کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۲۹۹۰۷
تاریخ خبر:

پایگاه بلگرام افغانستان، محل دعوای جدید ترامپ و طالبان

پایگاه بلگرام افغانستان، محل دعوای جدید ترامپ و طالبان

، رئیس‌جمهور آمریکا، در اظهاراتی تهدیدآمیز اعلام کرد: «اگر افغانستان پایگاه هوایی بگرام را به ما بازنگرداند، اتفاقات بدی رخ خواهد داد.»

به گزارش هفت صبح و  به نقل از الجزیره، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اظهاراتی تهدیدآمیز اعلام کرد: «اگر افغانستان پایگاه هوایی بگرام را به ما بازنگرداند، اتفاقات بدی رخ خواهد داد.»

این موضع‌گیری یک روز پس از سخنان ذاکر جلالی، رئیس سوم سیاسی وزارت خارجه طالبان، صورت گرفت. جلالی روز جمعه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «اکس» تأکید کرده بود که آمریکا می‌تواند بدون حضور نظامی، روابط سیاسی و اقتصادی بر پایه احترام متقابل و منافع مشترک با افغانستان داشته باشد. وی تصریح کرد: «حضور نظامی آمریکا در افغانستان هرگز از سوی مردم این کشور پذیرفته نشده و در جریان گفت‌وگوهای دوحه نیز چنین احتمالی رد شده است.»

ترامپ روز پنجشنبه در نشست خبری مشترک با کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس، در پایان سفر خود به لندن گفت: «بگرام یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های هوایی جهان است. ما آن را رایگان در اختیار طالبان گذاشتیم، اما اکنون در تلاشیم آن را پس بگیریم. طالبان به کمک ما نیاز دارند و ما این پایگاه را می‌خواهیم؛ یکی از دلایلش این است که تنها یک ساعت با منطقه‌ای که چین سلاح‌های هسته‌ای خود را تولید می‌کند، فاصله دارد.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین این کشور، به دلیل خروج «جنجالی» نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ انتقاد کرد و مدعی شد این تصمیم موجب شد تجهیزات، دارایی‌ها و حتی پایگاه‌های نظامی آمریکا در اختیار طالبان قرار گیرد.

ترامپ پیش‌تر نیز در نخستین جلسه کابینه خود پس از انتخاب مجدد، گفته بود: «در طرح خروج ما از افغانستان، قصد داشتیم پایگاه بگرام را حفظ کنیم؛ نه به خاطر افغانستان، بلکه به خاطر چین، چرا که این پایگاه در فاصله‌ای نزدیک به مراکز ساخت موشک‌های هسته‌ای چین قرار دارد.»

او همچنین پایگاه بگرام را «یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های هوایی جهان» خواند که دارای باندی ۳۶۰۰ متری است و توانایی خدمت‌رسانی به بمب‌افکن‌ها و هواپیماهای باری بزرگ را دارد.

آخرین تحولاتجهانرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۲۹۹۰۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر