آیا اتباع در ایران امکان اهدای خون را دارند؟
امکان اهدای خوناتباع در ایران به دلایل جلوگیری از شیوع بیماری، غیرمجاز است
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: اهدای خون از ۱۸ سالگی آغاز میشود و میتواند تا ۶۵ سالگی ادامه داشته باشد.
مصطفی جمالی در نشست خبری «فجر سلامت» که امروز برگزار شد، اظهار کرد: من بر این باور هستم که اهداکنندگان خون به عنوان «سرداران گمنام سلامت» هستند. اهدای خون از ۱۸ سالگی آغاز میشود و میتواند تا ۶۵ سالگی ادامه داشته باشد. خون میتواند به ۳ محصول شود و همچنین داروهای مشتق از پلاسما نیز از پلاسمای خونهای اهدایی گرفته میشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اهدای خون توسط اتباع نیز گفت: بر اساس استانداردهای بینالمللی و جلوگیری از شیوع بیماری در کشور از خونگیری از اتباع خودداری میکنیم. به طور مثال، بیماری سل در کشور افغانستان شایع است و به دلیل جلوگیری از شیوع این بیماری در کشور از اتباع خون دریافت نمیکنیم.
همچنین ایرانیانی که به مدت طولانی در کشورهای خارجی حضور داشتهاند تا مدتی نمیتوانند نسبت به اهدای خون اقدام کنند.
مدیرعامل سازمان انتقال در پاسخ به پرسشی درباره دریافت خون از افراد مشکوک به مالاریا توضیح داد: اگر افرادی که به استانهایی که پشه مالاریا در آن مستقر است سفر کرده باشند تا یک سال نمیتوانند خون اهدا کنند.
سازمان انتقال خون با سازمان اداری و استخدامی به منظور جذب نیروی تازه نفس جلساتی برگزار کرده است و درخواست جذب ۱۲۰۰ نیروی جدید در سال آینده را داریم و اگر با جذب این تعداد موافقت شود، میتوانیم روزهای جمعه نیز در شهرهای بزرگ فعالیت کنیم.
قیمت هر کیسه خون حدود ۲۵۰ هزار تومان است اما انجام آزمایشهای فرآوری بسیار گران است.