کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۷۲۱۳
تاریخ خبر:

آفتاب به‌کجای بدن بخورد ویتامین D جذب می‌شود؟

آفتاب به‌کجای بدن بخورد ویتامین D جذب می‌شود؟

دریافت ویتامین D بیشتر از نیاز موجب مسمومیت می‌شود

هفت صبح| نه این‌که تا قبل از شیوع ویروس کرونا ویتامین‌ها اهمیت نداشتند اما بعد از همه‌گیر شدن کووید۱۹ اسم انواع ویتامین‌ها پرتکرار شد، به‌خصوص ویتامین دی، ویتامینی که انگار قرار بود مقاومت بدن را در برابر ویروسی که جهانگیر شده بود افزایش دهد، اما به‌نظر می‌رسد کارکرد اصلی ویتامین D چیز دیگری است، ویتامینی که قرار است سبب شود استخوان‌ها محکم‌تر شوند، این را دکتر محمد هاشمی به خبرآنلاین می‌گوید.

 

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران بیان می‌کند: «اصلی‌ترین عملکرد ویتامین D در بدن دخالت در متابولیسم استخوان است، یعنی کمبود ویتامین D منجر به پوکی استخوان می‌شود.»او درباره علام کمبود ویتامین D در بدن می‌گوید: «کمبود این ویتامین معمولاً علائمی ندارد اما می‌تواند درد مفاصل و خشکی عضلات ایجاد کند.»

 

هاشمی در پاسخ به این پرسش که منبع اصلی تامین ویتامین D چیست، می‌گوید: «منبع اصلی تامین ویتامین D تابش مستقیم نور آفتاب است، برای تامین ویتامین مورد نیاز بدن حدوداً ۲۰ دقیقه تابش آفتاب به ناحیه هر دو ساعد دست کفایت می‌کند.»

 

او درباره مصرف خودسر مکمل ویتامین D بیان می‌کند: «چون‌که بدون انجام آزمایش نمی‌توانیم میزان کمبود ویتامین D بدن را تشخیص بدهیم بهتر است خودسر از ویتامین D استفاده نکنیم چراکه دریافت ویتامین D بیشتر از نیاز موجب مسمومیت می‌شود.»

 

روش‌های تأمین ویتامین D در پاییز و زمستان

سه راه برای دریافت ویتامین D وجود دارد: از طریق نور خورشید، تغذیه و مصرف مکمل‌ها.

 

نور خورشید

اشعه نور خورشید با پوست واکنش نشان می‌دهد و باعث تولید ویتامین D در بدن می‌شود. توصیه می شود که خود را حدود ۱۰ دقیقه، یک یا دو بار در روز، بسته به نیاز در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.

 

تغذیه

مقدار کمی ویتامین D در برخی غذاها وجود دارد و دریافت کافی ویتامین D از طریق غذاهای مصرفی کمی سخت است. غذاهای حاوی ویتامین D عبارتند از: قارچ، ماهی‌های چرب مانند شاه ماهی، سالمون و ماهی خال مخالی، تخم مرغ، جگر، نان و لبنیات غنی‌شده با ویتامین D.

 

مکمل‌ها

مصرف مکمل‌های ویتامین D یک راه‌ مؤثر در تأمین این ماده مغذی است و می‌تواند کمبود آن را جبران کند. قبل از شروع مصرف مکمل یا تغییر دوز آن، انجام آزمایش خون برای کنترل سطح ویتامین D نیاز است. هرگز بدون هماهنگی پزشک، دوز بالاتر از میزان توصیه‌شده را مصرف نکنید، چرا که زیاده‌روی در مصرف ویتامین D می‌تواند خطرناک باشد.

 

کدخبر: ۵۶۷۲۱۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر