کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۵۷۹۶
تاریخ خبر:

«ملکه زباله‌ها» در سوئد محاکمه شد؛ فریبا خطیبی کیست؟

«ملکه زباله‌ها» در سوئد محاکمه شد؛ فریبا خطیبی کیست؟

این زن ایرانی و ۱۰ نفر دیگر به اتهام تخلیه غیرقانونی ۲۰۰ هزار تن زباله‌های سمی محاکمه شدند

دادگاهی در سوئد روز سه‌شنبه بلا نیلسون، «ملکه زباله‌ها» و ۱۰ نفر دیگر را به اتهام تخلیه غیرقانونی ۲۰۰ هزار تن زباله‌های سمی در بزرگترین پرونده مرتبط با جرایم زیست‌محیطی این کشور محاکمه کرد.

به گزارش یورونیوز، دادستانی، شرکت «تینک پینک» (Think Pink) را متهم کرده است که زباله‌ها را به گونه‌ای که می‌تواند به سلامت انسان و محیط زیست آسیب بزند در ۲۱ نقطه سوئد دفن کرده است. متهمان پرونده از جمله بلا نیلسون، مدیر عامل شرکت و توماس همسر سابقش همگی هرگونه تخلف را رد کرده‌اند.

این پرونده چند سالی است که در جریان است و دادگاه قرار است دست‌کم ۹ ماه طول بکشد.

خانم نیلسون که اکنون نام خود را به «فریبا ونکور» تغییر داده و پیش‌تر خود را «ملکه زباله‌ها» نامیده بود، آخرین متهمی بود که روز سه‌شنبه وارد دادگاه شد. خانم ونکور که ایرانی تبار است، پیش از تغییر نام به بلا نیلسون نیز فریبا خطیبی قباق تپه نام داشت.

او با اتهاماتی از قبیل ارتکاب به جرم جدی محیط‌زیستی و ارتکاب به جرم جدی اقتصادی مرتبط با شرکت روبرو است. دیگر متهمان پرونده نیز با اتهمات مشابهی مواجه هستند.

 

کیسه‌های ساختمانی صورتی رنگ این کشور از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، در زمان اوج کسب و کار آن تقریبا در همه‌جای پایتخت سوئد به چشم می‌خورد. این شرکت ارائه دهنده خدمات بازیافت و دفع زباله ارزان ‌قیمت بود. خانم نیلسون هم در آن زمان به خاطر مدیریتش جوایز بسیاری کسب کرد.

اما در سال ۲۰۲۰ ماه عسل شرکت با دستگیری عواملش به پایان رسید و سقوط کرد. تینک پینک متهم است که ۲۰۰ هزار تن زباله را در نقاط مختلف سوئد ریخته است.

بازرسان پلیس در گزارش پنجاه هزار صفحه‌ای خود از کشف سطوح مضر آرسنیک، دیوکسین، روی، سرب، مس و فرآورده های نفتی در محل‌ها دفن زباله شرکت خبر دادند.

آندرس گوستافسون، یکی از دادستان‌های این محاکمه، این پرونده را «بزرگترین جرم زیست‌محیطی» از نظر «دامنه و سازمان‌دهی» در سوئد خواند.

او گفت که تینک پینک از اسناد جعلی برای فریب مقامات و حصول سود کلان چند میلیون کرونی استفاده کرده است.

آقای گوستافسون گفت: «ادعاهایی مبنی بر خسارت ۲۶۰ میلیون کرونی (۲۲.۸ میلیون یورویی) عمدتا از سوی شهرداری‌ها مطرح شده است. زیرا در نهایت آن‌ها مجبور به پاک‌سازی کوه‌های عظیم زباله‌ها شده‌اند. این وضع برای مدت طولانی در چندین نقطه از شهر وجود داشته است.»

ملکه زباله‌ها کیست؟

به گزارش هفت صبح؛  فریبا خطیبی قباق تپه که نام خود را به فریبا ونکور تغییر داده در سال‌های گذشته عامل بزرگترین فاجعه محیط‌زیستی این کشور بوده است. او و کمپانی‌اش به رهاسازی 200هزار تن زباله در 21 نقطه سوئد متهم شده‌‌اند؛ زباله‌هایی که برای تفکیک آن‌ها از شرکت‌های خصوصی و دولتی پول می‌گرفته.

 فریبا که تا امروز هفت بار نامش را تغییر داده است، سال 1987 به سوئد مهاجرت کرد و از همان زمان تلاش کرد تا هویت ایرانی‌اش را کمرنگ کند. فریبا، ایزابلا، بل‌لا، ناتالی، داوینا، آنجلینا، جولیت و جنیفر از نام‌هایی هستند که در طول 36 سال زندگی خود در سوئد در ثبت احوال این کشور ثبت کرده است.

فریبای 57 ساله که دو دختر 11 و 15ساله دارد، فعلا با نام خانوادگی ونکور شناخته می‌شود و تا پیش از این حداقل چهار بار هم نام‌خانوادگی‌اش را به یوهانسون، هوبور، نیلسون و ونکور تغییر داده است. او متولد سال 1969 در تهران است و در سن 18سالگی به سوئد مهاجرت کرد. چند سال پیش این زن همراه با همسرسابقش شرکتی به نام تینک‌پینک (صورتی فکر کن) را تاسیس کرد.

 

کدخبر: ۵۶۵۷۹۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر