کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۱۲۶۶۴
تاریخ خبر:

غزه، زخمی بر وجدان جهان

غزه، زخمی بر وجدان جهان

فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل برای رفع محاصره و ارسال کمک‌های فوری در پی بحران انسانی در غزه

هفت صبح| غزه، سرزمینی که زمانی نماد مقاومت بود، حالا در چنگال گرسنگی و محاصره گرفتار شده است. گزارش‌ها از مرگ ۸۰ کودک و ۲۱ بزرگسال بر اثر سوءتغذیه از آغاز جنگ حکایت دارند. وزارت بهداشت غزه اعلام کرده بیش از ۳۰ هزار کودک زیر ۵ سال دچار سوءتغذیه حاد هستند. این آمار، تنها بخشی از فاجعه‌ای است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، آن را «بحران اخلاقی» خوانده که «وجدان جهانی» را به چالش می‌کشد.

 

رهبران فرانسه، آلمان و بریتانیا (گروه E3) در بیانیه‌ای مشترک خواستار آتش‌بس فوری و توقف «فاجعه انسانی» در غزه شده‌اند. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، با اعلام به رسمیت شناختن کشور فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۴، گامی جسورانه برداشت و فرانسه را به اولین قدرت بزرگ غربی در این مسیر تبدیل کرد. این تصمیم، واکنش تند اسرائیل و آمریکا را به دنبال داشت. با این حال، بیش از ۱۴۰ کشور، از جمله ۱۲ کشور اروپایی، پیش‌تر فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند.

 

در بریتانیا، فشار افکار عمومی و سیاسی برای به رسمیت شناختن فلسطین شدت گرفته است. ۲۲۱ نماینده پارلمان از ۹ حزب، در نامه‌ای به کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر، خواستار این اقدام شدند و آن را گامی برای احیای راه‌حل دو کشوری دانستند. استارمر اما محتاط است و می‌گوید به رسمیت شناختن فلسطین باید بخشی از برنامه‌ای جامع برای صلح پایدار باشد.

 

در همین حال، معترضان در برابر دفتر نخست‌وزیری تجمع کرده و او را به جانبداری از اسرائیل متهم می‌کنند.از سوی دیگر، اسرائیل تحت فشارهای بین‌المللی، اجازه کمک‌رسانی هوایی از کشورهایی چون اردن و امارات را صادر کرده است. اما این اقدام که سال گذشته نیز با ارسال هزاران بسته غذایی انجام شد، انتقادات تندی را برانگیخته است.

 

سازمان غیردولتی «فوریت‌های اولیه بین‌المللی» این پرتاب‌های هوایی را «نمایشی» و خطرناک خوانده، چرا که در مواردی به مرگ فلسطینیان بر اثر سقوط نادرست بسته‌ها یا غرق شدن در تلاش برای جمع‌آوری آن‌ها منجر شده است. این سازمان تأکید می‌کند که باز کردن مسیرهای زمینی، راه‌حلی مؤثرتر و ایمن‌تر است. در این میان، تنش‌های دیپلماتیک بالا گرفته است.

 

مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا، اسرائیل را به نقض قوانین بین‌المللی به دلیل ممانعت از ارسال کمک‌ها متهم کرد. در مقابل، ایدو موئد، سفیر اسرائیل در کانادا، سازمان ملل را به کارشکنی در توزیع کمک‌ها متهم کرد و مدعی شد که اسرائیل هیچگاه مانع ارسال کمک، از جمله کمک‌های کانادایی، نشده است اما گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل نشان می‌دهد محدودیت‌های اسرائیل، توزیع به‌موقع کمک‌ها را مختل کرده و از ماه مه، بیش از هزار فلسطینی در تلاش برای دسترسی به کمک‌ها کشته شده‌اند.

 

مذاکرات آتش‌بس نیز در بن‌بست است. اسرائیل و آمریکا به رغم کارشکنی‌ها و زیاده‌خواهی‌های خود، حماس را به عدم تمایل به توافق متهم می‌کنند، در حالی که حماس خواستار پایان کامل محاصره و خروج نیروهای اسرائیلی است. غزه در آستانه فروپاشی انسانی است. گرسنگی، محاصره و نبود آتش‌بس، زندگی میلیون‌ها نفر را به خطر انداخته است. 

 

سایر اخبارجهانرا از اینجا دنبال کنید.
کدخبر: ۶۱۲۶۶۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر