعیت کووید آنها به حدی شدید نبوده که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند. به گفته محققان، التهاب ناشی از این بیماری تنفسی، عامل اصلی رشد سریع پلاکهای شریانی است.
دکتر جانبو جی، مدیر قلب و عروق در دانشگاه فودان چین، در این باره گفت: التهاب ناشی از کووید-۱۹ میتواند به رشد مداوم پلاک، به ویژه در پلاکهای پرخطر و غیر کلسیفیه منجر شود. پلاکهای غیر کلسیفیه عمدتاً از کلسترول و چربی تشکیل شدهاند و خطر پارگی و مسدود شدن جریان خون را افزایش میدهند.
در این مطالعه، محققان تصاویر سی تی اسکن بیش از ۸۰۰ بیمار را بررسی کردند که شامل ۳۲۹ بیمار قبل از شیوع کووید-۱۹ و ۴۷۴ بیمار در طول همهگیری میشود. از این تعداد، ۶۹۰ بیمار در نهایت به کووید مبتلا شدند و ۱۱۳ نفر سالم باقی ماندند. هیچ یک از بیماران مبتلا به کووید به قدری بیمار نبودند که نیاز به بستری شدن پیدا کنند.
نتایج نشان داد که بیماران کووید احتمال بیشتری برای داشتن پلاکهای پرخطر (۲۱ درصد در مقابل ۱۶ درصد) و التهاب مرتبط با قلب (۲۷ درصد در مقابل ۲۰ درصد) داشتند. همچنین، این بیماران ۱۰ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی یا نیاز به جراحی برای باز کردن شریان مسدود شده بودند.
جی افزود: بیماران مبتلا به عفونت کووید تا یک سال پس از ابتلا در معرض خطر بالای انفارکتوس میوکارد، سندرم حاد کرونری و سکته هستند. بر اساس سرمقالهای که همراه این مطالعه منتشر شده، اگر این یافتهها تأیید شوند، جهان باید خود را برای موج آینده بیماریهای قلبی ناشی از همهگیری آماده کند.