کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۶۲۸۲
تاریخ خبر:

گشودن دروازه‌های هوش مصنوعی در امارات

گشودن دروازه‌های هوش مصنوعی در امارات

امارات متحده عربی با تأمین اشتراک چت‌جی‌پی‌تی برای ۹.۹ میلیون نفر از جمعیت خود، به اولین کشور جهان تبدیل شد که دسترسی همگانی به هوش مصنوعی پیشرفته را فراهم می‌کند

هفت صبح| امارات متحده عربی در اقدامی تاریخی، پروژه «استارگیت امارات» را با همکاری غول‌های فناوری جهان، از جمله اوپن‌ای‌آی، اوراکل، انویدیا، سیسکو، سافت‌بانک و شرکت اماراتی جی۴۲ در ابوظبی کلید زد. این پروژه عظیم‌ که بخشی از پردیس هوش مصنوعی امارات–آمریکا است، یک مرکز داده ۱ گیگاواتی را در‌بر‌می‌گیرد که فاز نخست آن با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات تا سال ۲۰۲۶ عملیاتی خواهد شد.

 

این پردیس با وسعت ۲۶ کیلومتر مربع و ظرفیت نهایی ۵ گیگاوات، بزرگ‌ترین زیرساخت هوش مصنوعی جهان در  خارج از مرزهای ایالات متحده است. این مرکز با ترکیبی از انرژی‌های هسته‌ای، خورشیدی و گاز طبیعی تغذیه می‌شود تا ردپای کربنی را به حداقل برساند و به پایداری محیط‌زیست کمک کند.

 

«استارگیت امارات» چیزی فراتر از یک مرکز داده است؛ این پروژه یک اکوسیستم کامل شامل پارک علمی برای پرورش نوآوری و استعدادهای جوان است. این مرکز با بهره‌گیری از سیستم‌های پیشرفته گریس بلک‌ول جی‌بی۳۰۰ انویدیا، زیرساخت‌های امنیتی سیسکو و فناوری‌های ابری اوراکل، توانایی ارائه خدمات هوش مصنوعی به نیمی از جمعیت جهان در شعاع ۳۲۰۰ کیلومتری را دارد.

 

این پروژه می‌تواند تحولی عظیم در حوزه‌های مختلف ایجاد کند: از تشخیص زودهنگام سرطان با هوش مصنوعی گرفته تا طراحی شهرهای هوشمند با ترافیک روان و مصرف بهینه انرژی. همچنین استارتاپ‌های اماراتی با دسترسی به این زیرساخت می‌توانند اپلیکیشن‌هایی برای بهبود زندگی روزمره، مانند دستیارهای هوشمند برای خرید یا برنامه‌ریزی سفر، توسعه دهند.

 

در اقدامی بی‌سابقه، امارات اشتراک «چت‌جی‌پی‌تی پلاس» را با هزینه ماهانه ۲۰ دلار برای هر نفر، برای کل جمعیت ۹.۹ میلیون نفری خود تأمین کرده است. این یعنی امارات ماهانه حدود ۱۹۸ میلیون دلار (بیش از ۷۳۰ میلیارد درهم) برای دسترسی همگانی شهروندانش به هوش مصنوعی پیشرفته خرج می‌کند. این حرکت، امارات را به اولین کشوری تبدیل کرده که چنین دسترسی گسترده‌ای را برای مردم کشورش فراهم می‌کند.

 

طبق آمار، ۳۴ درصد از اماراتی‌ها هم‌اکنون از چت‌جی‌پی‌تی استفاده می‌کنند‌ که این کشور را پس از هند و مراکش در رتبه سوم جهانی از نظر استفاده نسبی قرار داده است. این اقدام بخشی از استراتژی ملی امارات برای تبدیل شدن به یکی از پنج قدرت برتر هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۱ است.

 

برای مثال، معلمان می‌توانند با چت‌جی‌پی‌تی پلاس، برنامه‌های آموزشی شخصی‌سازی‌شده برای دانش‌آموزان طراحی کنند‌ و کسب‌وکارهای کوچک از تحلیل داده‌های پیشرفته برای رقابت در بازارهای جهانی بهره‌مند شوند. امارات همچنین متعهد شده برای هر دلار سرمایه‌گذاری در «استارگیت امارات»، یک دلار در زیرساخت‌های هوش مصنوعی ایالات متحده سرمایه‌گذاری کند‌ که روی هم رفته، سرمایه‌گذاری دوجانبه ۲۰ میلیارد دلاری را شامل می‌شود.

 

جذابیت این پروژه به اعداد خیره‌کننده‌اش محدود نمی‌شود؛ «استارگیت امارات» با ایجاد بیش از ۱۰۰ هزار شغل در سطح جهانی و تقویت نوآوری در حوزه‌های سلامت، آموزش و حمل‌ونقل، آینده‌ای هوشمندتر را نوید می‌دهد. از داستان‌های موفقیت استارتاپ‌های اماراتی که با هوش مصنوعی رشد کرده‌اند تا اپلیکیشن‌هایی که زندگی روزمره شهروندان را آسان‌تر می‌کنند، این پروژه امارات را به پیشگام عصر دیجیتال تبدیل کرده است.

 

سم آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، این پروژه را «گامی برای تضمین پیشرفت‌هایی مانند داروهای ایمن‌تر، آموزش شخصی‌سازی‌شده و انرژی مدرن» خواند. جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، نیز آن را «نیرویی تحول‌آفرین برای توانمندسازی مردم و رشد اقتصاد امارات» توصیف کرد. اما این پروژه نگرانی‌هایی را در واشنگتن به دلیل روابط امارات با چین برانگیخته است.

 

مقامات آمریکایی در حال تدوین پروتکل‌هایی برای اطمینان از امنیت فناوری‌های منتقل‌شده هستند. اگر در دوران جنگ سرد بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق، شاهد رقابت تسلیحاتی و تسخیر فضا و جنگ ستارگان بودیم، اکنون در رقابت بین آمریکا و چین، جنگ بر سر آینده هوش مصنوعی در جهان است و هر دو کشور تمان تلاش خود را به کار بسته‌اند که دیگری از چند و چون انجام پروژه‌های‌شان مطلع نشود.

 

 

تازه‌ترین تحولاتجهانرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۵۹۶۲۸۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر