کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۳۹۹۱
تاریخ خبر:

سوئد، پایتخت جرائم، باندهای مواد مخدر و خشونت اروپا

سوئد، پایتخت جرائم، باندهای مواد مخدر و خشونت اروپا

گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت راستگرا هم موفق به کنترل خشونت‌ها نشده است

هفت صبح| روز ۲۲ ژوئیه یک فرد سیاهپوش در محله ژنتا در شهر سودرتلیه در سوئد یک نارنجک دستی را درون مغازه‌ای پرتاب کرد که در اثر آن چندین نفر مجروح شدند و یک زن ۵۰ ساله به صورت هوایی به بیمارستان منتقل شد. تنها یک روز بعد، مردی در یکی از خیابان‌های اطراف همان محل مورد اصابت گلوله قرار گرفت و مجروح شد. موج خشونت باندها همگی بخشی از تابستان وحشیانه‌ای است که برای دولت سوئد دردسر ایجاد می‌کند.

 

اولاف کریسترسون نخست‌وزیر سوئد و متحدان راستگرایش دو سال پیش با وعده پایان دادن به درگیری‌های خشونت‌آمیز و قاچاق مواد مخدر به قدرت رسیدند. اما این کشور ۱۰ میلیون و 500 هزار نفری که وجهه بین‌المللی صلح‌آمیز، اقتصاد رقابتی موفق و حمایت‌های رفاهی قابل‌توجهی دارد، همچنان با آمار بالای جرم و جنایت دست و پنجه نرم می‌کند.

 

تیراندازی و کشتار

در سال جاری ۱۴۸ تیراندازی در سوئد رخ داده که به کشته شدن ۲۰ نفر و مجروح شدن ۲۶ نفر دیگر انجامیده است. این آمار بالا نشان می‌دهد که دولت کریسترسون کارهای زیادی برای انجام دادن دارد. شهروندان اما از این وضعیت راضی نیستند و می‌گویند خشونت‌ها باید به هر شکل ممکن متوقف شود. این کشور شمالی دارای بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از تیراندازی در اروپا است، در حالی که تعداد زیادی از اعضای باندهای سوئدی طی سال‌های اخیر کشته شده‌اند.

 

البته باید به این نکته تاکید کنیم افرادی که ارتباطی با این باندها نداشتند نیز در اثر شلیک گلوله‌های سرگردان و بمب‌گذاری‌های هدفمند کشته و زخمی شده‌اند. سیاست سرکوب دولت کریسترسون شامل تشدید مجازات برای جرایم مربوط به اسلحه و در حال بررسی کاهش سنی است که در آن کودکان می‌توانند برای جرم مجازات شوند. اما اقدام مهم دیگر دولت او گسترش مناطق به اصطلاح امنیتی بوده است.

 

موج سرقت با اسید

اولا اوسترلینگ، سخنگوی پلیس سوئد به خبرگزاری فرانسه گفت ‌ از حدود سه ماه گذشته دست‌کم ۴۹ مورد گزارش سرقت با استفاده از اسید برای ذوب قفل‌ها در پایتخت این کشور ثبت شده است. به گفته این مسئول پلیس، هیچ مظنونی در حال حاضر شناسایی نشده و پیش از این هم «هیچ مورد مشابهی در کل سوئد وجود نداشته است که ما از آن اطلاع داشته باشیم.» بنا به گزارش پلیس، تاکنون چندین قفل که توسط سارقان از بین رفته مورد بررسی‌ کارشناسان قرار گرفته و محققان پزشکی قانونی تأیید کرده‌اند که از اسید نیتریک، یک مایع خورنده بی‌رنگ، برای تخریب آنها استفاده شده است.

 

مونیکا کروگر، افسر مامور به خدمت در پلیس مرزی سوئد در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی این کشور یادآور شد: مجرمان «اسید نیتریک را وارد استوانه‌ مرکزی قفل‌ها می‌کنند که باعث خوردگی فلز درون آن و در نهایت باز شدن آن می‌شود.» اگرچه روش استفاده شده هیچ صدایی به همراه ندارد اما بوی تندی که اسید از خود ساطع می‌کند که در تمام راه پله‌های محل سرقت منتشر می‌شود.

 

به گزارش فرانس‌پرس، سرقت‌های مشابهی طی دو سال گذشته در آلمان، فرانسه، بلژیک، اتریش و پرتغال گزارش شده اما موجی که در سوئد راه افتاده شدیدتر از کشورهای ‌دیگر است. اغلب این سرقت‌ها در فصل تابستان که شهروندان اروپایی به تعطیلات و مسافرت می‌روند، صورت گرفته است.

 

سوئد، پایتخت جرائم مسلحانه اروپا 

سال گذشته ۵۵ نفر در ۶۸۳ تیراندازی جداگانه در این کشور با جمعیت ۱۰ میلیون نفری کشته شدند. این در حالی است که در سه کشور دیگر شمال اروپا یعنی نروژ، فنلاند و دانمارک روی یکدیگر تنها ۶ تیراندازی مرگبار در مدت زمان مشابه روی داده است. اما نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد ریشه بسیاری از این موارد به مراکز بازپروری سوئد که «خانه‌های جوانان» نامیده می‌شود باز می‌گردد.

 

مراکزی که با دو هدف نگهداری از کودکان بی‌سرپرستی که نیاز به نگهداری دارند و همچنین نوجوانان بزهکار ساخته شده اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد ‌به جولانگاه جذب و تربیت نوجوانان برای اقدامات جنایی تبدیل شده است. یحیی که اکنون ۲۳ سال دارد در ۱۶ سالگی به یکی از این مراکز فرستاده شد و به همراه هفت پسر دیگر در یک خوابگاه در گوتنبرگ هم اتاق شد. پدرش یکی دو سال پیش از آن فوت کرده و او هم مدرسه را رها کرده بود. او به جرم حمله و دزدی و ضرب وشتم بچه‌های دیگر و همچنین دزدیدن گوشی محکوم شده بود.

 

او که پس از فرار از زندگی در باندهای تبهکار حالا در یک کافی‌شاپ در همان شهر زندگی می‌کند از تجربیات خود به رویترز می‌گوید: « در طول یک سال اقامت در آن مراکز بازپروری، اعضای یکی از باندهای جنایتکار گوتنبرگ خانواده جدید من شدند. من از دعوا و دزدی به فروش مواد مخدر کیلویی رسیدم.» او در ادامه می‌گوید ‌ افراد و اعضای باندها در این خانه‌ها کسانی را داشتند که جوانان و نوجوانان تبهکار را جذب می‌کردند و در ازای کمک به آنها باید ماموریت‌های خلاف را انجام می‌دادند.

 

شکست دولت راستگرا

موج خشونت همه چیز را در سیاست سوئد تحت‌الشعاع قرار داده و باعث ظهور یک ائتلاف راست با حمایت راست افراطی شد که در سال ۲۰۲۲ به قدرت رسید و به آخرین دوره هشت ساله حکومت سوسیال دموکرات‌ها، سوئد پایان داد. حزب سیاسی که از دهه ۱۹۳۰ قدرت را در این کشور به دست داشت. اما حالا راست‌ها قول داده‌اند که با این جنایت‌ها مقابله کنند.

 

دولت جدید حالا سیاست‌های مهاجرتی سخاوتمندانه خود را محدودتر کرده، احکام سخت‌تری برای جرایم اسلحه وضع کرده و به پلیس اختیارات نظارتی بیشتری اعطا کرده و حتی از ارتش نیز برای کمک دعوت شده است. اما اقدامات راستگراها هم نتیجه‌ای دربر نداشت. برای مثال، تنها دو روز پس از پایان منطقه امنیتی ۶ ماهه و کشت و ایست و بازرسی‌های متعدد، حمله نارنجکی به مغازه‌ای صورت گرفت که پیش‌تر راجع به آن نوشتیم. ‌

 

منبع: یورونیوز
کدخبر: ۵۶۳۹۹۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر