کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۸۷۰۱۹
تاریخ خبر:

پرواز پروانه‌ها به سوی ستارگان: کیتی پری لباس فضانوردی بر تن کرد

پرواز پروانه‌ها به سوی ستارگان: کیتی پری لباس فضانوردی بر تن کرد

در ماموریت جدید بلو اوریجین، گروهی از زنان با رهبری لورن سانچز مرزهای فضا را فتح می‌کنند

‌هفت صبح| در آسمان بی‌کران، جایی که رویاها با حقیقت پیوند می‌خورند، کیتی پری، ستاره پاپ ۴۰ ساله، آماده است تا با مأموریت تمام‌زنانه «نیو شپرد» شرکت بلو اوریجین، تاریخ‌ساز شود. این پرواز ۱۱ دقیقه‌ای که صبح دوشنبه ۱۴ آوریل از پایگاه ون هورن تگزاس به فضا پرتاب شد، اولین سفر فضایی تمام‌زنانه از سال ۱۹۶۳ خواهد بود. پری در کنار لورن سانچز، نامزد جف بزوس، گِیل کینگ، مجری شبکه سی‌بی‌اس، آیشا بو، مهندس هوافضا، آماندا نگوین، فعال حقوق مدنی و کریان فلین، فیلمساز، قرار است تجربه‌ای فراتر از زمین را رقم بزنند.

 

برای کیتی پری، این سفر چیزی فراتر از یک ماجراجویی است؛ او آن را نشانه‌ای از «جهان هستی» می‌داند. او که در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شده، همواره به دنبال نشانه‌هایی از «فرشتگان الهی» و «نور خداوند در جهان هستی» بوده است. پری در ویدئویی احساسی در اینستاگرامش گفت: «وقتی دعوت شدم به این سفر بروم، به کپسول نگاه کردم و دیدم که طرحی به شکل پر روی آن نقش بسته. مادرم نیز همیشه من را «پر» صدا می‌کند. بعد اسم کپسول را شنیدم که «لاک‌پشت» بود. باورم نمی‌شد! مادرم به من «لاک‌پشت» هم می‌گوید. این نمی‌تواند تصادفی باشد.» او با هیجان افزود: «انگار نیرویی بزرگ‌تر از من، این سفینه را هدایت می‌کند‌.»

 

این مأموریت‌ که لورن سانچز، ۵۵ ساله‌ با دقت تیمش را برای آن انتخاب کرده، نه‌تنها به خاطر ترکیب منحصربه‌فردش، بلکه به دلیل طراحی لباس‌های فضایی جدیدش هم خبرساز شده است. سانچز‌ که خود این لباس‌های آبی‌رنگ و چسبان را با همکاری برند مونس طراحی کرده، می‌گوید: «همیشه لباس‌های فضایی برای مردان ساخته می‌شدند و بعد برای زنان تنگ‌تر می‌شدند.

 

ما می‌خواستیم چیزی شیک و کمی جسورانه و مخصوص زنان خلق کنیم.» پری با خنده در مصاحبه‌ای گفته: «ما داریم «جذابیت» را به فضانورد بودن اضافه می‌کنیم!» اما این سفر بدون حاشیه نبوده. برخی، از جمله اولیویا مان، بازیگر، این مأموریت را در شرایط اقتصادی کنونی «مصرف‌گرایانه» خوانده و پرسیده: «در این شرایط اقتصادی وخیم مردم در آمریکا و سراسر جهان، چرا باید اینقدر درباره‌اش حرف بزنند؟ بروند، خوش بگذرانند و برگردند!» اما سانچز و تیمش این انتقادات را زیر سوال می‌برند و می‌گویند مشکل زن بودن آنهاست و اگر تمام تیم را مردان تشکیل می‌دادند، انتقادی از کسی شنیده نمی‌شد.

 

این پرواز، فراتر از جنجال‌ها، اهدافی علمی و الهام‌بخش دارد. دکتر پاتریک بینینگ، مدرس مهندسی فضایی دانشگاه جانز هاپکینز، می‌گوید: «این لحظات فرهنگی، توجه ما را به ستارگان جلب می‌کنند و نشان می‌دهند که بشریت باید به فتح چه مرزهایی برود.» جانیا گریفین از انجمن اتحاد فضایی عادلانه نیز تأکید کرد که این مأموریت داده‌های زیست‌پزشکی از زنان رنگین‌پوست جمع‌آوری می‌کند، قابلیت‌های فضاپیما را آزمایش می‌کند و دختران جوان را به دنبال کردن رشته‌های علمی و فناوری ترغیب می‌کند.

 

او افزود: «این‌ها سفرهای تفریحی نیستند؛ این‌ها درباره گسترش مرزها و شکل دادن به آینده‌اند.» گِیل کینگ، ۷۰ ساله‌ که از شدت هیجان هنوز در حال «هضم» این تجربه است، می‌گوید: «این گروه از زنان آنقدر فوق‌العاده‌اند که فکر کردم چرا نباید بخشی از آن باشم؟ خدا می‌تواند رویایی بزرگ‌تر از آنچه خودتان تصور می‌کنید برایتان بسازد.» وقتی کپسول «لاک‌پشت» از خط کارمن، در ۶۲ مایلی زمین عبور کند، این زنان چند لحظه بی‌وزنی را تجربه می‌کنند.

 

کدخبر: ۵۸۷۰۱۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر