رقیب اسپورتیج و توسان از ژاپن میآید
نگاهی به «مزدا CX-50» که عرضه آن در ایران آغاز شده و بهزودی روانه خیابانها میشود
هفت صبح| قابل پیشبینی بود که در دور تازه واردات خودرو به کشورمان، خودروهای شاسیبلند و کراساوور سهم بسزایی در بازار داشته باشند و بخش قابلتوجهی از ثبت سفارش محصولات جدید مربوط به این طیف از خودروها باشد. در یک سال گذشته، انواع و اقسام کراساوورهای برقی و بنزینی وارد گمرکات شدهاند و به مرور راهی خیابانها میشوند.
ناگفته پیداست که به دلیل شرایط تحریمی و عدم همکاری برندهای صاحبنام با شرکتهای ایرانی، بسیاری از محصولات وارداتی مربوط به برندهای چینی است. البته در این میان برخی استثناها هم به چشم میخورند. از جمله «کیا» و «هیوندای» که همچون گذشته نگاه ویژهای به بازار ایران دارند. نسل نو کیا اسپورتیج و هیوندای توسان از جمله خودروهایی هستند که از محبوبیت بسیار بالایی برخوردارند. با این حال برند ژاپنی مزدا با مدل CX-50 به رقابت بزرگان آمده است.
چهره کاملا شرقی
مزدا CX50 را از فاصله چند فرسخی هم میتوان تشخیص داد! این دقیقا همان شکل و شمایلی است که سالهاست در دیگر محصولات مزدا دیدهایم. زبان طراحی این خودرو ادامهدهنده راه جدید مزداست. مزدا CX50 که نخستین بار در سال 2022 معرفی شد، یک کراساوور جمع و جور است و برای ترافیکهای شهری طراحی شده. از همین رو نباید انتظارات آفرودی از آن داشت.
شرکت مزدا این کراساوور را به منظور رقابت در بازار آمریکای شمالی و اروپا طراحی کرده است. با نگاهی به شکل و شمایل این خودرو میتوان نمره قبولی به آن داد. چراغهای باریک در نمای جلو و عقب (که ترند این روزها شده) در کنار جلوپنجره شش ضلعی و رینگهای اسپرت آلیاژی مهمترین عناصر طراحی CX50 را تشکیل میدهند.
در فضای داخل کابین نیز با وضعیت مشابهی مواجه هستیم که اگر خیلی سختگیری نکنیم میتوان به آن هم نمره قبولی داد. نکته تاملبرانگیز در این خصوص طراحی مینیمالیستی فضای داخل کابین بوده که شاید برای سال 2025 بسیار ساده به نظر برسد. خاصه آنکه امروز با انبوهی از کراساوورهای روز روبهرو هستیم که هر کدام جذابیتهای خاص خود را دارند.
هم بنزینی میآید هم هیبریدی
وقتی از یک مزدا صحبت میکنیم، بیش از آنکه درگیر چهره ظاهری، کیفیت متریال و امکانات این خودرو باشیم، کنجکاو تواناییهای فنی آن هستیم. هرچه باشد بازار ایران قبلا میزبان محصولاتی همچون مزدا 3 (آن هم در چند نسل متوالی) بوده و مشتریان ایرانی به خوبی میدانند که نقطه قوت محصولات مزدا را باید در دل قوای محرکه آن جستوجو کرد. مزدا CX50 در بازارهای جهانی با پیشرانههای بنزینی و هیبریدی به بازار عرضه میشود که به نظر میرسد نسخه وارداتی به کشور از هر دو نوع خواهد بود.
نسخه هیبریدی این خودرو به یک پیشرانه 2/5 لیتری 4 سیلندر مجهز شده که در کنار پیشرانه برقی، میتواند در مجموع 178 اسب بخار قدرت و 225 نیوتن متر گشتاور تولید کند. این پیشرانه به طور میانگین حدود 6/2 لیتر سوخت را در هر 100 کیلومتر از مسیر پیمایش میسوزاند. اما نسخه بنزینی، یک پیشرانه زیر کاپوت دارد که میتواند 154 اسب بخار قدرت و 200 نیوتن متر گشتاور در اختیار راننده قرار دهد. گفتنی آنکه جعبه دنده این خودرو از نوع 6 سرعته خودکار خواهد بود.
مزدا CX50 در بازارهای جهانی با قیمت پایه 31 هزار دلار عرضه میشود که این رقم در مدل فولآپشن هیبریدی به حدود 42 هزار دلار میرسد. قیمت رسمی این کراساوور ژاپنی در کشورمان هنوز اعلام نشده اما بعید نیست سری نخست CX50 با قیمت بیش از 4 میلیارد تومان در بازار دست به دست شود.