کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۸۸۸
تاریخ خبر:

۱۵ آتش‌سوزی بزرگی که تاریخ‌ را تغییر دادند؛ از لس‌آنجلس تا توکیو

۱۵ آتش‌سوزی بزرگی که تاریخ‌ را تغییر دادند؛ از لس‌آنجلس تا توکیو

آتش‌سوزی‌های بزرگ می‌توانند تاثیر ویرانگری بر اقتصاد کشورها داشته باشند

آتش‌سوزی‌های بزرگ نه تنها تهدیدی برای محیط‌زیست و جان انسان‌ها هستند، بلکه می‌توانند آثار ویرانگری بر اقتصاد کشورها به همراه داشته باشند. آتش‌سوزی‌ها باعث کاهش تولیدات کشاورزی، آسیب به زیرساخت‌ها، افزایش بیکاری و کاهش درآمدهای گردشگری می‌شوند و بسیاری از کشورها را وادار می‌کنند برای بازسازی و جبران خسارت‌ها زمان و منابع زیادی را صرف کنند. بنابراین یک آتش‌سوزی بزرگ ممکن است تاریخ را تغییر دهد.

 

1- آتش‌سوزی استرالیا (2019)
آتش‌سوزی‌های گسترده در استرالیا در سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۲۰ که به «فصل آتش‌سوزی‌های بزرگ» مشهور است، یکی از بزرگ‌ترین فاجعه‌های محیطی و اقتصادی در تاریخ این کشور بود. این آتش‌سوزی‌ها حدود ۲۴.۳ میلیون هکتار از اراضی این کشور را سوزاند و خسارت‌های اقتصادی گسترده‌ای را به همراه داشت. این خسارت‌ها شامل نابودی کشاورزی، خسارت به صنعت گردشگری، کاهش درآمدهای صادراتی و نابودی منابع طبیعی بود.این آتش سوزی که از آن می‌توان به عنوان فاجعه‌بار‌ترین حادثه از منظر تخریب حیات وحش نام برد در اواخر سال ۲۰۱۹ و اوایل سال ۲۰۲۰ اتفاق افتاد؛ چیزی حدود سه هزار خانه و ساختمان را کاملاً ویران کرد و جان حدود ۴۰۰ نفر را گرفت. وحشتناک‌ترین آمار مربوط به تلفات حیوانات بومی منطقه است که بر اساس تخمین‌های زده شده، چیزی حدود سه میلیارد حیوان از جمله ۶۱ هزار کوالا در طی این حادثه کشته شدند.بر اساس بررسی‌های انجام شده، این حادثه چیزی نزدیک به ۹۰ میلیارد دلار به استرالیا ضرر مالی وارد کرده است.

 
2-آتش‌سوزی سانفرانسیسکو (1906)
سانفراسیسکو
یکی از بزرگ‌ترین آتش سوزی‌های دنیا در سال ۱۹۰۶ و در سانفرانسیسکوی آمریکـا رخ داد.این آتش‌سوزی بیش از ۲۵ هزار ساختمان در ۴۹۰ بلوک را بلعید و تلفات بسیار زیادی نیز از خودش به جای گذاشت؛ آمار کشته شدگان در این آتش‌سوزی در حدود ۳ هزار نفر بود و علت آن نیز انسان و طبیعت شناخته شد.
 
3- آتش سوزی بیگ برن (1910)
که در سال ۱۹۱۰ در ایالات متحده آمریکا رخ داد و با نام «بیگ برن»(Big Burn) یا سوختگی بزرگ از آن یاد می‌شود، سه ایالت آیداهو، مونتانا و واشنگتن را دربرگرفت.در این آتش‌سوزی گسترده که باعث نابودی ۳ میلیون هکتار جنگل شد، بیش از ۸۷ نفر جان خود را از دست دادند که ۷۸ نفر از آنها آتش‌نشانانی بودند که برای مقابله با آتش‌سوزی راهی مناطق شعله ورشده بودند.
 
4- آتش‌سوزی ۲۰۲۰ کالیفرنیا
آتش‌سوزی جنگل که در سال ۲۰۲۰ در ایالت کالیفرنیا رخ داد، بیش از ۳ درصد سطح ایالت را از بین برد. آتش‌سوزی‌ها در اثر خشکسالی و گرمای شدید همراه با مدیریت ضعیف آتش تشدید شد. این آتش‌سوزی‌ها در مجموع باعث کشته شدن ۲۹ نفر و تخریب ۶۳۹۱ شده‌است و بیش از یک میلیارد دلار خسارت به بار آورده‌است. تخمین زده می‌شود که آتش‌سوزی‌های ۲۰۱۸ کالیفرنیا (۲۰۱۸)آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا در سال ۲۰۱۸، با شدت زیاد، خسارت‌هایی بالغ بر ۱۶.۵ میلیارد دلار به اقتصاد این ایالت وارد کرد. این آتش‌سوزی‌ها تأثیر زیادی بر صنعت کشاورزی، مسکن و گردشگری داشت.
 
5- آتش‌سوزی‌ یونان (۲۰۰۷)
یونان
آتش‌سوزی‌های سال ۲۰۰۷ در یونان باعث از بین رفتن ۲۵۰ هزار هکتار جنگل‌و آسیب به منابع کشاورزی و زیست‌محیطی شد. این آتش‌سوزی‌ها حدود ۳ میلیارد یورو خسارت به اقتصاد کشور وارد کرد. آتش‌سوزی در اراضی جنگلی یونان به مرگ‌بارترین آتش‌سوزی قرن در اروپا تبدیل شد. بر اساس آخرین گزارش‌ها، قربانیان آتش‌سوزی گسترده در اراضی جنگلی اطراف آتن، پایتخت یونان، تاکنون دست‌کم ۷۷ کشته برجای گذاشته است.
 
6- آتش‌سوزی‌های پرتغال (۲۰۰۳)
پرتغال
آتش‌سوزی‌های گسترده در پرتغال بخش‌های زیادی از جنگل‌های این کشور را از بین برد و هزینه‌های زیادی برای بازسازی به همراه داشت. خسارت‌های آن بالغ بر ۳ میلیارد یورو شد.
 
7- آتش‌سوزی‌ آمازون (۲۰۱۹)
آمازون
آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های آمازون برزیل باعث خسارت‌های جدی به منابع طبیعی و اکوسیستم‌ها شد. این آتش‌سوزی‌ها به اقتصاد کشورهای آمریکای جنوبی که وابسته به جنگل‌ها هستند، آسیب وارد کرد.
 
8- آتش‌سوزی‌ کانادا (۲۰۱۶)
آتش‌سوزی‌های منطقه فورت مک‌موری در آلبرتا، کانادا، منجر به تخریب بخش‌هایی از صنعت نفت و گاز و ایجاد بحران در بخش‌های مختلف شد. خسارت مالی ناشی از این آتش‌سوزی‌ها حدود ۹ میلیارد دلار کانادا تخمین زده شد.آتش‌سوزی فورت مک‌موری در تاریخ ۱ مه ۲۰۱۶، در جنوب غربی منطقه خدمات شهری فورت مک موری و در جنگل‌های بوفالو استان آلبرتا کانادا آغاز شد. آتش‌سوزی در تاریخ ۳ مه گسترش پیدا کرد و بیش از ۱۶۰۰ خانه و ساختمان را ویران کرد و موجب بزرگترین تخلیه ساکنان در تاریخ آلبرتا شد.
 
9- آتش‌سوزی‌ اندونزی (۲۰۱۵)
اندونزی
آتش‌سوزی‌های شدید در جنگل‌های اندونزی در سال ۲۰۱۵ باعث خسارت‌های زیست‌محیطی و کاهش شدید کیفیت هوا در جنوب شرقی آسیا شد. این آتش‌سوزی‌ها منجر به کاهش تولید و صادرات کشاورزی شد.
 
10- آتش‌سوزی‌ اسپانیا (۲۰۱۲)
اسپانیا
آتش‌سوزی‌های سال ۲۰۱۲ در اسپانیا خسارات گسترده‌ای به کشاورزی و زیرساخت‌ها وارد کرد. این آتش‌سوزی‌ها بیش از ۱.۵ میلیارد یورو خسارت به اقتصاد اسپانیا تحمیل کرد.
 
11- آتش‌سوزی‌ فیلیپین (۲۰۱۷)
آتش‌سوزی‌های شدید در جنگل‌های فیلیپین در سال ۲۰۱۷ خسارات زیست‌محیطی و کشاورزی زیادی به همراه داشت. این آتش‌سوزی‌ها بر اقتصاد کشور تاثیر منفی گذاشت و هزینه‌های بازسازی بالایی را به دنبال داشت.
 
12- آتش‌سوزی‌ شیلی (۲۰۱۷)
شیلی
آتش‌سوزی‌های گسترده در شیلی در سال ۲۰۱۷ تأثیر زیادی بر کشاورزی و جنگل‌های این کشور گذاشت. این آتش‌سوزی‌ها به اقتصاد کشور آسیب رسانده و هزینه‌های بازسازی قابل توجهی را ایجاد کرد. شیلی یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان میوه و محصولات کشاورزی در جهان است، و آتش‌سوزی‌ها به کاهش تولید و افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی منجر شد. هزینه‌های بازسازی و جبران خسارت‌ها نیز فشار زیادی بر اقتصاد این کشور وارد کرد.
 
13- آتش‌سوزی آرژانتین (2008)
آرژانتین
آتش‌سوزی‌های عظیم در جنگل‌های آرژانتین در سال ۲۰۰۸ موجب از بین رفتن مساحت زیادی از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی شد. این آتش‌سوزی‌ها باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی و افزایش قیمت مواد غذایی در بازار داخلی شد. این بحران باعث آسیب‌های اقتصادی در بخش کشاورزی و صادرات شد.
 
14- آتش‌سوزی ترکیه (2021)
آتش‌سوزی‌های گسترده در ترکیه در تابستان ۲۰۲۱ به ویژه در مناطق ساحلی این کشور، آسیب‌های زیادی به اکوسیستم‌های طبیعی و صنایع وابسته به آن وارد کرد. این آتش‌سوزی‌ها باعث کاهش درآمدهای گردشگری، آسیب به منابع طبیعی و افزایش هزینه‌های امداد و بازسازی شد. این بحران اقتصادی فشار زیادی بر بودجه دولت و کسب‌وکارها وارد کرد.
 
15- آتش‌سوزی توکیو (1923)
توکیو
آتش‌سوزی بزرگ توکیو که در تاریخ ۱ فوریه ۱۹۲۳ رخ داد، به عنوان یکی از فجایع طبیعی و انسانی مهم در تاریخ ژاپن شناخته می‌شود. این آتش‌سوزی بخشی از زلزله بزرگ کانتو (که در همان روز رخ داد) بود که به شدت توکیو و مناطق اطراف آن را تحت تأثیر قرار داد. این آتش‌سوزی‌ها که از زلزله به وجود آمد، به سرعت بیشتر از ۵۰ درصد از توکیو را نابود کرد و ساختمان‌های تجاری، خانه‌ها و زیرساخت‌ها از بین رفت که منجر به خسارت‌های مالی گسترده‌ای شد.حدود ۷۰ درصد از ساختمان‌های توکیو و ۳۰ درصد از ساختمان‌های یوشیما (پایتخت اقتصادی آن زمان) تخریب شد.تخمین زده می‌شود که خسارت مالی این حادثه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد ین ژاپن در آن زمان بوده است، که در مقایسه با اقتصاد ژاپن در اوایل قرن بیستم، مبلغی بسیار زیاد بود.این حادثه تأثیرات منفی شدیدی بر تجارت، صنعت و کشاورزی داشت. علاوه بر این، فعالیت‌های اقتصادی در توکیو و دیگر مناطق آسیب‌دیده به مدت طولانی مختل شد. تعداد زیادی از مردم در این آتش سوزی‌ها جان خود را از دست دادند و بسیاری دیگر به دلیل آسیب‌های جسمی یا مهاجرت از مناطق آسیب‌دیده از بازار کار خارج شدند.این کاهش شدید نیروی کار، اقتصاد ژاپن را در کوتاه‌مدت با مشکل مواجه کرد.
منبع: فارس
کدخبر: ۵۷۱۸۸۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر