کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۲۶۱۷
تاریخ خبر:

قیمت کدام داروها افزایش پیدا کرد؟

قیمت کدام داروها افزایش پیدا کرد؟

در روزهای اخیر، خبری درباره افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو منتشر شد که نگرانی‌هایی را برای برخی بیماران به دنبال داشت. اما رئیس انجمن داروسازان تهران اعلام کرد که این افزایش قیمت بیشتر شامل داروهای تزریقی و شیاف‌ها بوده و داروهای بیماران خاص تحت تأثیر قرار نگرفته است.

به گزارش هفت صبح، در روزهای اخیر، خبری درباره افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو منتشر شد که نگرانی‌هایی را برای برخی بیماران به دنبال داشت. اما رئیس انجمن داروسازان تهران اعلام کرد که این افزایش قیمت بیشتر شامل داروهای تزریقی و شیاف‌ها بوده و داروهای بیماران خاص تحت تأثیر قرار نگرفته است.

 

در همین راستا، عبده‌زاده، رئیس سندیکای صنایع داروهای انسانی، به مشکل نقدینگی صنعت دارو اشاره کرد و افزود که قیمت‌گذاری دستوری در کنار اجرای طرح دارویار باعث شده بود تا تولید بسیاری از داروها غیرممکن شود.

 

همچنین پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، این افزایش قیمت را به‌عنوان اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی اعلام کرد و گفت که بیشتر داروهایی که قیمت‌شان افزایش یافته، داروهای بیمارستانی هستند که در هزینه‌های بستری بیماران و با پوشش بیمه‌ای محاسبه می‌شوند. وی همچنین افزود که اگرچه درصد افزایش قیمت به نظر زیاد می‌آید، اما در مقایسه با تورم کشور، افزایش قیمت نسبتا قابل توجهی نیست.

 

بهمن صبور، رئیس انجمن داروسازان تهران نیز درباره این افزایش قیمت‌ها اظهار داشت که تنها کمتر از ۲۰ درصد از بازار دارویی شامل این تغییرات قیمت شده است که عمدتاً شامل داروهای تزریقی، آمپول‌ها و شیاف‌ها هستند که در بیمارستان‌ها استفاده می‌شوند. او تأکید کرد که اگر بیمه‌ها این داروها را پوشش دهند، پرداخت از جیب مردم افزایش نخواهد یافت. به‌عنوان مثال، قیمت یک قلم آمپول از ۷ هزار تومان به کمتر از ۲۰ هزار تومان افزایش یافته است که به نظر رقم زیادی نمی‌آید، اما نیازمند حمایت‌های بیشتر از سوی بیمه‌هاست.

 

صبور همچنین خاطرنشان کرد که این افزایش قیمت‌ها برای داروهای بیماران خاص اعمال نشده است و بیماران خاص نباید نگران افزایش قیمت داروهای خود باشند.

 

دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت درباره این افزایش قیمت‌ها گفت: «حدود ۱۰ درصد از اقلام دارویی باید قیمت‌گذاری مجدد می‌شدند زیرا تولید آنها برای تولیدکنندگان زیان‌آور بود. این تغییرات به‌منظور جلوگیری از توقف تولید انجام شد.»

 

وی در ادامه افزود که داروهای اصلاح‌شده عمدتاً تزریقی و پمادهای استریل هستند که مصرف عمومی و دائمی ندارند و بیشتر در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در صورت مصرف این داروها، هزینه‌ها توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود.

کدخبر: ۵۷۲۶۱۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر