کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۶۲۵
تاریخ خبر:

گشت‌و‌گذار در باشگاه شهرهای قدرتمند جهان

گشت‌و‌گذار در باشگاه شهرهای قدرتمند جهان

لندن در رتبه اول ماند و دوبی تنها عضو خاورمیانه، در رده‌های برتر نام گرفت

هفت صبح| ‌ در دنیای امروز، رقابت میان شهرهای بزرگ جهان ابعاد پیچیده‌ای به خود گرفته است. برای تحلیل و ارزیابی این رقابت، شاخص جهانی قدرت شهرها (GPCI) طراحی شده است و مطالعه سالانه بر روی این موضوع نیز توسط بنیاد موری مورال ژاپن منتشر می‌شود. این شاخص، قدرت جامع جذابیت شهرها را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این رتبه‌بندی، شش عملکرد اصلی شهری شامل اقتصاد، تحقیق و توسعه، تعامل فرهنگی، زیست‌پذیری، محیط زیست و دسترسی به دقت ارزیابی می‌شوند.

 

هر یک از این عملکردها شامل چندین گروه از شاخص‌هاست که خود از مجموعه‌ای از شاخص‌های جزئی‌تر تشکیل شده‌اند. به طور کلی، این شاخص از ۷۰ زیرمجموعه برای تحلیل خود استفاده می‌کند. برای ایجاد رتبه‌بندی نهایی، امتیاز گروه‌های شاخص با یکدیگر ترکیب شده و رتبه‌بندی عملکرد خاص هر عملکرد محاسبه می‌شود.‌ شهرهای لندن، نیویورک، پاریس و توکیو همچنان جایگاه خود را در چهار رتبه اول حفظ کرده‌اند. از زمان میزبانی بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۱۲، لندن به تدریج امتیازات خود را افزایش داده و فاصله خود را با نیویورک‌ که در رتبه دوم قرار دارد، بیشتر کرده است.

 

گفتنی است نیویورک پیش از صدرنشینی لندن، برای دهه‌های متمادی در صدر قرار داشت. در آسیا، روندی متفاوت مشاهده می‌شود؛ شهرهایی مانند سنگاپور (رتبه ۵) و هنگ‌کنگ (رتبه ۷) پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند، در حالی که شانگهای (رتبه ۱۷) و پکن (رتبه ۱۸)‌ که پیش‌تر پویایی امیدوارکننده‌ای از خود نشان داده بودند، در رتبه‌بندی سقوط کرده‌اند.

 

در آمریکای شمالی نیز پیشرفت‌هایی به چشم می‌خورد؛ لس‌آنجلس که پر زرق و برق‌ترین و البته گران‌ترین شهر آمریکاست، از رتبه ۲۰ به ۱۴، سان‌فرانسیسکو از ۳۲ به ۲۱ و بوستون از ۳۰ به ۲۳ صعود کرده‌اند. این تغییرات به طور عمده، نشان از بهبود اقتصادی دارد، به گونه‌ای که امتیازات این شهرها را در حوزه اقتصاد و زیست‌پذیری افزایش داده است.

 

نتایج تحقیقات این شاخص می‌تواند به‌عنوان داده‌هایی ارزشمند برای درک بهتر چالش‌های پیش‌روی شهرهای مختلف جهان به کار گرفته شود. این اطلاعات نه‌تنها به تصمیم‌گیری در زمینه سیاست‌های شهری کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در تدوین استراتژی‌های شرکتی نیز نقش مهمی ایفا کند. جالب است بدانید، دوبی برای دومین سال متوالی در شاخص جهانی قدرت شهرها، رتبه هشتم جهان و نخستین در خاورمیانه را کسب کرد.

 

این مطالعه به نقش برجسته دوبی به‌عنوان پیشرو در نوآوری، پویایی اقتصادی و ارتباطات جهانی پرداخته است. با این موفقیت، جایگاه دوبی به‌عنوان یک مرکز جهانی برای تجارت، استعدادها و نیز سرمایه‌گذاری در خاورمیانه تثبیت شده است. شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دوبی به عوامل کلیدی موفقیت این شهر اشاره کرد، از جمله زیرساخت‌های در سطح جهانی که همچنان سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی و استعدادهای برتر را جذب می‌کند.

 

او همچنین به چارچوب قانونی انعطاف‌پذیر و پیشرفته دوبی اشاره کرد که برای تقویت نوآوری و انطباق با روندهای جهانی طراحی شده است. شیخ حمدان با تأکید بر تعهد دوبی به رشد پایدار گفت: «ما به تلاش‌های خود برای تثبیت جایگاه جهانی دوبی به‌عنوان شهری آینده‌نگر ادامه می‌دهیم. با پذیرش نوآوری‌های استراتژیک و حفظ تعهد قوی به برتری، فرصت‌های جدیدی در صنایع مختلف ایجاد می‌کنیم.»

 

کدخبر: ۵۷۱۶۲۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر